MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 5 грудня 2016

1805 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 5 грудня

Парубій: Волонтери – герої новітньої історії України

Зараз волонтерами став весь український народ, який на своїх плечах виніс найважчі моменти Революції гідності та перші найважчі дні війни проти російських окупантів на Донбасі. Українські волонтери – це приклад громадянської активності для всього світу. Українські волонтери – це локомотив українських реформ та змін у державі. Українські волонтери там, де цього найбільше потребує ситуація, там, де найважче. Зараз українські волонтери на передовій виборюють нашу перемогу пліч-о-пліч з українськими воїнами.

Вітренко окреслив подробиці слухань у Стокгольмі проти "Газпрому"

Вимагаємо привести наш транзитний тариф у відповідність з європейськими умовами. "Газпром" відмовляється переглядати тариф уже більше п'яти років. Для таких випадків контрактом і передбачений Стокгольмський арбітраж. Те, що при цьому "Газпромові" доведеться платити більше на 4 млрд дол кожен рік (із 2017 по 2019 рік), а також компенсувати нам більш ніж 12 млрд дол неодоотриманих нами доходів від транзиту (за 2010-2015 роки), – це лише наслідок приведення нашого транзитного тарифу до європейських умов.

ЄС: замість демократії участі – втеча від відповідальності

Це наслідок тієї форми лідерства, яка охопила європейський світ – коли політики не приймають необхідних рішень, а перекладають їх на виборців, через референдуми. Спочатку в Нідерландах безглуздий референдум по асоціації ЄС з Україною, коли некомпетентні в цьому питанні громадяни вирішили показати дулю навіть не власному урядові, а... євробюрократам із Брюсселю. Наслідок – параліч уряду Нідерландів і новостворена проблема для всього ЄС, надто України. Зате прем'єр-міністр Рютте весь у білому – діє лише в рамках мандату, отриманого на референдумі, – тобто не діє взагалі.

"Україна" проти "Украины", або В чому суть історії з Яровою і "яровими"

Вони просто хочуть іншої країни. Не такої, як ми. Й у цій боротьбі має вирішитися, яка саме країна постане на руїнах московської колонії – Україна чи "УРСР з айфонами". Можна і треба боротися цивілізованими, законними методами. Такими, як квоти на радіо. Чи українізація шкіл. Майбутнє – у вигляді дітей – ще формується. І хто сформує це майбутнє, хто більше вплине на дітей – той і переможе. Українізація шкіл, українізація книжок, мультфільмів, відеоігор - усе це елементи цієї тихої війни "України" проти "Украины".

Ми часто не живемо своїм життям, друзі

Нас нерідко сприймають не за тих, ким ми є насправді (хоча наші приховані "я" краще видно із сторони). Ми часто сподіваємося на якісь міфічні ельдорадо, які хтось і колись дбайливо викотить нам до рук. Це говорить із нас хлопчик або дівчинка, що підсвідомо ще вірять у диво нізвідки. Нам часто здається, що нас іще очікує прекрасна казка – й ми забуваємо про свою сіру реальність, не намагаючись її змінити. Ми часто віримо, що ще станемо здоровшими, спокійнішими, кращими, не дослухаючись до волання дзвіночків, якими наш внутрішній бог сигналізує нам про наше відцвітання, небезпеки для нас, нашу деструкцію душі.

Реальна нагода підтримати родину загиблого бійця

Подзвонив колишній начальник відділу прикордонної служби "Біловодськ" Луганської області, який два роки тому вивів майже сто своїх підлеглих зі зброєю і технікою із оточення бойовиків. Сказав, що родині одного із загиблих офіцерів потрібна допомога. Розказав, яким був Олександр Максименко. Як вони познайомилися у 2011 році, коли Олександр випустився із академії та був направлений до Луганського прикордонного загону. Яким талановитим розвідником був цей хлопець, скільки партій контрабандного ватажу затримав.

Як київські волонтери від криги лебедів рятували. ФОТО

Для того щоб врятувати одного птаха, необхідно близько 10 осіб. Два човни по три людини в кожній: один коле лід, другий керує човном, третій тримає напоготові сачок, і кілька людей на березі. Всі чотири дні люди спали по кілька годин, потім клеїли пошкоджені човни, ремонтували костюми хімзахисту і їхали за черговим лебедем. Усі лебеді зараз доставлені в Нацпарк "Межигір'я", де їхнім лікуванням та реабілітацією займаються фахівці.

Письменник: Мова не повинна нас роз'єднувати, а якраз об'єднувати

Як об'єднала вона колись чехів у незалежній Чехословаччині, а пізніше євреїв у незалежному Ізраїлі, де івритизація відбувалася зовсім не лагідно, бо якби відбувалася лагідно, то невідомо чим би це закінчилося. А зараз уже ізраїльтянам і геть не страшно, що чимала частина прибульців із совка не володіє івритом, бо іврит переміг на всіх культурних фронтах. Нам до такої перемоги ще дуже далеко.

Франківець, який повернувся з армії, вразив мережу зворушливою пропозицією руки і серця. ВІДЕО

Хлопець з Івано-Франківська, який повернувся з армії, зробив пропозицію руки і серця коханій дівчині на пероні вокзалу. Зворушливе відео оприлюднили у спільноті "Наше Прикарпаття" в фейсбуці. "Дуже приємно дивитися на закоханих і щасливих людей. Нехай ваше кохання ніколи не згасає! Щастя вам!", "Най Всевишній оберігає наших хлопців! Хай кожна дівчина дочекається свого коханого", – пишуть люди в коментарях до цього відео.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини