MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 6 грудня 2016

1897 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 6 грудня

2,6 мільйона постраждалих внаслідок російсько-української війни отримають допомогу

Згідно із планом, буде надано допомогу 2,6 мільйонам людей, що постраждали внаслідок конфлікту. Сума необхідної допомоги на 2017 рік становить 214 млн дол, із них 127 млн дол є критично важливим порогом. Відповідно до програми, передбачається реалізація проектів у таких сферах: водопостачання, санітарія та гігієна, захист, охорона здоров'я та продовольство, продовольство та забезпечення доходів, житло, освіта, логістика, координація та багатоцільова грошова допомога.

Сьогодні Україна відзначає День Збройних сил

За останні роки після початку війни на Сході боєздатність та чисельність армії істотно зросла. Лише цього року контракт підписали майже 65 тис. військовослужбовців, з них – понад 7 тис. офіцерів. У складі ЗСУ з'явився й новий рід військ – Сили спеціальних операцій. У день свята урочистості відбудуться в різних регіонах. А в столиці об 11:00 Президент України Петро Порошенко у Маріїнському палаці вручатиме Героям державні нагороди.

Битва за Європу: що значать результати виборів в Австрії?

Александр ван дер Беллен набирає 53,4% голосів. Норберт Хофер із 46,4% вже визнав поразку та привітав свого опонента із перемогою. Хоча офіційних даних поки немає, цей результат вже свідчить про перемогу кандидата від "зелених". Бій за Австрію проєвропейським силам вдалося виграти. Україні ж – доведеться мобілізувати дипломатичні ресурси для налагодження зв'язків із новим главою держави.

Людина дня: біографія та цікаві факти про Миколу Амосова

Поворотним у кар'єрі геніального хірурга став 1957 рік. Він вперше натрапив у Мексиці на операцію на серці, в якій використано апарат "штучне серце". Після повернення на батьківщину, кар'єра Амосова стрімко злітає. Спочатку він очолює лабораторію, потім відділ біоенергетики, а згодом стає директором Інституту серцево-судинної хірургії у Києві. За цей час він разом з іншими науковцями розробив власний апарат штучного кровообігу. За роки своєї медичної практики видатний кардіохірург провів понад шість тисяч операцій на серці.

На шляху до економіки 4.0: які маємо перспективи

Усі роки свого існування Ізраїль не просто воював за себе. Він іще й виходив на лідерські позиції в галузі інформаційних технологій завдяки високим стандартам освіти. Прийшла наша черга. Ми також показали, що здатні воювати, – досвід протидії російській агресії тому свідчення. З освітою в нас трохи гірше, але принаймні в окремих галузях високу якість показати ми можемо. Ось із них і треба починати. Починати вчити себе інформаційним технологіям, англійській мові, новітній медицині. І постійно вдосконалюватися.

Український політикум: на що витратити останнє "життя"

У грі незмінних політичних небожителей завершуються "життя", накопичені ними ще до Майдану, додані Майданом та нами після. Шантаж викриттями забирає в них і в нас останні "життя", викриваючи наочно незмінну сув'язь керування країною й одночасного маніпулювання нею заради власного збагачення. Заради відчуття влади й великих благ, інколи у складній суміші з нездоровим, егоїстичним чуттям патріотизму. Аж до сліз і популістського галасу на екрані.

Політикани підбурють проти Сіверськодонецька його мешканців. ФОТОФАКТ

Із руки відомого професора-стиліста й мого викладача Олександра Пономарева я з колегами подав відповідний проект постанови про виправлення мовної хиби. Це підтримує чимало мешканців міста, хоча погодження на виправлення помилок не потрібне. А от місцеві політикани намагаються спекулювати на природньому консерватизмі людей. Сподіваюся, їхня авантюра провалиться.

Чи важлива репутація в українській політиці

Деякі плями вивести попросту неможливо. Якщо у випадку з брудною футболкою ще можна сподіватися на чудодійний мийний засіб, то з особливо темними репутаційними плямами справитися не вдасться. Який вихід? "А чому б просто не "забити" на ту репутацію? Є інші методи, як сподобатися людям", – подумали собі одного разу українські політики й... думають так досі. В Україні для більшості політиків репутація має далеко не першочерговий пріоритет, ба більше, можна сказати, що часом вона взагалі не має значення.

Історик: сучасний українець має знати, що відбулося 6 грудня 1919 року

Козак Дієвої армії УНР, 1919 рік, сучасна реконструкція

Коли мова заходить про початок новітньої української армії 6 грудня 1991 року (День Збройних сил України), люди з радянською історичною ерудицією люблять іронічно згадувати про 6 грудня 1240-го (взяття Києва Батиєм), кажучи, що це – відзначення поразки. Але сучасний українець має знати, що є ще 6 грудня 1919 року – початок однієї зі славетних сторінок української армії – Першого зимового походу

Благородний тандем воїнів і волонтерів тримає мирне небо над Україною – Олег Скрипка

Наші воїни і волонтери сьогодні – головний український скарб. Україна існує завдяки мужності і щирості наших хлопців і дівчат. Саме їм я присвячую лірик-відео із малюнками видатного українського художника Олега Шупляка на вже відому пісню "Україна". У доробку використано твори "Блокпост", "ДНК", "Соколиний рід", "Хранителька", "Рілля" та інші

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини