MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 8 грудня 2016

1976 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 8 грудня

Зовнішня політика України: як депутатам допомогти дипломатам?

Парламент має бути більш відповідальним у своїй міжнародній діяльності. Хоча б для того, щоб максимально скоротити випадки, коли всі дипломатичні зусилля на тому чи іншому напрямку в той чи інший момент девальвуються одним парламентським рішенням чи одним візитом парламентської делегації. А такі прецеденти, на жаль, існують. Міжпарламентська дипломатія не може стати повноцінним наповнювачем відносин, але вона може дати або потрібний політичний поштовх, або спровокувати непотрібний політичний відкат.

Верховна Рада зняла недоторканність із опоблоківця Новинського. ВІДЕО

Світлина Богдана Бортакова

Парламент надав згоду на притягнення до кримінальної відповідальності нардепа Вадима Новинського. Це рішення підтримали 228 депутатів. Сам Новинський під час голосування був у сесійній залі Верховної Ради. Як відомо, вчора, 7 грудня, Новинський запевнив, що не збирається їхати зі країни в разі зняття недоторканності.

Супергерой Насіров на поміч поспіша! Аби ваше життя стало ще важчим

От буквально зараз десь сидить якийсь Насіров і щоденно, щогодинно думає, як ускладнити мені життя, яке, загалом, і так ніколи занадто простим не було. Цей сміливий супергерой "Людина-насіров" шукає можливості, аби нам складніше було економити на закупівлі різноманітних не надто дорогих речей. "Людина-насіров" поспішає на допомогу. Раз – і ваше життя вже не видається вам настільки важким – воно стає ще важчим. Героїчний "Людина-насіров" хоче вивести нас за межі добра та зла й обмежити можливість купівлі чогось – вартістю футболки або трусів.

У київській квартирі знайшли скарби Азарова. ФОТО

Десятки ікон та релігійних книг, датованих 19 століттям, оригінали творів живопису Іллі Рєпіна, Василя Тропініна та Нікоса Сафронова. А ще столове срібло, пам'ятні монети, нагородна зброя з дозволами на ім'я прем'єра-втікача й навіть козацька шабля. Також у квартирі знайшли нагороди та привітання від керівництва РФ, які політемігрант-невдаха отримував навіть під час трагічних подій Революції гідності. За попередньою інформацією, вартість знахідки оцінюється в кілька мільйонів доларів США.

Різдво з усім світом, а не із Москвою: чому варто святкувати 25 грудня

Лише в пострадянських і проросійських державах помилково в дусі РПЦ святкують Різдво за недосконалим календарем. А от інші православні (греки, румуни, болгари...), як усі католики та протестанти, святкують 25 грудня. Білорусь і Молдова святкує два рази. Я, як політик, не змінюю дату святкування, а просто пропоную у Різдво не працювати мільйонам українців, які святкують не з Москвою, а з усім світом. Але я, як громадянин, хотів би, щоб моя церква (я прихожанин УПЦ КП) пішла шляхом наших православних південо-західних сусідів і перенесла святкування на грудень.

Навіщо Путінові наші заручники й до чого тут Медведчук – версія

Українська сторона під час перемовин у Мінську в рамках гуманітарної підгрупи запропонувала донецьким бойовикам звільнити 228 бойовиків в обмін на 42 українців, яких утримують на окупованому Донбасі, написала у себе на фейсбуці Ірина Геращенко. Тобто наші запропонували обмін один до п'яти на їхню користь. Пропорція навіть трохи більша. Але та сторона не погоджується. З чого б це? Маю версію, яка частково пояснює зацікавленість Путіна тримати наших хлопців у себе у полоні.

Невинна забава? Декілька слів про радянську харчову символіку у сучасному Києві

У Києві кокетують із совєцькою харчовою символікою – забава насправді не така вже й невинна. Заново в'їлися у шкіру всякі специфічні скорочення – типу Сільпо, то там то сям п'ятикутні знаки качества, ковбаса "Советская", ну й гематоген із мордатенькою панночкою, каракум, "Жигулевское" нікуди не ділося. В особливому почоті – алкосалони. Черговий з'явився на Позняках: "ГЛАВПИВО. Главная пивная точка". Той самий прийом – ностальгія за безтурботним брежнєвським бухлом.

Тернополяни просять назвати одну з вулиць міста на честь Богдана Гаврилишина

Богдан Гаврилишин був радником кількох Президентів України, прем'єр-міністрів, голів Верховної Ради. У 2010 році заснував Благодійний Фонд "Богдана Гаврилишина", місією якого є підготовка критичної маси молодих українців, що на власному досвіді вивчили, як функціонують найкращі країни Європи, та зможуть утворити критичну масу людей, яка трансформує Україну. Цьогоріч видатний українець помер. Тернополяни просять підтримати їхню ініціативу та підписати петицію щодо перейменування однієї з вулиць Тернополя на честь Богдана Гаврилишина.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини