MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 12 грудня 2016

1611 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 12 грудня

Росія блокує звільнення заручників і шантажує ними Україну – Геращенко

Мінський процес – це Україна, РФ, що відповідальна за агресію проти України й від якої цілком залежить виконання угод, і ОБСЄ. Трактування мінського процесу як учасників від Києва і самопровозголошених ватажків окупованих територій Донбасу (насправді, призначених Москвою) – це тлумачення Москви. Про "прямі переговори" , "громадянську війну" говорить саме Москва. Це тристороння група Україна – РФ – ОБСЄ, а не Україна – ОРДЛО, як про це мріє Москва. Ніколи ми не зробимо жодного кроку, який би міг розцінюватися як легітимізація маріонеткових режимів Кремля.

Як можуть розгортатися події довкола Мінських домовленостей

Керівництво України впродовж року скоригувало свої підходи до тематики Мінських домовленостей. Якщо на рівні декларацій ми й далі чуємо про відданість тому, що визнається як таке, що не працює, то на рівні кулуарної та публічної дипломатії все більше і частіше чути критику і заяви, спрямовані на ревізію окремих пунктів Мінських домовленостей (декларації, а не реальні дії у цьому напрямку). Але підстав зробити висновок, що офіційна Україна взяла переговорний курс на торпедування Мінських домовленостей шляхом розмивання трактувань окремих пунктів, немає.

Як комунікувати з ЄС – хорватський досвід

Дeпутат Європарламeнту від Хорватії Івіца Толіч привіз до Брюссeля багаточисeльну дeлeгацію військових вeтeранів. Мeта візиту – допомогти європарламeнтарям дізнатися правду про війну Хорватії за нeзалeжність бeзпосeрeдньо від колишніх бійців. Напeрeдодні в Брюссeлі була прeзeнтована книга з історіі Європи, дe хорватський Домовинський рат, Вітчизняна війна, була прeдставлeна фрагмeнтарно та супeрeчливо. Івіца Толіч – дeпутат Європарламeнту від Рeспубліки Хорватія, голова Ассоціаціі гвардійських бригад РХ.

НБУ випустив пам'ятну монету до Дня святого Миколая. ФОТО

Національний банк України випустив пам'ятну монету, присвячена святу любові і турботи до ближнього – Дню cвятого Миколая, який відомий своїм служінням людям, а історія його вшанування в Україні сягає ще часів Київської Русі. Життя цього святого пов'язане зsтворінням чудес, а його духовний досвід передається людям із покоління в покоління. Святий Миколай – символ доброго духу, що дбайливо спостерігає за дитиною впродовж року. А діти напередодні свята пишуть йому листи зі своїми побажаннями.

Неотриманий кредит довіри: як дати раду тіньовій економіці

Довіряти державі аж настільки, щоб працювати "по-білому", ми все ще не готові. Бо наша тіньова економіка – це не просто зарплати в конвертах і применшені цифри в офіційних звітах. Це країна в країні зі своїми галузями: від незаконного видобутку бурштину до підпільного виробництва горілки й контрабандної імперії. Такого масштабу тінь неможлива без сприяння щонайменше місцевої влади. Та хіба лише місцевої? Районних і обласних начальників нещадно змінюють, декого з них навіть затримують за звинуваченнями в корупції, але "золоті жили" не зникають, і масового виходу з тіні не спостерігається.

Метеорологи створили карту землетрусів XXI століття. ВІДЕО

Метеорологи Тихоокеанського центру попередження про цунамі показали всі землетруси в період 2001-2015 роки. Підземні поштовхи зображені у вигляді спалахів, які потім поширюються у вигляді кольорових кіл залежно від глибини й магнітуди землетрусу. Кожна секунда відео – 30 днів. Дослідники врахували всі землетруси із 1 січня 2001 року по 31 грудня 2015 року.

Чепинога: Почитайте Григора Тютюнника. Будете задоволені й удячні самі собі

Кілька днів тому був день народження у Григора Тютюнника. Мій улюблений автор, мабуть... Взагалі українська новелістика – це щось досі непочате і зовсім невивчене. Комусь буде схоже на Шукшина. Але, як на мене, то краще. Та й ближче, зрозуміло... Почитайте Григора Тютюнника. Будете задоволені й удячні самі собі. Там справжній, автентичний Донбас і Полтавщина. Почніть із "Кізоньки" або з "Оддавали Катрю"...

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини