MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 15 грудня 2016

1761 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 15 грудня

Безвізова пауза до квітня 2017 року: що робити?

У цьому нема провини української сторони. Але нам однозначно треба заспокоїтися й утриматися від різких заяв як із боку Верховної Ради, так і з боку президента. Хоча це не означає, що треба мовчати. Що робити? Консультації, консультації і ще раз консультації... Причому в різноманітних форматах. Геополітика це не романтика. Підтвердять дипломати. Виснажливо і часто неприємно, але іншого шляху не існує. Суспільство й насамперед його еліта нарешті повинні позбутися інфантилізму, щоб стати державотворчим і україноцентричним.

Європа та європейські цінності: історичні паралелі й уроки

Не треба ані панікувати, ані гидливо відвертатися від Європи. Й у жодному разі не можна капітулювати перед тими, чиї особисті європейські цінності готові вилитися у новітнє повторення в тій чи іншій формі "мюнхенської змови" 1938 року з тоталітарними диктаторами за рахунок демократичних національних держав. Так, це капітулянтство і зрада – також Європа, також одна з її цінностей – "тільки не чіпайте нас, а ми вам дамо за це якісь подачки". Проте з тієї ж історії ми знаємо, що в 1940-1941 роках (коли СРСР був союзником Німеччини й Італії) демократична Європа фактично сам на сам гідно протистояла силам агресії.

FAQ зі спілкування з мордорцями

Цей народ впродовж століть є носієм імперського вірусу, причому найбільш дикого його штаму, який не підлягає лікуванню. І після недовгої ремісії зараз чергова стадія рецидиву. Так, за два роки симптоми загострились, з'явились нові підтипи зомбаків, поодинокі індивіди виявились нездатні до дії вірусу через вроджений імунітет, а у більшості особин вірус проявив найбільш звірячі риси, суспільство в цілому радісно відкотилось в часи середньовіччя. Але то вже – царина для "дослідників калу", спеціалістів, які заради науки, з ціллю профілактики і розробки вакцини згодні копирсатися у мордорському гнойовищі.

Вшанування Гавела в Києві – в чому його глибинна символічність

Постать Вацлава Гавела є однією зі знакових у боротьбі народів Центрально-Східної Європи проти більшовизму. Людина, яка понад усе ставила свободу і гідність. Людина, яка кинула виклик комуністичному режимові, заплатила за свої переконання роками переслідувань та ув'язнень і стала лідером Оксамитової революції 1989 року в Чехословаччині, а потім і президентом цієї країни та Чехії. Послідовна і наполеглива політика, яку здійснювала Прага в 1990-их, стала прикладом і для наших законів про декомунізацію, відкритість архівів, визнання борців за незалежність.

Дніпро, Харків, Суми: показові відмінності трьох українських міст

Після презентації ми вешталися містом, пили у різних кнайпах і раптом потрапили у дивний квартал. Тут нам здалося, що якби нас привели сюди з затуленими очима, то ми би не збагнули, де ми, чи то у Берліні, а чи у Гамбурзі. Наші друзі з Дніпра розповіли нам, що це новий квартал, побудований на початку цього тисячоліття. Тут направду не було нічого ні від "руского міра", ні від совка – ані псевдобарокових православних храмів, ані сталінського псевдоампіру, ані принизливих хрущовок, ані жахливих залізобетонних багатоповерхівок із запраною білизною на облізлих балконах.

Євроінтеграція як напрям розвитку є безальтернативною для України – дипломат

Ця ситуація не залишає сумніву, що у випадку з Україною мова йде не про бюрократичні процедури в рамках європейських інституцій, а відсутність політичної волі прийняти остаточне рішення. Мені чомусь здається, що після викиду справедливої злості, зневаги і роздратування на адресу Європи, українське колективне свідоме і несвідоме швидко повернеться до розуміння, що "Європа" – це не лише географія чи там європейська бюрократія і набір країн. Європейська інтеграція для України – це запровадження в усіх сферах суспільного життя принципів і норм, вищих і кращих за більшість аналогічних українських.

Під Києвом патрульні врятували лебедя, який умерз у лід. ВІДЕО

Птах умерз у лід на річці Стугна. Правоохоронці обережно звільнили лебедя зі крижаного полону й перенесли на берег. Патрульні загорнули його у тканину і доставили до відділення поліції. Птаха оглянув лікар-ветеринар. Поліціянти передадуть лебедя в спеціалізоване фермерське господарство в селі Ковалівці, де він матиме необхідний догляд.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини