MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 19 грудня 2016

2611 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 16 грудня

Фурса: Націоналізація – погане рішення, одначе найкраще з усіх можливих

Українська держава чи не вперше прийняла складне рішення. Український уряд чи не вперше взявся вирішувати проблему, а не залишився осторонь, чекаючи, поки вона сама розсмокчеться. Українська влада чи не вперше поставила економічну необхідність вище за політичну доцільність. Необхідно зазначити, що немає нічого хорошого в націоналізації, експропріації або реприватизації. Це погано. Немає нічого хорошого в тому, що українські платники податків заплатять 150 млрд грн (120,130 – не важливо) зі своїх кишень. Немає нічого хорошого в тому, що український державний борг виросте майже на $5 млрд.

Воля після двох років полону: Геращенко розповіла про звільнення "кіборга" Колодія. ФОТО

Тарас, якого після поранення разом із друзями півтора року тримали в приміщенні колишнього донецького СБУ, а останні півроку - в Макіївській колонії, ще досі не вірить, що все, що з ним відбувається в ці два дні, – правда. Бо ж у березні 2016-го він мав бути вдома, все було домовлено, а потім – скасували звільнення, й знову заблокована його процедура. Тому про те, що Тарас на волі, всі, хто знав про деталі, повідомили тільки тоді, коли він уже був у безпеці, в машині СБУ на українській території. Тарасові вчора, 18 грудня зранку, сказали збиратися – й тільки за кілька годин він зрозумів, що це – воля.

Як націоналізація "ПриватБанку" вплине на економіку

Націоналізацією "ПриватБанку" практично завершується очищення банківської системи від нежиттєздатних банків. Націоналізований банк, найімовірніше, буде проводити менш агресивне залучення депозитів і буде поступово знижувати депозитні ставки, що в цілому призведе до здешевлення ресурсів для банківської системи і прискорить зниження кредитних ставок. Крім того, націоналізація наближає Україну до наступного траншу МВФ, що позитивно позначиться на економіці. Інвестори відреагували на новину позитивно - суверенні євробонди виросли в ціні на один пункт.

У Туреччині застрелили російського посла. ФОТО, ВІДЕО 18+


Російського дипломата застрелили на відкритті виставки "Росія очима турків" в Анкарі. У нього стріляв молодий чоловік, який пройшов на виставку як охоронець.

Коротке дихання: від майже солідарного оптимізму до апатії та відчуження

Так, система влади в Україні потворна, тут немає про що сперечатися. Так, її органи працюють самі на себе, а політики егоїстичні й самозакохані. Але слід визнати, що вона не затужавіла, не зацементувалася, на неї можна й треба впливати, її реально й необхідно вдосконалювати, використовуючи її слабкість і внутрішню та міжнародну кон'юнктуру. Українські реформи неефективні, бо фрагментарні, але нічого (крім власне спротиву системи та розчарування ентузіастів) не заважає їх продовжувати, перетворити нарешті на системні. І це, хоч як дивно, цілком реально.

Цей глобалізований світ ніколи ще не був таким підлим та брехливим – Пагутяк

Право на майбутнє отримують ті, хто його може купити. Ні сирійські діти, ні донбаські сироти не можуть купити собі право на життя, не кажучи вже про освіту і їжу. Як і сотні мільйонів людей, які банально не мають що їсти і за що зробити операцію. Не мають даху над головою і жодного захисту. Декларація прав людини виявилася блискучою наліпкою, символом справедливого і вільного світу, шанси який створити зменшуються з кожним днем. Світом правлять банкіри, які вигодовують диктаторів, і коли ті виконають свою пекельну місію, знищують, а разом з ними мільйони жертв і довкілля.

Гра "Кучма": якою може бути "Монополія" по-українськи

У 1980 роках Дональд Трамп випускав власну настільну гру, що так і називалася – "Trump. The Game". По суті то була переробка "Монополії", тільки зі Трамповим портретом на іграшкових купюрах. Цікаво, чом у нас ніхто досі не здогадався адаптувати "Монополію" під українські реалії? Наша гра могла би бути значно складнішою та цікавішою. Там на гравців чекало би не лише банкрутство, але й рейдерство, маски-шоу, замовне вбивство, мочилово в медіа, націоналізація активів силоміць за наказом знавіснілого президента тощо. Як бонуси можна було би запровадити купівлю місця у Верховній Раді й вигідний тендер за відкат.

Сьогодні святий Миколай усюди: перемога чудової традиції

Хоч у 2001-му році в Києві Миколай був іще таким далеким від мейнстриму, як Spice Girls від Палацу Спорту, ця чудова традиція поступово завоювала серця в масовому сегменті. Я з радістю спостерігала, як із року в рік у переддень свята магазини іграшок все більше наповнювалися людьми, виростали черги, бринів святковий настрій. Сьогодні святий Миколай усюди. Він іще явно переживає кризу ідентичності й шукає свій образ у трикутнику між анатолійським єпископом III століття, кока-коловим Санта Клаусом і радянським Дідом Морозом. Але він уже тут. Він, не соромлячись, дарує дітям подарунки, а дорослим – передчуття великого свята і надію.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини