MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 22 грудня 2016

1946 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 22 грудня

Місія України "Захищаємо Європу" дає збій

Якщо українські експерти на запитання "Назвіть найбільший внесок у вирішення глобальних та регіональних викликів, який могла б зробити Україна", відповіли, що це "стримування Росії, зокрема і від експансії в Європі", закордонні дали іншу відповідь: додана вартість України для світу полягає в тому, щоб Україна стала в результаті реформ моделлю позитивних трансформацій. Моделлю для регіону загалом та Росії особливо. Чому реакція саме така? Є, очевидно, чимало пояснень.

Резолюція ООН. Чи покарають Путіна й Асада?

Генеральна Асамблея ООН вирішила організувати незалежну команду, яка збиратиме й аналізувати докази злочинів, скоєних у Сирії за весь час збройного конфлікту. Ефективність роботи сирійської команди залежатиме від того, чи зможуть вони дістатися до місць, де відбувалися злочини; від того, чи можна буде робити ексгумацію місць масових поховань, особливо на територіях, які контролюють Асад, росіяни й іранці. Якщо Іран і Росія голосували проти створення цієї команди, це суттєво ускладнює завдання і доступ до відповідних районів.

Чому не можна панікувати

Паніка завжди була зброєю агресора. Доки є раціональне мислення, організація та довіра, доти армія, компанія, народ є непереможними. Як тільки поширюється пожежа панічних настроїв, усе втрачено. У давньому Китаї існувала смертна кара за поширення паніки. Жорстоко? Безумовно. Але це краще, на переконання китайських мудреців, ніж армія, що біжить врозтіч, підставляючи спину ворожій зброї. Чи натовп, який затискає і чавить людей у вузьких вуличках стародавніх міст.

Історія міцного Скиби – козака-сірожупанника й підпільника-оунівця

Козак 4-ї Сірожупанної дивізії Армії УНР Григорій Скиба. Фото 1922 року, ЦДАВОУ

Так, більшість монументів Леніну та його поплічникам демонтовано, проте визначальної зміни символьного простору досі не відбулося. Площі, парки та сквери очікують на появу нових знаків та образів, які маркуватимуть українську територію саме як територію українців. Йдеться про мілітарні символи: пам'ятники та меморіальні дошки, які вшановують борців за незалежність України. Дія цих символів географічно обмежена, але надзвичайно ефективна.

Освітня платформа Prometheus у 2017 році запустить онлайн-курси підготовки до ЗНО

Спочатку ми плануємо запустити курси підготовки до ЗНО, а потім розширити їх так, щоб вони повністю відповідали шкільним навчальним програмам клас за класом. Курси будуть не тільки безкоштовно доступні онлайн: ми докладемо максимум зусиль, щоб допомогти всім охочим вчителям, директорам та батькам запровадити ці курси у традиційний навчальний процес їх шкіл у форматі змішаного навчання. Реалізація цього проекту стане важливим кроком для здійснення технологічної реформи освіти в Україні.

Маємо засудити варварський напад на одну з найбільших єврейських святинь

Думаю, що всі ви вже чули про варварську атаку, яку невідомі вчинили вчора, 21 грудня, вночі в синагозі цадика Нахмана в Умані. Вони бридко лаялися, викрикували антисемітські гасла (щоправда, російською мовою). Одну з найбільших єврейських святинь облили червоною фарбою та підкинули свинячу голову з вирізаною свастикою. Після чого – втекли. Я впевнений, що більшість українців засуджує цей напад так само, як я. Зараз ізраїльтяни мають зрозуміти, що українці – їхні близькі друзі. Тому ми не можемо допустити, аби такі ниці люди впливали на наші відносини.

У Київському зоопарку встановили "сонячне дерево" для підзарядки гаджетів

Незвичайне дерево має чотири панелі загальною потужністю близько 400 ват і 10 USB-виходів для того, щоб відвідувачі зоопарку змогли заряджати свої телефони та планшети. "Зимою сонечка менше, тому дерево працює повільніше, але влітку можна буде заряджати 10 пристроїв одночасно", – йдеться у повідомленні.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини