MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 26 грудня 2016

2238 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 26 грудня

Прірва між друзями. Лист із Луганська

У відповідь на скарги хочеться або допомогти, або перестати спілкуватися. Розповідям про те, що все добре, не дуже вірять. І сам цьому не дуже віриш... Друзі прагнуть усім серцем до свого замкненого будинку та життя, яке вони тут залишили, натомість знаходять заіржавілі крани. Дивуються, що ж так тягнуло сюди. Навіщо було з такими труднощами їхати до Луганська. Мерзнути під блок-постами в чергах. Везти ліки родичам. Платити просто, щоб провідати будинок? Якщо це відпустка – то задорога і виснажлива. А відвідання своєї квартири очікуваних емоцій не викликає.

Святкове лицемірство: згубна залежність від дат

Навіщо навіть такі важливі та важкі речі обов'язково пов'язувати з датами: мовляв, нехай люди святкують! Це, даруйте за порівняння, як приносити квіти жінці на 8 березня й при цьому кожного дня лупцювати її. Чи із щирою усмішкою вітати людину на візочку з Днем людей із інвалідністю, як це зазвичай роблять можновладці з різноманітних сцен та трибун. Я зовсім не проти перемир'я! Але щось муляє, коли бабця на ринку, мацаючи на прилавку курячу тушку курки, почувши вибухи, роздратовано каже: "Мабуть, знов не дадуть спокійно випити за мир!" І нічого про тих, хто через цю війну вже ніколи не святкуватиме, бо вони за мир не випивали, а віддали життя.

Арешт – не панацея: як перейти до лікування причин корупції

Наскільки арешти корупціонерів ефективні у боротьбі із корупцією? Арешти хабарників тимчасово зупинять схеми, але є велика ймовірність, що на місця арештованих прийдуть інші корупціонери. Ті ж, кого не викрили, продовжать робити свою справу, але обережніше. Арешт лікує симптоми, але не викорінює причини виникнення корупції. Але саме з причинами потрібно боротися, щоб підняти країну з низу корупційних рейтингів. Корупцію часто називають хворобою. Використаю цю аналогію, щоб пояснити, як потрібно ефективно її лікувати.

Забутий ювілей: патетична "Патетическая соната"

Через сорок вистав п'єсу раптово зняли з репертуару. За три роки в грудні 1934-го арештували Миколу Куліша, ще через три роки його розстріляли на Соловках. Через 18 років у ході боротьби з космополітизмом Таїрова звільнили з Камерного театру, через рік він помер у психіатричній лікарні. Тоді ж таки його дітище перейменували в Московський драматичний театр імені Пушкіна і Камерний припинив існування. Через півстоліття Фаїна Раневська подарувала своїй подрузі співачці Тамарі Калустян фото, на якому вона в ролі Зіньки, з написом: "Дорогой Тамаре дарю это фото, которое выражает боль всех героинь-проституток – Зинка из превосходной пьесы украинского драматурга Кулиша, после его гибели. С любовью к Тамарочке и покойному Кулишу. Раневская. 1978 год".

Дев'ять тез про мораль – чим вона обмежена

Мораль обмежена ціною, яку індивідуум готовий заплатити за прояв альтруїзму. Будь-хто готовий віддати кілька гривень на благодійність, але не всі готові ввіддати нирку чужій людині. Втім, розцінки міняються, коли мова йде про групу (прайд, родичів). Мораль обмежена також групою. Тобто мораль така: ми не можем демонструвати альтруїзм, ціна якому – знищення держави, наприклад. Мораль обмежена фізичними можливостями. Можна обґрунтувати моральність двогодинного сну, але реалізувати нереально.

Ломаченка назвали найкращим боксером світу 2016 року

За версією авторитетного боксерського видання Вoxingnews24 український боксер Василь Ломаченко став найліпшим у своїй справі 2016 року. Про це йдеться на сайті видання. Упродовж року Ломаченко побив суперчемпіона WBO в напівлегкій вазі Романа "Рокі" Мартінеса нокаутом у п'ятому раунді. Іншу велику перемогу Ломаченко здобув у бою проти раніше непереможного чемпіона WBA в напівлегкій вазі Ніколаса Уолтерса, побивши його в сьомому раунді нокаутом.

Ужгородські міні-скульптури одягли у новорічні шати. ФОТО

Святковий одяг отримали: майстер неймовірних звільнень від найзаплутаніших пут і найнадійніших замків – Гарі Ґудіні, останні володарі Ужгородського замку – граф Міклош Берчені та його дружина Крістіна Чакі, видатний композитор – Бийла Барток, Швейк, Чонтварі-Костка, мультиплікаційний герой – Кукоц, кубик Рубіка, корабель "Карпатія", красуні "Свободка" й Ейфелева вежа.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини