MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 10 січня 2017

1686 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 10 січня

Посол у Польщі Дещиця засудив осквернення пам'ятника загиблим полякам на Львівщині

Посол України в Польщі Андрій Дещиця засуджує знищення пам'ятника загиблим полякам у Львівській області: "Я засуджую акт вандалізму в Гуті Пеняцькій. Це явна провокація. Ініційовано розслідування. Злочинці повинні бути покарані. Не провокуймо". Нагадаємо, на Львівщині невідомі вандали пошкодили пам'ятник вбитим полякам, які загинули від рук гітлерівських військ 1944 року в Гуті Пеняцькій Бродівського району на Львівщині. Цікавим є той факт, що російські ЗМІ повідомили про акт вандалізму ще до того, як він стався.

Кандидати на посади суддів Верховного Суду України – хто вони?

Важливо не допустити, щоб після усього, що країна пережила за останні роки, конкурс до Верховного Суду завершиться банальною заміною шила на мило. Суспільство дає великий запит на оновлення, й тому одним із індикаторів успішності конкурсу буде кількість нових суддів. Ті кандидати, про яких ми сьогодні говоримо, це лише найяскравіші та найвідоміші своїми антизаслугами. Деяким з них місце не у Верховному суді, а на лаві підсудних. Якщо суспільство не отримає чіткого сигналу, що на рівні Верховного Суду відбулися зміни, тоді нажаль знову зросте запит на тотальне оновлення усієї судової системи.

"Кримська угода": місія нездійсненна

Уперше за багато років дії Москви виявилися топ-темою в інформаційному порядку денному США. І це дуже поганий сигнал для Путіна. Плани такого собі "примирення" зі США на кремлівських умовах (зі Кримом в кишені й перетворенням України на російську колонію) тепер набувають обрисів ненаукової фантастики. Кремль зважився на відчайдушну і дуже небезпечну авантюру, коли здійснив замах на основи американської демократії. Якщо раніше Москва мала шанс на, нехай і швидкоплинний, "медовий місяць" із новою адміністрацією у Вашингтоні, то тепер його майже не залишилося.

Чому зникають могили видатних українців?

На Ольшанському кладовищі, де був похований Олександр Олесь і його дружина Віра, вже у найближчому майбутньому, через несплату, можуть бути втрачені могили першого прем'єр-міністра Кубанської Народної Республіки Луки Бича (1875 – 1944), археолога Івана Борковського (1890 – 1976), вченого-хіміка Івана Горбачевського (1854 – 1942), хіміка та учасника І Конґресу ОУН Миколи Вілкула (1888 – 1935), письменника і драматурга Спиридона Черкасенка (1876 – 1940), маляра Юрія Вовка (1900 – 1961), члена Директорії Опанаса Андрієвського (1878 – 1955) та інших. І це на одному лише Ольшанському кладовищі Праги.

Три яскравих приклади про те, як ефективно провести українізацію

Витрачати ресурси і час на переконування – безглуздо. Натомість суспільству треба докласти максимум зусиль у тиску на владу. В першу чергу на парламент. Який, як ми побачили із голосування за радійні квоти, цілком здатен робити українізаційні кроки. А ще – Конституційний суд, який днями відновить розгляд конституційності закону Колісниченка-Ківалова. Й так далі. Треба тиснути на всі можливі владні ланки, які здатні змінити мовну ситуацію в країні на користь державної мови. Хочете, щоб вас обслуговували в супермаркетах українською мовою? Пишіть скарги на працівників.

Вийшов перший трейлер українського фентезі "Сторожова застава". ВІДЕО

Український пригодницький фільм-фентезі, який відзняв Юрій Ковальов за мотивами однойменної книги Володимира Рутківського, вийде на екрани країни в жовтні 2017 року. Фільм розповідає про сучасного школяра Віктора, який через загадковий портал часу потрапляє в минуле – на тисячу років назад. У фільмі знімалися: Даниїл Каменський, Єва Кошева, Роман Луцький, Олег Волощенко, Георгій Деревянський, Олександр Комаров, Станіслава Красовська, Наталія Сумська й інші.

Український карикатурист створив політичний календар на 2017 рік. ФОТО

Відомий карикатурист Богдан Процишин створив політичний календар на 2017 рік. "Оскільки у 2016-му виборів не було – халявні календарики нам ніхто не роздавав. Ісправляю це неподобство", – пише автор на своїй сторінці в фейсбуці. У своєму дописі Богдан Процишин також зазначив, що назви деяких місяців іще не придумав, тому чекає на ідеї від читачів.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини