MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 11 січня 2017

1181 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 11 січня

Доповідь розвідки США. Головні висновки

Сам Трамп зараз потрапив у досить складну ситуацію: звинувачення, що росіяни допомогли йому стати президентом, ставлять його у вкрай неприємне становище. Це очевидно. Тому йому доведеться пройти "між крапельками дощу" і показати всім, що він незалежний, що він прийматиме рішення, що відповідають національним інтересам Сполучених Штатів, і що він не буде йти в фарватері путінської політики. Думаю, доповідь зіграє в цьому важливу позитивну роль, і вже нинішні заяви кандидатів на ключові пости свідчать про те, що очікування в Кремлі легкої перемоги і можливості маніпулювати вищими ешелонами американської політики скоро увійдуть в історію.

Чи стане 2017 рік для України роком деколонізації?

Як не дивно, колоніальне минуле України (отже, постколоніальне сьогодення та потреба деколонізації) активно заперечують не тільки проросійські політики, а й десятки науковців і публіцистів, із досить відомими іменами зокрема. Дехто вважає, що Україна була "слов'янською республікою" з "особливим статусом", дехто – що одним із співтворців Совєтського Союзу, проте аж ніяк не колонією. Ці науковці та публіцисти готові визнати необхідність декомунізації, проте не деколонізації. Їхні книги, статті та виступи тиражуються, знаходять своїх читачів, тож помітно впливають на формування політичного курсу Української держави, який не може не враховувати її минуле.

Якою буде економіка майбутнього: спроба моделювання

Супермаркет майбутнього перестане бути простим торговим посередником і перейме на себе функцію харчового забезпечення, а саме – розширить спектр послуг до доставки та послуг на основі передплати. Такі послуги передплати зможуть формувати вручну покупець чи дієтолог, так і на основі аналізу даних покупок. Супермаркет майбутнього в умовах "посткапіталізму" також перейме на себе соціальну функцію, це вже діє в кількох країнах. Вона буде забезпечуватись або за власний рахунок через зменшення витрат на персонал та торгові площі, або державою – як частина соціального забезпечення.

Дзеркало на роздоріжжі: Україна на вістрі європейських трендів

Майже три роки тому, в мить переходу від зневіри до нової надії, українці вирішили, що політична нація таки склалася раз і назавжди. Відтоді ця констатація ввійшла на постійних засадах у виступи публіцистів і промови політиків. Успіху набув парадокс: найбільший внесок у самоусвідомлення українців зробили Янукович і Путін, адже саме у протистоянні узурпаторові й агресору остаточно відбулося самовизначення. Тим часом ентузіазм щодо майбутнього країни знову поступається місцем утомі, а поважні аналітики фіксують поточний момент як точку біфуркації, від якої розвиток подій може з рівною ймовірністю піти за діаметрально протилежними сценаріями.

По заслузі: директорці санаторію загрожує 12 років в'язниці за фіктивну реабілітацію воїнів АТО

Тепер їй загрожує до 12 років позбавлення волі, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна. Табір "Джерельце", що в селі Олександрії на Рівненщині, виграв тендер на оздоровлення учасників АТО. Передбачалося надати психологічну допомогу 600 АТОвцям, в той час, як допомогу отримали 198 бійців. На це виділили більше мільйона гривень (на одного бійця понад 5 тис грн). Водночас їм пропонували написати заяву та отримати півтори та тисячу гривень. Тендер укладали з Державною службою у справах ветеранів та учасників АТО. Окрім "Джерельця", інших кандидатів не було.

Історія про київського сепаратиста. ФОТО

Після Революції Гідності минуло три роки. Думаєте, учасники Антимайдану та проросійських організацій кудись зникли або раптом підтримали Україну? Та ні, все простіше – вони постворювали собі купу громадських організацій і тихо сидять, чекають свого зоряного часу для реваншу, пише громадський активіст Олег Слабоспицький. Сьогодні історія піде про такого собі Олександра Потьомкіна. Начебто нічим не примітний персонаж, керівник ВМГО "Соціалістичний конгрес молоді", яке навіть проводить різноманітні заходи для переселенців та дітей. Але якщо копнути глибше, все стає дуже цікаво.

Закарпатський лайфгак: як розчистити дороги від снігу. ВІДЕО

Мешканці села Колочави видумали, як почистити дорогу від снігових заметів. Їхній особливий метод щонайменше спонукає всміхнутися. За допомогою вантажівки, до якої причепили колесо із ЗІЛу, селяни пробували відкопати дорогу, аби нею можна було хоч якось проїхати. Відео в мережі опублікував закарпатець Василь Дербак і додав, що Колочавська сільрада для боротьби з негодою "виділила спецтехніку".

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини