MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 18 січня 2017

1448 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 18 січня

Угода ОПЕК: чи почнуть зростати ціни на нафту

Я не впевнений, що ця домовленість насправді спрацює і досягне своєї мети. З огляду на те, що в світі зараз не спостерігається значного промислового зростання, яке могло б простимулювати попит на нафту (адже, крім пропонування, велике значення має фактор попиту), навряд чи домовленість призведе до серйозного зростання цін, якого хотіли б країни ОПЕК і заради якого вони, як правило, і здійснюють скорочення пропонування. Тому на сьогодні повторення шоків, що мали місце після аналогічної домовленості в 1970-их, не передбачається.

Віднині 14 березня – День українського добровольця

Світлина Олександра Чекменьова

Уже наступного дня, 14 березня, сонячного ранку прямо з Майдану Незалежності сотні бійців Самооборони Майдану вирушили на вишкіл у Нові Петрівці на Київщині. Вчителі, лікарі, студенти, підприємці, айтішники – сотні майданівців – замість того, щоб після багатомісячних боїв у Києві поїхати по домівках, рушили з барикад Майдану на дальні барикади Донбасу боронити незалежність України та стали ідеологічною основою нової української армії. У березні 2014-го добровольчі батальйони організовувались у багатьох містах України.

"Шпигунські камені" Лаврова: диво дивне "руского міра"

Минулого вівторка міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров приголомшив журналістів інформацією про те, як "переодягнені американські дипломати беруть участь у мітингах російської опозиції". Він, правда, не уточнив – хто переодягався, в якій кількості й із якою метою, але додав: "Чоловіки-дипломати з'являлися в жіночому одязі для проникнення на якісь режимні об'єкти, по тому ж, як заходили до будівлі, перевдягалися в туалеті в звичайний костюм". А ще він сказав, що була спроба спецслужб США завербувати співробітника російського посольства – в його машину "запхали" 10 тисяч доларів". Ні прізвищ, ні дат він не назвав.

Що таке Переяславська угода й чому вона проіснувала два з половиною роки

Іван Богун

Українське духовенство і воєначальники відмовлялися присягати московському цареві. Відмовилися Брацлавський, Кропив'янський, Полтавський, Уманський козацький полки, низка українських міст, відомі воєначальники Іван Богун та Іван Сірко. Полковник Богун попереджав: "У Московщині панує найогидніше рабство. Там немає і бути не може нічого власного, бо все є власністю царя. Московські бояри титулують себе "рабами царськими". Увесь народ московський є рабом. У Московії продають людей на базарі, як у нас худобу. Приєднатися до такого народу – це гірше, як скочити живим у вогонь".

Історія однієї підпільної друкарні: зброєю українських повстанців було і слово. ФОТО

Обкладинка брошури Петра Полтави "Хто такі бандерівці та за що вони борються". Оформлення Ніла Хасевича

За листопад-грудень 1948-го у Яворівському надрайоні (абсолютна більшість – в техзвені біля присілку Лісок) надруковано майже 16 тисяч примірників листівок, лозунгів та інших видань; поширено в терені 7190, у райцентрах – 1128, у Львові – 448, серед червоноармійців – 10, серед прикордонників – 51, відправлено на східні українські землі – 156 примірників. За січень-березень 1949 року розмножено ще понад 10 тисяч примірників видань. Загалом за період від початку 1948-го до травня 1949-го в надрайоні надруковано 25 назв більших підпільних видань (брошур і журналів) накладами від 30-40 до 1-3 тисяч примірників.

Цієї неділі в Києві вшанують Євгена Коновальця

У кожному разі – це рубрика "маленькі перемоги". Приходьте на вшанування полковника. Якщо не зможете на 12:00 – приходьте ввечері, приносьте квіти. Євген Коновалець на це заслужив. Меморіальну дошку відкриємо на вулиці Січових Стрільців, названій на честь створених Коновальцем вiйськових пiдроздiлiв, у будинку, де в 1918 році знаходилися їх касарні. Освячуватимуть дошку представники УПЦ КП та УГКЦ, зі стрілецькими піснями виступатиме пан Тарас Компаніченко. Місце – вулиця Січових Стрільців, 24. Час – 22 січня, 12:00.

Як кияни до Водохреща готуються. ВІДЕО

Уже завтра українці будуть відзначати останнє велике свято різдвяного циклу – Водохреща. Чи всі пірнатимуть у крижану воду та як підготуватися тим, хто наважиться окунутися вперше? Про це дізнавалася кореспондентка UAINFO. Бувалі пірнальники діляться досвідом: часто масове зібрання зі друзями цього дня закінчуєтсья розпиттям спиртного. Однак від алкоголю краще утриматися, бо для організму такий перепад температур – чималий стрес. Тим, хто наважився окунутися вперше, радять подбати про теплий одяг, рушники та зручне взуття, в якому можна буде легко дійти до самої води.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини