MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 23 січня 2017

401 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 23 січня

Росії й надалі не буде в ПАРЄ

Президент ПАРЄ Аграмунт докладав серйозних зусиль для повернення делегаціі РФ у Страсбург без усяких передумов, без виконання резолюцій ПАРЄ. Але в Москві зрозуміли, що більшість членів Асамблеї не підтримує такої позиції, чудово усвідомлюючи роль Кремля й у конфлікті на Донбасі, й у війні в Сирії, не забуваючи про крадіжку Криму. Для повернення російськоі делегації без передумов були навіть спроби змінити регламент ПАРЄ. Українська делегація стоїть на іншій позиції – потрібно шанувати регламенти і правила демократичних міжнародних інститутів та організацій, а не змінювати їх на догоду недбалим країнам-членам.

Порошенкові вкотре нагадали, що треба скасувати ганебний закон про референдум

Запитаєте, до чого тут Порошенко? До того, що депутат фракції "Блоку Петра Порошенка" Руслан Князевич – він же голова профільного Комітету Верховної Ради з питань правової політики і правосуддя – чи то лінується, чи то блокує розгляд цього питання на Комітеті, а відтак у сесійній залі. Сьогодні, 23 січня, 23 народні депутати звернулися до президента Порошенка з вимогою визначити як невідкладні проекти законів, прийняття яких обіцяли Порошенко і парламентська коаліція під час виборчої кампанії. У переліку, мабуть, найганебніший закон про референдум імені Медведчука-Януковича.

Чому Україна не може відмовитися від вступу до НАТО

Для України можливий вступ до НАТО – не самоціль. Мета – посилення обороноздатності країни, перехід до стандартів сучасної армії для захисту власної країни і громадян. А також – попередження можливих агресивних цілей інших країн. Процес тут не менш важливий, аніж результат. Відмовитися від ПДЧ із НАТО – це означає відмовитися від програм із модернізації війська (це близько 40 програм, узгоджених на саміті НАТО в Варшаві). Тому коли Україна пропонують відмовитися від вступу в НАТО, – за фактом це означає відмовитися від співпраці з НАТО, а разом зі співпрацею – і від продовження побудови сильної армії.

"Ми здатні все перемагати, але з Богом", – Патріархові Філарету виповнилося 88 років

Ми здатні все перемагати, але з Богом, не самі по собі. Бо самі по собі ми немічні, ми навіть не можемо подолати свій гріх, а з Божою допомогою можемо все, і смерть перемогти. І це не пусті слова, що ми можемо і смерть перемагати, бо наші воїни, які захищають нашу землю, – смерті не бояться, тому що благодать Божа діє, а діє вона  в них тому, що вони люблять. І заради їхньої любові до своєї Батьківщини, до свого народу, до своєї держави, за цю любов Господь посилає їм цю Божественну силу, цю Божественну благодать. Тому, дорогі браття і сестри, треба за все дякувати Богові, за скорботи і за радість.

Шість актуальних зауваг до мовної дискусії

Чому право на українську в Україні дуже часто супроводжується риторикою культурної поразки та збіднення, натомість право на російську в певних колах вважається цінністю універсальною, автоматичною й такою, що забезпечує так званий "культурний рівень"? Наскільки це відповідає реальності, беручи до уваги той факт, що українськомовні люди тією чи іншою мірою є білінґвами (знають, розуміють, читають російською), тоді як люди російськомовні вельми часто української не знають достатньою мірою навіть для ведення дискусії в соцмережах? Чому вимоги російськомовних щодо своїх прав завжди формулюються відверто проросійськими політиками?

Чому від головування в Раді Безпеки ООН не варто очікувати чогось надзвичайного

Головують у Радбезі ООН по календарному місяцю всі без винятку члени РБ у порядку англійської абетки. Тобто, головувати – це не вибір, не дорогоцінний трофей, за який потрібно боротися на виборах, а обов'язок кожної країни, яка обралася до РБ ООН. Функції країни, що головує, – головувати на засіданні, скликати позачергові засідання, погоджувати документи та порядок денний, запропонований генеральним секретарем ООН, робити заяви (надавати публічну інформацію) від імені Ради Безпеки з тих питань, з яких РБ прийняла рішення.

Дев'ять звичок, які заважають добиватися успіху

Кожен для себе самого є і найкращим другом, і найлютішим ворогом. Всі ми час від часу не віримо у власну здатність завоювати світ та зробити його кращим, сумніваємось у власній важливості, зволікаємо та робимо непотрібні витрати. Але кожен з нас може зробити 2017 рік кращим за всі попередні: для цього потрібно просто позбутись кількох неприємних звичок. Наприклад – відчуття, що хтось перед вами в боргу. Так, ви людина з унікальною комбінацією знань і навичок, але це ще не означає, що світ вам заборгував. Якщо ви прагнете досягнути успіху, то повинні добитися його.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини