MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 24 січня 2017

436 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 24 січня

Реалії віртуального фронту: від ілюзій до війни

У добу постправди швидко руйнуються мрії ідеалістів про те, що новітні засоби комунікації зроблять світ кращим і досконалішим, інформаційні технології служитимуть благим намірам. І попервах справді скидалося на це: на зміну мега- приходили то кіло-, то гіга-, то терабайти, пристрої "розумнішали" і ставали дедалі доступнішими. У найрозвиненіших країнах повним ходом почало впроваджуватись електронне врядування. Заперечувати науково-технічний прогрес на початку ХХІ століття могли хіба що якісь украй епатажні персонажі або прибічники різних "духовних скрєп", але й ті не гребували соцмережами.

Діти й російсько-українська війна: на чому наполягає Україна

От що не можемо зрозуміти – чому в серці Аграмунта й у його риториці не знайшлося жодного слова співчуття українським дітям, українським родинам, що втратили дітей унаслідок розв'язаноі РФ війни проти Украіни? Чому не знайшлося слів співчуття батькам, чиї діти підірвалися на мінах, які щедро поставляє російський воєнторг, чи дітям, які були обстріляні та поранені? Українська делегація робить усе, щоби привернути увагу світу й ПАРЄ до порушення прав дітей на окупованому Донбасі. Сьогодні, 24 січня, провели круглий стіл, присвяченій темі дітей на Донбасі, які найбільше страждають від військових дій.

Замість субсидій слід узятися за енергоефективність – Рибачук

Загалом в Україні практично повністю відсутня система енергоефективності. Замість виплати субсидій варто було б зайнятися нею. Крім того, мені незрозуміло: коли я плачу за газ, я плачу за формулою "Ротердам плюс" чи за що? Цього не пояснюють. Крім того, є такий експеримент: за який час закипають півлітра води? У нас газ, фактично, "бодяжать", а тому вода закипає набагато довше, ніж мала б. Якість газу дуже погана, і переплачуємо ми страшенно, оскільки рахуються куби, а не вміст газу. У нас немає конкурентів, оскільки газ ми отримуємо лише від одного постачальника, і не можемо обирати, а це завжди веде до зловживань.

Роман-бестселер української письменниці буде екранізовано

Компанія FILM.UA Group придбала права на екранізацію роману Софії Андрухович "Фелікс Австрія", що 2014 року вийшов у "Видавництві Старого Лева". Розпочалися переговори з потенційними закордонними партнерами щодо копродукції. "Фелікс Австрія" 2014-го став переможцем всеукраїнської премії "Книга року ВВС", а також отримав особливу відзнаку "Форму видавців" у Львові та премію "ЛітАкцент року". Книга стала справжнім бестселером в Україні. У 2016 році в австрійському видавництві Residenz Verlag вийшов німецькомовний переклад роману, який отримав назву "Паперовий хлопчик" (Der Papierjunge). А влітку 2016 року книгу було видано у Польщі.

Поліціянт vs громадянин: як чинити в суперечливих ситуаціях

Затримати вас можуть на три години, після чого або відпускають, або складають протокол про вчинення кримінального правопорушення. Після цього вас доставляють в ізолятор тимчасового тримання, де можете перебувати максимум добу. Після вам вручають підозру. Далі поліція має 60 годин, щоб доставити вас до суду, який має ще 12 годин, щоб винести рішення. Відлік часу затримання починається від часу фактичного затримання – вашої першої зустрічі з поліціянтом. Щоб точно зафіксувати цей час можна одразу подзвонити в "102".

Як не розсмішити Бога, складаючи плани

Ця практика – відправляти колективні послання нащадкам – з'явилася наприкінці 1930-х. Першу капсулу закрили і зарили 1939-го на Нью-Йоркському міжнародному ярмарку, щоб відкрити через п'ять тисяч років. Я не заздрю тим, хто її відкриватиме. Бо доведеться поламати голову, відшукуючи логіку предметів: пакет із насінням поруч із лялькою, шпулька ниток разом із книгою бухгалтерського обліку, мікроскоп поруч із кіноплівкою. І все це під гнітом історичних подій 1939-го. Сподіваюся, за п'ять тисяч років люди знатимуть, що таке сюрреалізм і теорія випадкових процесів.

У Дніпрі відкрили перший в Україні музей АТО. ФОТО

23 січня 2017 року в Дніпрі відкрили внутрішню експозицію першого в Україні музею АТО. Усі експонати розмістили у трьох залах. В першій – речі жителів області, які допомагали захищати незалежність України, чим могли, також дитячі малюнки, одяг капеланів, інструменти медиків, шеврони добровольців. Друга зала матиме назву "Зала пам'яті", в ній розміщені фото загиблих Героїв і дорогі їх серцю речі: шахи, книги, листи до батьків.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини