MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 25 січня 2017

328 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 25 січня

Голова Верховного Суду України – захисник диктаторських законів 16 січня – рух "Чесно"

Призначений в часи Януковича Романюк уже на початку кар'єри голови ВСУ відзначився своїми ганебними заявами підтримки диктаторських законів 16 січня. Тоді, коли увесь світ обурювався прийнятими законами, що не просто обмежували права і свободи громадян, але й перекривали кисень громадським організаціям і по суті унеможливлювали прояви незгоди з режимом, Романюк 17 січня збирав журналістів на прес-конференцію та розповідав про те, які позитивні зміни привнесли прийняті напередодні закони. Висловлюючи підтримку диктаторським законам і цитуючи закладені положення, мав зухвалість порівнювати їх із європейськими стандартами.

Вандали сплюндрували український та польський меморіали в Биківні. ФОТО

Під Києвом, у Биківні, сплюндровано український і польський меморіали жертвам НКВД. Про це на своїй сторінці в фейсбуці повідомив голова Інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович. "Вандали, які радше за все зробили це вночі, залишили сліди схожі на ті, що в Гуті Пеняцькій", – наголосив історик.

Повторний конкурс на посаду головного люстратора: яких міфів слід позбутися

Повинні ж бути у країні сміливі й доброчесні юристи, які мають два роки стажу державної служби й / або керівний досвід і здатні проявити себе як люди, що реалізують державну правову політику. Зараз іще є час незакритих можливостей: суперечливі процедури, конкурси, неоновлена система, але вільна справжня людина є такою незалежно від посади, яку займає, і здатна проявити себе, але не можна побачити переможний фініш, якщо ви не були на старті. Беріть участь у конкурсах, навіть якщо всі кажуть, що все вирішено й надії немає, не говоріть, що не можна знайти роботу чи проявити себе, якщо не пройшли цей шлях самі.

Учіть українську: три етюди про мову

Взявши відпустку, не поїхав на море, а набрав у бібліотеці стоси книг українських класиків та словників і засів виписувати з них незнайомі, маловживані, але соковиті слова й вислови, діалектизми й архаїзми. Виписував їх на папірці й обклеював стіл, стіни, двері квартири – щоб краще засвоїти. Те саме було й на його робочому столі в редакції. За кілька місяців він вирішив, що готовий, і почав – ні не перекладати українською свій роман, а писати його наново, з першого слова! Ба більше, українська версія була значно кращою за перший, російськомовний варіант. І я можу це пояснити.

Закон про державну мову: спокій і опанування в Україні

У незалежній Україні впродовж останніх двадцяти шести років, ба більше: навіть якщо взяти початки формування державності 1917 року, то ста років – не відбулося перезаснування інститутів влади, відповідно до модерних викликів, незважаючи на перекроєння карти світу, змін державних устроїв, окупацій, воєн...Це спричинило виникнення больових точок, пов'язаних із державністю, якими політики послуговуються винятково для піару, а не для спокійного і державницького врегулювання, тому питання державної мови в Україні завжди було "не на часі". Дотепер.

Фото "кіборгів" в останні дні оборони Донецького аеропорту

242 дні тривала героїчна оборона Донецького аеропорту. 21 січня 2015 року українські військові відступили з ущент зруйновані будівлі. Віталій Пясецький опублікував світлини останніх днів оборони ДАПу.

Рекорд: #22pushupchallenge від Національної академії сухопутних військ. ВІДЕО

Рекордний #22pushupchallenge виконали вихованці й офіцери Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного. На плацу зібралося 700 чоловіків.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини