MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 27 січня 2017

1312 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 27 січня

Гра в слова з окупованими територіями

Розмежування територій на "окуповані" та "ефективно контрольовані" має безпосередній стосунок до торгівлі та грошей. В такому підході є величезна небезпека. Адже по-справжньому фундаментальні поняття підміняються побутовою буденністю. Скільки разів ми чули про пенсіонерів з ОРДЛО та їхні пенсії, про вугілля та податки, які вигідно збирає Україна з підприємств, що працюють на тих територіях? А скільки про відсутність адвокатської роботи та неможливості захистити права незаконно затриманих "спецслужбами" ОРДЛО українських громадян?

Обережно, бурульки! Час вирішити мовне питання

Чесно, за такої постановки питання ми заздрили тим нацменшинам, мешканцям військових містечок і хворобливим. Бо вони їли пиріжки в їдальні замість того, щоб сидіти на уроках, на відміну від нас. Нині я інколи перетинаюся з деким із тих, кому заздрила через пиріжки. Один навіть пішов добровольцем до ЗСУ й дуже природно вигукує: "Зичимо здоров'я!" У другої маленька донечка, коли бешкетує, кричить: "Рятуйте, людоньки добрі!" Питаю: "Мабуть, в україномовний садок ходить?" А вона каже: "Ні, в нас головна особа українізації – свинка Пеппа!"

Крим: екологічні ризики політичних рішень

На території анексованого півострову вже не перший рік спалахують скандали, пов'язані з хижацьким ставленням окупаційної влади та місцевих колаборантів до навколишнього середовища та природних ресурсів. Останні гучні скандали стосуються масового роздавання ліцензій на видобуток корисних копалин, зокрема будівельних матеріалів без урахування інтересів мешканців та з порушенням екологічного законодавства. Логіка процесів, що відбуваються вже тритій рік e Криму, дозволяє припустити, що це не є "ексцеси виконавця", а є відображення закономірності, притаманній системі управління, яку впроваджує "нова влада".

10 дебютів в українській літературі, які варті уваги

Видавці минулоріч незле потішили українців перекладами світових бестселерів, новими якісними перевиданнями класики та десятками назв актуального нон-фікшину. Але що читати, якщо все згадане не ваше, а тексти земляків здаються ближчими й переживати їх набагато приємніше? Тож погляньмо, чим займались українські автори минулого року і наскільки це виявилось плідно та цікаво. Головна вимога до відбору дебютантів: це перший твір великого жанру, який письменник випустив у світ 2016-го року.

Чи можна обходитися без супермаркетів: три міфи про базарування

Чим відрізняється базар від супермаркету? В останній ви йдете за зручностями. Не дме, не крапає, вам усміхаються, самі обираєте, скільки; можете обміняти, якщо неякісне. Правда, ви вже посміхаєтеся? І я про те саме. На базар ви йдете розслаблено хоча б через те, що не чекаєте ніякої культури обслуговування. бо базар – то не сервіс, як супермаркет. Базар – то спаринґ між покупцем і продавцем. І перемагає витриваліший та міцніший. Там менше усмішок, але свіжіший товар, а придбати неякісне практично неможливо, бо все можна помацати і навіть скуштувати.

Канада передала українським лікарням 10 нових машин швидкої допомоги. ФОТО

Сьогодні на Михайлівській площі відбулося освячення десяти автомобілів швидкої допомоги, які передала Канада для українських лікарень. Відтак у приміщенні Дипломатичної академії мав місце сніданок, на якому були присутні міністр закордонних справ України Павло Клімкін, посол Канади в Україні Роман Ващук, інші високопосадовці та запрошені гості. "Це зусилля громадянського суспільства, провінційних урядів і федерального уряду Канади у співпраці, зокрема, з Конгресом українців Канади, його ініціативою допомоги Україні, із "Карітас України", сотень людей, які зібрали цей подарунок", – сказав посол.

Українка Юлія Джима стала чемпіонкою Європи 2017 року у спринті. ВІДЕО

Вирішальною стала друга стрільба, під час якої Джима не залишила суперницям жодних шансів. Другий "бублик", і перевага над Слєпцовою на виході зі стрільбища склала 17 секунд. Українська біатлоністка продовжила атакувати трасу й у підсумку на фініші привезла 27 секунд Слєпцовій і 37 – Старих. Тепер Джима має надзвичайно високі шанси виграти в гонці-переслідуванні, що відбудеться в суботу, 28 січня.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини