MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 3 лютого 2017

1411 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 3 лютого

Bellingcat: Окупанти стріляють зі "Градів" із житлових кварталів Донецька. ВІДЕО

З огляду на близькість обох місць пусків до розташованої в цій місцевості цивільної інфраструктурі, будь-яка українська контратака, покликана перевати вогонь РСЗВ, автоматично піддала б ризику життя цивільних осіб, які проживають в цьому районі. Для пусків імовірно послуговувалися реактивними системами залпового вогню БМ-21 "Град", шасі яких дозволяють машинам пересуватися бездоріжжям. Таким чином, цілком можна було використовувати інше місце пуску. Проте кількаразове використання місця пуску в 200 метрах на схід від гіпермаркету "Ашан" вказує на те, що місце вибрали спеціально, а життям цивільних осіб навмисно ризикували.

За шість днів окупанти вбили трьох мирних жителів і пошкодили 92 житлові будинки в Авдіївці. ФОТО

Учора ввечері в Макіївці наші громадяни України, які проживають на тимчасово окупованій території, бачили на власні очі та передали мені інформацію про рух колони техніки бойовиків: 20 танків Т-90, 15 САУ, "Гради". А сьогодні вже я побачив в Авдіївці "результати роботи" цієї техніки – будинки 90,92 на вул. Колосова (колишня Кірова) отримали пошкодження. Постраждалих, на щастя, немає. Ось таке надсилають нашим мирним жителям російські окупанти та колаборанти. Тільки за останні шість днів в Авдіївці пошкоджені 92 житлових будинків. Загинуло троє мирних жителів та дев'ятеро громадян отримали поранення.

Як Чуркін визнав, що Україна переможе

Цікаво, чи зрозумів він сам, що сказав. Ні слова про те, що "героїчні шахтьори не здадуть ні п'яді своєї землі", ні слова про те, що "Росія не допустить" тощо. Чуркін відкрито визнав, що Україні під силу відвоювати свою територію. Звичайно, ціною людських втрат, але ми це й без нього знаємо. Ніяких "політичних альтернатив", ніяких "мирних врегулювань", бо будь-який компроміс – це вата при владі, на Донбасі та в українському парламенті, це замість вирішення проблеми – відтермінування й за цей час поглиблення її.. Лише українські війська на українському кордоні, процедура "розватнення", репарації та контрибуції.

Свавілля в супермаркетах: чому мають обслуговувати українською

Причиною конфліктів є вперте небажання працівників, а головне – менеджерів і власників торговельних закладів зважати на небажання дедалі більшої кількості громадян терпіти мовну дискримінацію. Вимога щодо українськомовного обслуговування (якщо поставлена ввічливо, без лайки й монетометання) є цілковито справедливою й обґрунтованою. Виправдання відмови касирок обслуговувати українською їхнім походженням із донецьких переселенок абсолютно неспроможне. Це поширене свавілля обслуговувачів щодо обслуговуваних є одним із найпереконливіших доказів потреби нового, чіткішого й вимогливішого закону про мови та дієвого механізму його виконання.

Чи можна підтасувати результати виборів під час підрахунку голосів

Чи варто слова на кшталт страховка, парковка, цікавиться Віталій Великий, замінити українськими страхівка, парківка? Мабуть, можна їх так замінити за зразком трамбівка, курсівка, автівка, хоч поки ми замість страховка й парковка кажемо страхування, паркування. Інні Завоюрі хотілося б зрозуміти, коли вживати за участі, а коли – за участю. Це паралельні синонімічні конструкції, і їх можна використовувати обидві.В українській мові є слово тасувати – перемішувати карти. Тож є і підтасовувати, вжите в переносному значенні. Замість при підрахунку потрібно під час підрахунку.

Щоб їм усім усміхалися квіти: коли на могилах – недіткнений сніг

Квіти на могилу носить не слава, а пам'ять і любов, і це не молоді красуні, а дві старенькі жіночки. 2 лютого – день народження Валер'яна Підмогильного і день смерті Євгена Плужника. Цього року цього дня довкола їхніх могил лежить чистий, цілинний, неходжений сніг. У січні 1971-го Таїсія Коваленко писала дніпропетровському краєзнавцеві: "За могилою, де похований Ромчик і Катерина Іванівна, а також умовно і Валер'ян Петрович, я доглядаю. Зараз там, звичайно, все вкрите снігом, ну а влітку я вже дбаю, щоб хоч після смерті їм усім усміхалися квіти". І це насправді зовсім просто – зробити так, щоб їм хоч після смерті усміхалися квіти.

Як полісмен із Монтани біг зі швидкістю 80 миль на годину

Коп під'їхав ззаду з увімкненою блимавкою, підійшов до дверцят авта й побачив за кермом літнього чоловіка, який спав. Поруч лежала майже порожня пляшка віскі. Водій прокинувся від стукоту в шибку. Угледів полісмена за вікном, у паніці ввімкнув передачу й натиснув на газ. Спідометр машини показував 30, 50, 60 й аж 80 миль. Але машина застрягла в снігу й тільки крутила колесами! Почуття гумору підказало поліціянтові почати біг на місці поруч з автівкою. Очманілий шофер повірив, що коп справді біжить поруч.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини