MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 8 лютого 2017

1395 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 8 лютого

"Незабаром Кремль прибере Захарченка та Плотницького". Реакція блогерів на вбивство "Гіві"

"Моторола" й "Гіві" – два головних медійних персонажа російсько-української війни, які уособлюють "народні низи". Ці двоє були втіленням того, як потрібно робити, щоб з Іванка-дурника стати Іваном-царевичем. Цей тандем був тим паче примітний, що Михайло "Гіві" Толстих у ньому за задумом уособлював "українських повстанців". Уродженець Іловайська, який служив в українській армії, з початком війни пішов на фронт захищати Донбас від хунти – рольова модель для самих уродженців окупованого регіону. Вбивство обох – це деконструкція всього того міфу, який створювали протягом останніх двох років.

Дієвий приклад швидкої деокупації територій

За останні 25 років існує тільки одни успішний приклад повернення окупованих територій – досвід Хорватії з військової та мирної реінтеграція окупованих сербами територій. І якщо всі щось чули про операцію "Олуя", про мирну реінтергацію Вуковара, то про вплив на ці події санкцій проти Югославії говорять менше. Санкції були настільки значними, що зарплата в Белграді впала до шести доларів на місяць. У Сербію не надходили навіть ліки та пальне. Припинилося міжнародне культурне, спортивне співробітництво із Сербією. Громадяни Сербії не могли відвідувати країни Заходу.

Україна – німецький посол: взаємопрограшна ситуація

Rоли тебе не сприймають навіть попри те, що ти представляєш країну, якою керує канцлерка Меркель, – це справді дипломатичний виклик. Свідомо пишу "надалі", оскільки дискомфорту після вчорашнього інтерв'ю в Райхеля лише додасться, але відверта настороженість щодо посла на владних пагорбах і серед частини експертної спільноти та громадянського суспільства виникла не після вчорашнього інтерв'ю. В деяких випадках це вже триває майже добрих півроку. Так що вчорашні заяви для тих, хто спілкувався з послом раніше чи слухав його коментарі на нашому Зовнішньополітичному форумі у грудні минулого року – не стали несподіваними.

Два боки однієї медалі – сентиментальний водевіль і войовничий бурлеск

Бароковий заряд, помножений на Шевченків романтизм, робить український проект модерністським за своєю суттю, й у цьому його протилежність імперській традиції, іманентно зарядженій на консерватизм і консервацію, на ієрархію, на "скрєпи". Тому так органічно в ньому щоразу вибухають просвітки авангарду – там, де, здавалося б, нічого, крім етнографічних варіацій, з'явитися не може. Звідки тут узялися Малевич, Семенко, Параджанов, Сильвестров? А ось звідки: воно тут росте! Варто не лінуватися й прокреслити між окремими точками лінію, і з'ясується, що вона пряма.

Україна починає згадувати ювілей УПА в річницю першого бою. ІНФОГРАФІКА

Цьогоріч виповнюється 75 років із часу створення Української повстанської армії, символічним днем заснування якої є 14 жовтня 1942 року. Відповідь нескореного народу. Таким є гасло інформаційної кампанії і так ми пояснюємо феномен УПА. Підпільної армії, котра боролася з тоталітаризмами найдовше в Європі. УПА стала відповіддю на жорстоку окупаційну політику, що змусила українців організуватися у збройні підрозділи, котрі стали частинами Української повстанської армії. Армії, через яку пройшло понад сто тисяч осіб. За участь у повстанському русі чи його підтримку каральними органами СРСР було репресовано понад півмільйона людей.

Як поведінка споживачів визначає рахунки за тепло. ФОТО

С. П.: Типова лоджія із батареєю, за яку платить увесь будинок

Будинок, в якому я живу, з огляду на поведінку споживачів незрівнянно гірший від будинку на Кирилівській, якому прийшли космічні платіжки. Незрівнянно. Тут можна побачити ~30 лоджій, які мешканці самовільно засклили і втулили там одну-дві батареї, продовження квартир на балконах і фрагментне утеплення, можна побачити кондиціонер, який працює зимою (!!!) на охолодження, батареї на кожному поверсі та сходову клітку, прогріту до 24 градусів, і, відповідно, відчинені вікна коридорів, щоб не було загаряче; перегірів кваритир і регулювання квартирної температури відчиненням вікон.

Який вигляд має типове німецьке село. ФОТО

У 80-мільйонній Німеччині є багато тисяч сіл, і всі вони загалом не дуже сильно відрізняються між собою. Хоча свої нюанси є скрізь. Практично всі села мають багату історію, яка йде своїм корінням на кілька століть назад. У центрі села, як правило, розташовані адміністрація, церква, ратуша, автобусна зупинка. Поруч висить детальна карта села, так що дорогу до потрібного будинку можна знайти без проблем. Усі будиночки в селах досить сучасні і мають пристойний вигляд. У деяких регіонах збереглося багато старих фахверкових будинків.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини