MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 9 лютого 2017

1238 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 9 лютого

МВС уперше в Україні розпочне видавати міжнародне водійське посвідчення

Таке посвідчення важливе для громадян України, які працюють за кордоном або тимчасово проживають поза Україною, а також які збираються подорожувати автотранспортом. Завдяки ньому розширюється перелік країн, де громадяни зможуть користуватися транспортними засобами. Отримання міжнародного посвідчення водія дозволить керувати транспортними засобами на території тих країн, що приєдналися до Женевської Конвенції про дорожній рух 1949 року – це значно розширює географію. Національним посвідченням водія можна було користуватися лише на території країн, що приєдналися до Віденської конвенції про дорожній рух 1968-го.

Трамп і санкції проти РФ: дуже корисна для України ініціатива Конгерсу США

Американський Конгрес не хоче, щоб США були якимось чином причетні до схвалення таких дій. Відповідно, Конгресові потрібен чіткий інструмент, щоб за необхідності мати можливість контролювати дії президентської адміністрації. Можна тільки подякувати ініціаторам цього законопроекту. Ця ініціатива дуже корисна для України, адже йдеться про одноосібне право адміністрації Трампа скасовувати санкції. Крім того, це сигнал українській владі: друзів України в американському Конгресі менше не стало. Ніхто не може передбачити, як завтра поводитиметься Трамп. Навіть американські законодавці. Тому хочуть перестрахуватися.

Нацрада оштрафувала ряд радіостанцій за недотримання квоти на українські пісні

У листопаді 2016-го в Україні набули чинності зміни в закон "Про телебачення і радіомовлення". Згідно з поправками, телерадіоорганізації повинні забезпечувати протягом першого року дії змін трансляцію 25% пісень українською мовою від загального обсягу контенту. Протягом другого року ця частка складе 30%, на третій рік – 35%. "На загальнонаціональних та регіональних мовників накладені штрафи за недотримання квоти трансляції українських пісень і ведення програм державною мовою", – йдеться у повідомленні. "Накладено штраф у розмірі 5% суми ліцензійного збору", - повідомила Нацрада. За даними відомства, загальна сума штрафів склала понад 500 тисяч гривень.

Критика чистого міста: все життя живуть у бруді, а марять чистотою

Пригадую показну картинку. 22:00. Мінськ. Центральна площа. Монумент із вічним вогнем, а на дахах будинків величезний напис "Подвиг народу безсмертний". На площі нікого, крім двох повій, одягнених у шкіряні сукні, прикрашених величезними ланцюгами штучного золота й жахливо нафарбованих. Ми тоді там були на конференції разом із колегами з усієї Європи. Ми були здивовані, чому в місті нема жебраків. Місцеві нам відповіли: кожного місяця міліція збирає їх і вивозить за місто в ліс. Хтось із них гине, а тих, хто повертається, згодом знову вивозять. У тоталітарному просторі утилізують не сміття, а людей. Адже це ефективніше – нема людей, нема й сміття.

У Київраді виділили землю під будівництво Музею Революції гідності

У четвер, 9 лютого, Київська міська рада на засіданні підтримала надання дозволу на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки Національному меморіального комплексу Героїв Небесної сотні – Музею Революції гідності. Як повідомляє сайт Київради, згідно з супровідними документами до рішення, орієнтовна площа майбутнього меморіально-музейного комплексу складе близько 1,23 га. За таке рішення проголосувало 103 депутати.

Розпродаж меншовартості: коли українська мова – друга державна

Оце мав нагоду прогулятися супермаркетом. Очі від московщини так і розбігаються. Ось, наприклад серія шампунів "Зеленая аптека". Етикетка - російською, а ззаду після написів казахською, киргизькою, литовською та латвійською, в самому низу – наша сирітка українська. Якщо гадаєте, що ці шампуні випускають десь на Сході, то помиляєтеся: фармацевтична фабрика "Ельфа", місто Коростень на Житомирщині. Запоріжжя варить пиво "Балтика. Разливное". І це теж на великій етикетці, все російською. Безліч відомих російських брендів, які мімікрували під українські, але ж ми знаємо, звідки роги ростуть у чаїв "Бесіда" й "Майський" або в йогурту "Тёма".

У київському метрополітені відкрили виставку про дружбу тварин та бійців АТО. ВІДЕО

"Ми думали, що можна зробити в київському метрополітені, й вирішили, що це має бути щось позитивне. Люди спускаються під землю, тому це не мало бути щось відверто військове. Дуже часто до наших військових прибиваються тварини, бо господарі їдуть на тиждень, а в результаті покидають свій дім назавжди, тому тваринки прибиваються до військових. Виставка вийшла по-людськи зворушлива", – розповів Дейнега. Відвідати експозицію можна протягом двох тижнів у вестибюлі станції метро "Золоті ворота".

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини