MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 14 лютого 2017

1119 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 14 лютого

Свобода або єдність: чи можна торгувати з ОРДЛО

Твердження, що завдяки торгівлі ми начебто реінтегруємо окуповані території назад в Україну, – хибне. Даючи ордловським ватажкам ресурс, завдяки якому ті здатні впливати на позицію тамтешнього населення, Україна зменшує свій вплив. Контрабандна торгівля можлива тільки в умовах ведення бойових дій та відкритого кордону з Росією. Якщо війна закінчиться, зиск із цього матиме тільки бізнес, потрібно буде платити податки і забезпечувати звітність, а хто там цього потребує? Тому зацікавлені в торгівлі з окупованими територіями завжди будуть зацікавлені в наявності сірої зони, а значить – і війни.

Три причини невдачі нашої буржуазної революції

Майдан – це не одна революція, а відразу кілька фундаментальних подій, які змінили і продовжуть змінювати Україну. З буржуазною революцією знову не вийшло. Кланово-станова система лишилася непереможеною. Дещо змінився список персоналій, які контролюють потоки, зменшилася кормова база, але суть системи зосталася такою ж. Боязкі спроби реформувати її зсередини призвели до передбачуваного результату. "Нові обличчя" були або кооптовані й уміло переварені, або відірвані, а система відновлена ​​в гранично стислі терміни. Наша буржуазна революція була приречена від самого початку. Тупцюємо цими граблями вже 25 років.

Українська мова веде невпинну боротьбу в країні, де мала би почуватись якнайкомфортніше

Якщо ви українськомовні, теж можете розповісти сотню історій. Ці історії перетікатимуть одна в одну, й годі переповісти все, адже є випадки, які ми запам'ятовуємо, бо вони кричущі, а є такі, на які вже не звертаєш уваги або звертаєш, але мовчиш, інакше говорити довелося б винятково про це. Якщо коротко, ті історії не так про "крихітну свічечку букви Ї" та "місячний серпик букви Є" (за Іваном Малковичем), як про невпинну боротьбу, яку веде стійке, але водночас крихке Я в країні, де мало б почуватись якнайкомфортніше.

Як Україна разом із НАТО ліквідувала старого невидимого ворога. ФОТО

Днями завершилася ліквідація старого могильника радіоактивних відходів на Житомирщині, який дістався нам у спадок від "мирного" Радянського Союзу. На об'єкті проходило обслуговування ядерних боєприпасів. Тобто об'єкт серйозний як стратегічно, так і щодо потенційно негативного впливу на довкілля та життя людей. Невидимий ворог, площею 60 на 60 кв.м. Свого часу для приведення території сховища в екологічно безпечний стан Кабмін України підписав імплементаційну угоду з НАТО, і розпочалася реалізація пілотного проекту з вилучення радіоактивних відходів зі сховища "Вакуленчук". 

Студенти виявили в одному зі столичних вишів сауну з басейном для керівництва закладу. ФОТО, ВІДЕО

У головному корпусі Національного авіаційного університету виявили сауну з басейном і кімнатою відпочинку, обладнану для керівництва вишу. Про це у себе на фейсбуці написав один зі студентів Михайло Химиця, опублікувавши відповідні фото і відео. За його словами, сауна розташована поруч із навчальними аудиторіями. "Повірте – сауна під кабінетом поряд із навчальною аудиторією – це ніщо у вищому навчальному закладі, оточеному новобудовами, знищеною інфраструктурою, ліфтами, що падають, і присвоєним держмайном", – написав він.

У Слов'янську затримали бойовика, який катував українських заручників. ВІДЕО

Правоохоронці встановили, що терорист навесні 2014 року добровільно вступив до незаконного збройного формування бойовиків, що діяли в окупованому на той час Слов'янську. У липні зловмисник на прізвисько "Крутий" перейшов до конвойної групи, що здійснює охорону українських військовослужбовців у приміщенні колишнього Управління СБУ в Донецькій області. За свідченням звільнених військових, він регулярно катував і знущався із заручників. Оперативники спецслужби затримали бойовика, який приїхав на територію, контрольовану українською владою, для оформлення пенсії.

Десять халеп, які не дають вам розбагатіти

Чому молоді фахівці часто-густо "озброєні" останнім iPhone або флагманським Samsung? Безтурботність, колеги! Точно так само, одна зі трьох американських сімей із місяця в місяць накопичує борг за кредитними картками. Що з цим робити Можливість узяти гроші у кредит створює ілюзію, що ви можете дозволити собі більше, ніж це є насправді. Але, як сказав один розумний чоловік, "найбільша перепона стати багатим – це жити, як багач, до того, як ви ним дійсно стали". Якщо ви не відкладаєте гроші, а, мешкаючи на Троєщині, їздите на новенькому BMW, вам ніколи не стати багатим. Неможливо розбагатіти, не відкладаючи.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини