MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 16 лютого 2017

1100 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 16 лютого

Сенатор Маккейн закликав Трампа надати Україні летальне озброєння

Сенатор-республіканець Джон Маккейн відповів на питання президента США Дональда Трампа щодо Криму і закликав надати Україні летальну зброю. "Так, той курс був занадто м'яким. Виберімо інший разом: надамо Україні летальне озброєння і збережемо санкції проти Росії", – написав він у Twitter. Раніше президент США Дональд Трамп нагадав, що Росія анексувала Крим за президентства Барака Обами. У своєму Twitter, ведучи мову про анексію Криму, Трамп також поставив запитання: "Чи Обама занадто м'який?".

Нардеп пропонує колегам флешмоб – розповісти про походження статків. ІНФОГРАФІКА

Звідки взялося майно моєї родини? Як ви знаєте, я виступаю за те, щоб відповідь на таке запитання дав кожен політик, кожен високопосадовець в Україні. І відповідь не в стилі "з дитинства пас корів" чи "друг позичив", а детальний звіт з інформацією, де заробив, коли заробив, і на чому заробив. Ще й із підтвердженням з податкової. Щоб було видно, що з цих заробітків чесно сплачені податки. Оскільки Агенція із запобігання корупції далі саботує встановлене їй законом завдання перевіряти декларації високопосадовців, оприлюднення яких ми з такими зусиллями домоглися восени минулого року, я вирішив подати власний приклад.

У лабетах брехні: ілюзія громадянської війни

За два з половиною роки у звичаях гуманітарної європейської тусовки мало що змінилося. Всілякі там неурядові організації, чи то правозахисні, чи то академічні, куди впевненіше почуваються, якщо не пристають на чийсь бік. Об'єктивність, данина інтелектуальній моді... Уже збився з ліку: мало не кожен іноземний журналіст або дослідник, у якого чи то я беру інтерв'ю, чи то він у мене, наприкінці спілкування промовляє майже пошепки, ніби випрошуючи відпущення гріхів: "Але ж визнайте, що в усьому цьому є ознаки громадянської війни".

Без наполегливого духовного життя ми не змінимо Україну

Владика Борис Ґудзяк наголосив під час зустрічі: "Без наполегливого духовного життя і саможертовної праці – ми не створимо держави, в якій молоді люди залишатимуться і працюватимуть, а не будуть шукати кращого життя в чужих світах. Я вірю, що ми зробили великий крок уперед, коли почали розуміти, що нема "батюшки-царя" та магічної палички, яка змінить Україну. Ми самі мусимо вирівнювати поле гри, мусимо боротися з корупцією. Нам треба багато працювати і нам треба мужніх людей, котрі будуть в авангарді цієї боротьби. Тому постать Йосифа Сліпого є така важлива й нині".

Недобра Італія: добра ілюстрація впливу культури на суспільну думку

Такий стан речей не є свідоцтвом глобального невігластва. Це радше добра ілюстрація впливу культури на суспільну думку. Щоразу як я пишу в себе, що в Україні культура недофінансована, отримую коментарі на кшталт "це нормально, якщо нема попиту, це закони ринку." Але культурна дипломатія не має прямого відношення до ринку. Це можливість розказати світові про те, чим є Україна та її люди. Щоби не дивуватися, чому ніхто ніде не змінить аватарку на "Je suis Ukraine". Щоби тисячами життів не можна було нехтувати заради "світового балансу".

Російські окупанти та колаборанти досі обстрілюють Авдіївку. ФОТО

Російські окупанти й колаборанти не припиняють обстрілів мирних жителів Авдіївки. Під їхнім прицільним вогнем стара частина міста. Тільки за сьогоднішню ніч в результаті обстрілу зазнали руйнування три приватних домоволодіння на вул. Колосова (колишня Кірова) та Лермонтова. Постраждалих, на щастя, нема.

Як журналістика фактів може запобігти своїй смерті

На мій погляд, справжня журналістика помирає і відступає під тиском брехні, а також зайвих емоцій у соціальних мережах. І справа не лише у джинсі. Сама аудиторія не хоче фактів – хоче емоцій. Тож журналістика по всьому світі йде бульварним шляхом, коли емоційна подача та емоції як такі переважають факти і достовірність. Клікабельність – альфа й омега ЗМІ. Тому навіть найбільш авторитетні медіа починають всерйоз конкурувати за аудиторію з таблоїдами, публікуючи неперевірену інформацію чи ба взагалі одверту брехню. Аудиторія брехливих ЗМІ вища за аудиторію достовірних. І вона постійно зростає. 

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини