MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 21 лютого 2017

2069 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 21 лютого

Новий радник Трампа: що він говорив про Україну

У Пентагоні Макмастер вже тривалий час проштовхував адаптацію збройних сил США до методів "гібридної війни", які Росія використовує проти України, та нарощування готовності збройних сил США до можливого протистояння із Москвою. До станнього часу Макмастер у Пентагоні очолював Центр інтеграції бойових можливостей сухопутних військ США та був заступником командувача командування з академічних і наукових досліджень із розбудови сухопутних військ. Макмастер прямо заявив, використовуючи приклади України загалом і Криму зокрема, що філософія стримування Росії, яку сповідали США та НАТО, зазнала провалу.

Що із розслідуванням справ Євромайдану і як нарешті забезпечити правосуддя

Існує серйозний ризик, що винним вдасться уникнути відповідальності через повільне розслідування справ. Згідно зі статтею 49 КК України, особа звільняється від кримінальної відповідальності, якщо зі дня вчинення злочину середньої тяжкості й до дня вироку минуло п'ять років. У випадках, коли вчинено тяжкі злочини, – термін давності складає десять років. Наприклад, чотирьом колишнім співробітникам "Беркуту" у справі розгону студентів 30 листопада висунуто обвинувачення за статтею 340 КК України, яка передбачає позбавлення волі до п'яти років. Тож якщо вирок не набуде законної сили до 30 листопада 2018 року, то термін давності за цим злочином закінчиться.

Чому рішення про екстрадицію Фірташа – дуже важливе для України

Рішення австрійського суду про екстрадицію Фірташа до Сполучених Штатів – неймовірно важлива подія для України. Ми постійно це пояснюємо американським колегам (і не лише американським): більшість наших олігархів – насправді не наші, і не олігархи. Вони є "номіналами", висловлюючись мовою фінансистів. Провідниками російської колонізації, яким поставлено завдання скуповування та контролю над ключовим бізнесом в Україні. З величезною залежністю від Кремля. Тому в того самого Фірташа чи Ахметова все прекрасно із заводами на окупованих територіях.

Не даймо сліпій ненависті запанувати над нами. Виклики для українського суспільства

Усі ці негаразди, які сьогодні вражають своєю чорнотою, можуть уже завтра змаліти на тлі потужної самоорганізації суспільства задля гарантування духовної безпеки країни. Так, українська нація в тяжких випробуваннях захищає своє право на свободу. Наша війна праведна, і ми переможемо. Проте в той момент, коли війна закінчиться, ми не маємо побачити на своєму обличчі хижого оскалу того агресора, з яким воювали. У час війни, на жаль, рани в людських душах неминучі. Але хай не наші дії завдають цих ран. Не даймо сліпій ненависті запанувати над нами. Ми – люди, і ми не хочемо зректися власної гідності.

Київ ушанував пам'ять Небесної сотні. ФОТОРЕПОРТАЖ

Насправді, цими днями на Майдан, на Інститутську можна і потрібно було йти без жодних закликів. Багато українців так і зробили. Зі квітами та свічками вони приходили на місця, де три роки тому пролилася українська кров. Цим людям невиправдано мало приділили увагу вітчизняні ЗМІ. "Майдани", сутички, провокації цікавлять більше глядачів і читачів. Невиправдано більше. Але ті, хто віддали своє життя за кращу Україну, потребують не закликів до повалення влади. І взагалі не закликів. А простої щирої мовчазної згадки про них. Щоб їх просто пам'ятали.

Як можна позбутися потреби у вугіллі з ОРДЛО

Стратегічно проблему треба вирішувати комплексно за декількома напрямками. Нам потрібно щорічно біля 9 млн тонн вугілля марки А, замінити їх можна таким чином... В Україні є так званий "Бурштинський енергетичний острів", який відключений від Об'єднаної енергетичної системи України і підключений до європейської. Є технічна можливість "розвернути" три блоки Бурштинської ТЕС загальною потужністю 600 МВт в ОЕС України. Таким чином, ці блоки, що працюють на марці Г, можуть замінити блоки на марці А. Це ще мінус 1,5 млн тонн вугілля марки А.

Який вигляд має найзатишніша автобусна зупинка в світі. ФОТО

У Великобританії звичайна сільська автобусна зупинка руками невідомого невтомного майстра перетворилася на затишне приміщення, більше схоже на кімнату в житловому будинку. Протягом багатьох років ця кам'яна споруда, розташована на краю села Вокгемптонп в Девоні, мала не надто привабливий вигляд. Торік зміною дизайну зупинки зайнявся анонімний благодійник. Він відмив її, поставив усередині крісло, поклав на лавочку подушки і покривала, розставив всередині горщики зі квітами, а на стінах розвісив картини.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини