MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 24 лютого 2017

1409 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 24 лютого

Неправильне рішення: заклики до перезавантаження відносин із Росією

Росія сама не хоче вбачати у своїх сусідах справді суверенні й незалежні держави. Зробити те, що зроблено, – це був вибір Росії, не наш. Справжня проблема полягає в баченні Кремлем історії. Ми розглядаємо розпад радянської імперії як звільнення. Путін та його друзі – як геополітичну катастрофу й, напевне, катастрофу нашого часу. Навряд чи ми сподівалися б, що нідерландці, данці чи ізраїльтяни матимуть дружні відносини з німецьким керівництвом, якби воно оплакувало падіння Третього Рейху. Тож не застосовуймо подвійні стандарти до жертв сталінських жахіть.

Українка Анна Музичук обіграла росіянку й вийшла до фіналу світового чемпіонату із шахів

Анна Музичук здолала росіянку Олександру Костенюк в матчі 2: 0 і вийшла до фіналу світової першості із шахів! Тепер Ганночку від титулу чемпіонки світу відокремлює перемога в матчі (чотири партії) із переможницею матчу Харіка Дронавале (Індія) – Тан Чжун І (Китай). Ну, а тепер – просто подивіться на фото. Ви би вийшли проти цієї дівчини у варіанті Їжака Сицилійського захисту, га?

Санкції проти Росії. Як європейські політики самі собі шкодять

З іншого боку європейська солідарність, яка до цього працювала, спрацює черговий раз. Але інформаційні прояви – це лише один з інструментів, які використовує Росія. Також ведеться робота серед політиків, які ухвалюють рішення, деякі з них сидять на прямій фінансовій підтримці Москви. Але це дуже тривала і різнобічна операція, яку Москва проводить, щоб нищити європейську єдність та ЄС як потужне економічне утворення. Щоб протистояти цим проявам, має відбуватися активна робота з боку України.

Українська військова термінологія потребує вдосконалення та розросійщення

Світлина Олександра Чекменьова

В українському війську має бути звертання пане / панове, як було в перші роки незалежності, про що я вже писав. А стройовий (статут) можна було б замінити на шереговий (від слова шерег – синонім шеренги). Транслітеруючи українські слова латиницею, можна було б нескладовий у (звук, який чуємо в таких українських словах, як пішов, вовк, мавпа тощо) передавати як w. Але тоді ми мали б писати Kharkiw, але Kharkova, що значно вскладнило б спосіб транслітерації. Тож краще нескладовий у позначати літерою v. А ось й я передавав би через j, а не через y, оскільки латинським y ми позначаємо наш звук и, наприклад Mykhajlenko, Solonskyj.

Чи вдасться викрити механізми впливу влади на суддів?

Справа Дев'ятка є цікавою з інших міркувань. Саме він прийшов на зміну голові Оболонського суду І. Ю. Мамонтовій, яка отримала вказівки з Адміністрації Януковича, як треба виносити рішення стосовно автомайданівців, але відмовилася це робити й пішла з посади. Після того, як Мамонтову змінив Дев'ятко, судді Оболонського суду винесли понад 40 рішень про позбавлення прав за поїздку до Межигір'я. Виносили рішення і про взяття під варту покалічених автомайданівців. Тобто є чіткі факти, які засвідчують тиск з боку влади та пояснюють, чому судді раптом почали вносити однозначно незаконні рішення.

Чому не слід діймати людей настановами про виховання їхніх дітей

Даймонд розповідає про те, що мешканці Нової Гвінеї часто мають шрами від опіків: виявляється, діти часто бавляться біля відкритого вогню, і батьки не заважають їм зробити свою помилку і з'ясувати, попікшись, що пхати руку у вогонь не можна. Це одвічно притаманне їм – ставлення до дитини як до повноцінної особистості, яка має право зробити всі свої помилки. Хоча інші сучасні первісні люди примотують дитину до дошки і носять перші три роки життя, бо знають, що, якщо відповзе у джунглі, їй гаплик. Коли один місіонер збирався покарати різками свою дочку, все індіанське село збіглось подивитись: їм ніколи не спадало на думку, що дитину можна карати.

Той, що дороги зробить: в Європу цією асфальтовою ріллею не доїдемо

Будь-яка найщиріша євроінтеграція зламає собі шию в наших ямах і байраках. Не доїдемо ми в Європу по цій асфальтовій ріллі... Я думаю, першим успішним українським президентом стане той, хто дасть країні нормальні дороги. Хай прогрес розвивається потроху і поступово (бо "все й відразу" вже пробували). От нехай зосередиться на дорогах і більше нічого не займа. Зробив дороги – всьо! Спасибі, до побачення. Зараз президенти йдуть чередою так: падлюка номер один, падлюка номер два, абсолютна падлюка тощо... А так якісь позитивні підстави з'являться. "А! Це той, що дороги зробив", – казатимуть нащадки.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини