MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 28 лютого 2017

1161 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 28 лютого

Про що йшлося на присвяченій Кримові женевській конференції – ключові тези

Конференція на рівні міністрів закордонних справ, ініційована міністрами України, Литви, Латвії, присвячена окупації Криму. Палац націй, Женева. Захід викликав неабиякий інтерес країн-членів ООН і зібрав повну залу. Клімкін звернувся до світу із закликом тиснути на РФ у питанні звільнення політв'язнів і тримати санкції до повної деокупації Криму. У рамках обговорення представники Польщі, Франції, Великобританії, Туреччини, Австралії, Естонії, інших країн заявили про солідарність з Україною у відновленні територіальної цілісності та деокупації Криму. Ніхто не визнає окупований Крим російським.

Як українські поціновувачі Трампа шкодять американському президентові

Ні для кого не секрет, що Трамп сьогодні настільки щільно перебуває в політичних та медійних лещатах зі приводу контактів його команди з Росією, що будь-якого Артеменка зі своїм планом сприйматимуть радше за все як чергову провокацію, а не бажання допомогти Трампові вирішити конфлікт навколо Донбасу. Саме тому юрист Трампа Коен так рішуче на всіх каналах спростовував факт обговорення та передачі будь-якого плану в Раду нацбезпеки. І саме тому, кажуть поінформовані джерела, Пол Манафорт дав чітко зрозуміти друзям з України після виборів, що українським досьє він займатися не буде.

Система електронної демократії потребує змін – Суслова

Практика застосування нового сервісу породила низку колізій та неоднозначних ситуацій, які потребують втручання парламентарів. Чинне законодавство, зокрема, дозволяє розглядати е-петиції місцевій раді лише в стислі терміни, тобто на позачергових сесіях, що створює незручності як для самої влади, так і для громадян. Тому було б доречно внести зміни до закону "Про місцеве самоврядування в Україні" й подовжити строки розгляду петицій, щоб їх могли розглядати чергові сесії ради. Cлід так скоригувати закон, щоб виконавчі органи могли реагувати на електронні петиції громадян.

Парубій на японському флагмані: Наш спільний ворог – путінська Росія. ФОТО

Хоч Японія і далеко від України, але ми маємо багато речей, які нас об'єднують, зокрема і спільний ворог – глобальна загроза всього вільного світу - путінська Росія. На борту флагмана Морських сил Японії – корабля "Терудзукі", обговорили з віце-адміралом Кадзукі Ямасітою – головнокомандувачем Морськими силами Самооборони Японії, питання військової співпраці. Для наших японських союзників важливий досвід, який здобули українські Збройні сили у гібридній війні з російським імперіалістом. Переконаний, що зовсім скоро посилиться співпраця та обмін досвідом між Морськими силами Самооборони Японії та Військово-морськими силами України.

Дух совєцької пропаганди: як Кисельов навчився бути Кисельовим

Якщо замінимо в новинах 1981 року Польщу на Україну, Афганістан на Сирію, Леоніда Брежнєва на Володимира Путіна, картина в загальних рисах не зміниться. Є євразійська імперія, що слабшає, від якої зі скандалами йде її давня східноєвропейська колонія. Є авантюрна, не зовсім зрозуміла громадянам війна на сході. І є лідер, що править другий десяток років. Іншими словами, для 62-річного Кисельова – це повернення до порядку денного, завдань і методів, серед яких він сформувався як професійний агітатор іще на початку вісімдесятих. Той же замовник, ті ж завдання, ідентичні прийоми. Кисельов ходить тими ж коридорами.

Верховна Рада стала доступною для віртуальних подорожей

Нарешті ми це зробили. Відсьогодні кожен охочий може здійснити віртуальну подорож у центральній залі і в кулуарах Верховної Ради, відчути дух та настрій роботи українського парламенту. Це стало можливим завдяки довгій і тісній співпраці з компанією Google. Це важливий крок у реформуванні відкритості Верховної Ради. Щоб здійснити віртуальний тур парламентом, потрібно зайти на Карти Google в режимі перегляду вулиць і вибрати будівлю Верховною Радою України в Києві. За цим посиланням можна потрапити прямо до сесійної зали Верховної Ради.

Як у Києві проходять родинні читання. ФОТО

Цього разу малечі та її батькам українську казку "Коза-Дереза" читала ведуча рубрики "Затишно вдома" проекту "Сніданок. Вихідний" каналу "1+1" Таміла Чехович разом зі своїми синами Микитою і Романом. Недільний ранок пройшов у незабутній атмосфері, адже сім'ї провели його в образі героїв казки "Коза-Дереза" – кози, зайчика, ведмедя, вовка, лисички та рака. Таміла разом із дітьми перетворила книжку на живе дійство – діти співали, повторювали рухи і були справжніми героями старовинної української казки, а батьки згадали своє дитинство і були залучені у творчий процес. Казка промайнула за лічені хвилини.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини