MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 2 березня 2017

1033 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 2 березня

Дев'ять міфів, що виправдовують анексію Криму, та їх спростування

Аналіз реальних фактів демонструє, що, по-перше, Крим не "відокремився" від України, а був спочатку окупований російськими військами, а потім анексований. По-друге, Кремль почав спецоперацію із захоплення півострова 20 лютого – ще до появи в Києві нової влади. І по-третє, українська держава в результаті Революції гідності не зникла із карти, а кримська влада не мала повноважень на односторонній вихід зі складу України. Пропоную вашій увазі дев'ять найпоширеніших кремлівських міфів, що виправдовують анексію Криму, та їх спростування.

Японія не зніматиме із Росії санкцій до повного виконання Мінських угод – Парубій

Головне послання, який озвучив прем'єр-міністр Абе під час зустрічі, що санкції, які Японія наклала на Росію разом з іншими країнами Великої сімки, не можуть бути зняті до повного виконання Мінських домовленостей. Спадкоємний принц Нарухіто виявив велику поінформованість справами України. Спадкоємець імператора зазначив, що державним спортом Японії є сумо, тому йому надзвичайно приємно, що найвідоміший і найуспішніший японський чемпіон сумо Тайхо Кокі – мав українське походження і насправді звали його Іван Маркіянович Боришко. Його батько мав козацьке походження і був родом із села Рунівщини на Харківщині.

Маньчжурський патріот: чому "Радио Вести" має сконати

Колишній головний фіскал, а нині московський біженець Олександр Клименко, якому давно й упевнено приписують власність, теоретично міг би, але практично навряд чи: діячі такого штибу звикли радше "заощаджувати", ніж інвестувати, особливо у проект, який має перспективи винятково у сенсі впливовості й жодних – у сенсі повернення вкладень. Натомість ми знаємо одного донора, який щедро фінансує телеканали, радіостанції, газети, сайти, фабрики ботів, експедиції реконструкторів і "зелених чоловічків". За дивним збігом його резиденція теж у Москві.

Як Кличко однією лівою відганяв позашляховик у центрі міста. ВІДЕО

За словами самого міського голови, вчора, о 8-й ранку, він повертався з ефіру на "1+1" вулицею Сагайдачного і побачив, що на протилежному боці посеред другої смуги стоїть автівка без водія. "Всі авто сигналять, об'їжджають і прямують далі. Довелося зупинитися, вийти і за допомогою хлопця із сусіднього кафе заштовхати автомобіль на узбіччя та підперти колесо каменем. Бо водій, мабуть, залишив авто на нейтралці, воно й викотилося. Добре, що не спричинило аварії", – прокоментував Кличко.

Старе телебачення на порозі смерті: деградація помітна неозброєним оком

Канал "1+1", будній день, розпал робочого дня (день у день) показує старі випуски "95 кварталу". Безпосередньо саме шоу, мультсеріал "Казкова Русь" і виступи "Ліги сміху". Ні, от ви самі подумайте! У нас уже третій рік іде війна і все з цим пов'язане, а на сцені знову Янукович – центрова фігура, навколо якого крутяться всі події. Особливо яскраво і наочно це помітно в мультсеріалі, в якому все ті ж персонажі політичного життя 2010-2013 років, тільки намальовані. Мені якось із самого початку незрозуміло було, в якому місці слід сміятися, а ще я наче не дурень, тож відразу зрозумів, що мультик не такий безневинний.

Кандидату в президенти Франції поцілили яйцем в обличчя. ВІДЕО

Невідомий жбурнув яйце в кандидата у президенти Франції Еммануеля Макрона, поціливши політикові в лобі. Інцидент стався під час спілкування політика з відвідувачами сільськогосподарської ярмарки у виставковому центрі Парижа. Охоронці Макрона не стали ловити метальника, а сам кандидат у президенти поставився до інциденту спокійно, заявивши, що подібні акції вже стали частиною політичного життя Франції. "Ми пропонуємо вирішення нагальних проблем і можемо їх обговорити. Коли погляди розходяться, хтось відразу починає кидати яйця", – зазначив політик.

У Запоріжжі в Леніна нарешті забрали острів

Днями на сесії Запорізької міської ради депутати прийняли довгоочікуване рішення про перейменування острова Леніна. Нині цьому топоніму присвоєно ім'я видатного гетьмана Сагайдачного. Прикро, що на виконання норм законодавства запорізькій владі потрібно було більше року, а також відкриття кримінального провадження. "Дівоча пам'ять" команди міського голови не дозволяла їм згадати про існування острова Леніна як такого. Лише після неодноразових нагадувань з мого боку влада міста знайшла сили для продовження декомунізації. Тим не менше, це – наша маленька перемога.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини