MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 3 березня 2017

1658 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 3 березня

Уряд відсторонив Насірова від посади

Кабінет міністрів відсторонив голову Державної фіскальної служби Романа Насірова від цієї посади на час розслідування. Таке рішення було ухвалено на засіданні уряду в п'ятницю. Зі пропозицією про відсторонення до прем'єр-міністра звернувся міністр фінансів Олександр Данилюк. "Учора НАБУ вручило підозру Насірову. Я вважаю, що ми маємо на час ведення слідства відсторонити Насірова від виконання обов'язків голови ДФС. Це в першу чергу в інтересах самого Насірова, для того, щоб слідство проходило максимально об'єктивно", – сказав міністр.

Настане день, коли податківців просто почнуть убивати – Пекар

Для мене основне питання – що далі. Як призначатимуть нового голову. Чи будуть достойні кандидати (Насіров великою мірою продукт недовіри сильних управлінців до державної служби та їх відмови брати участь у конкурсі). Чи буде реформа ДФС. Якою буде ця реформа – косметичною чи трансформаційною. А поки що, в разі тимчасового відсторонення Насірова, його обов'язки виконуватиме перший заступник, що очолює вашу улюблену податкову міліцію – вбиту, поховану, ексгумовану, знову закопану, але ще не прибиту осиновим кілком.

Чому Україна потребує ревізії 1990-их років

Люди 1990-их – також люди із минулого, які вже не зможуть запропонувати країні нічого нового. Економіка, яку вони створили, нежиттєздатна. Держава, яку вони побудували, вийшла слабкою і бідною. Тому настає час нової зміни поколінь у політиці. Очевидно, що нам іще слід повернутися до обговорення теми 1990-их років і провести певну ревізію того, що відбувалося в ті часи. Щоб нагадати суспільству про те, як склалася чинна політична система і чому не варто чекати від нинішніх топових політиків із 1990-их нічого хорошого.

Серендипність проти апокаліпсису: що нас чекає попереду?

Ярослав Грицак

Особливістю України є те, що вона позаводилася майже всіма глобальними викликами, не виказуючи при цьому великого поступу. Але ця особливість діє і в другий бік: якщо Україна глобалізується, то світ українізується – тобто стає все більше схожий на Україну. Нестабільний, із високим рівнем загроз і нерівності. А це означає, що не треба буде шукати окремих розв'язок для світу, а окремо – для України. Найімовірніше, вони будуть ­схожі. Головне: не переставати шукати.

77 років тому сталася одна із перших збройних сутичок ОУН із НКВД

3 березня 1940 у Львові відбулася одна з перших збройних сутичок ОУН із НКВД, унаслідок якої загинули двоє підпільників, а ще один, поранений у ногу, із сестрою зумів утекти. Із боку енкаведистів важко поранений начальник паспортного стола управління "рабочє-крестьянской" міліції. Це сталося на вулиці Канівській, 11/1. Полеглими були обласний провідник Львівщини, студент політехніки Степан Олійник-"Орест" і керівник військової розвідки крайової екзекутиви ОУН Володимир Ґошко-"Вовк". Утекти вдалося Василеві Ільківу та його сестрі Олені. Ще того року вона була заарештована і репресована.

Конкурс у Верховний Суд: про що домовилися громадськість і ВККС

Днями ми з партнерами відвідали Вищу кваліфікаційну комісію суддів і нагадали їм про те, що утаємничені ними суддівські досьє на кандидатів до Верховного суду мають бути оприлюднені. Розмова вийшла напружена, проте – результативна. Учора, 2 березня, голова ВККС зробив заяву, що досьє будуть опубліковані на сайті до співбесід. Це важливо, адже більшість балів кандидат до Верховного суду може обрати саме за результатами цього етапу – співбесіди, під час якої йде обговорення досьє претендента на посаду верховного судді. Також ми домовилися про таке.

"Так ніхто не кохав", "така любов буває раз в ніколи" – в чому різниця?

Основне значення дієслова кохати – це почувати сердечну прихильність до особи протилежної статі. Наприклад: "Так ніхто не кохав, через тисячу літ лиш приходить подібне кохання" (Володимир Сосюра). Инші значення – доглядати, вирощувати, переносно – плекати мрію, думку. Наприклад: "Лукаш усе садовину ростив та кохав" (Марко Вовчок). Любити має такі значення: мати глибоку відданість до когось, до чогось, мати інтерес, потяг до чогось, наприклад: "Страшенно люблю читати різні книжки" (Юрій Яновський).

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини