MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 15 березня 2017

1313 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 15 березня

РНБО вирішила припинити переміщення вантажів через лінію зіткнення

Рада національної безпеки і оборони України прийняла рішення припинити переміщення вантажів через лінію зіткнення. Про це повідомив Секретар РНБО України Олександр Турчинов за результатами засідання Ради. За його словами, Кабінету Міністрів України доручено невідкладно розробити і запровадити план заходів із забезпечення безпечного і надійного функціонування паливно-енергетичного і металургійного комплексу України, проаналізувати негативний вплив на економіку та бюджет країни та вжити заходів щодо їх мінімізації.

Клімкін: Відповіддю на провокації має стати тісніша співпраця України й Польщі

Одним із елементів нашої проактивної позиції є відновлення роботи Форуму партнерства – платформи взаємодії, спрямованої на зміцнення конструктивного українсько-польського діалогу на рівні громадянських суспільств. Здавалося б, що після останніх інцидентів із плюндрування польських місць пам'яті в Україні, неминучою мала би стати криза у відносин Києва і Варшави. Натомість, всупереч сподіванням зловмисників, Київ і Варшава ще глибше усвідомили – це наша спільна справа, спільний виклик і відповіддю на нього є ще тісніша співпраця.

Кого зможуть позбавити українського громадянства

Сробував тут проаналізувати можливість позбавлення українського громадянства, згідно зі президентським законопроектом. Уже встиг прочитати і сам проект, і звірити його норми з чинними за порівняльною таблицею. Пропоную тим, хто має запас терпіння, свій аналіз нового законопроекту. Висновки двозначні. Мета хороша, юридичні норми доволі стрункі й переконливі, але є великі побоювання, що основні норми і нового, й уже чинного закону можуть колись успішно оскаржити. Тому варто закачати рукави, запастися терпінням на дві сесії й паралельно із голосуванням за цей законопроект таки вносити зміни до статті 25 Конституції.

Павло Скороподський. Вальс останнього гетьмана

... Коли історія танцює, не потрібно заважати її танцю. Танок останнього гетьмана був коротким, але таким, що запам'ятовується. Вальс на німецьку музику. 1917-ий. Перша світова війна йде третій рік. Воює Четверний союз: Німеччина, Австро-Угорщина, Османська імперія, Болгарія. Проти них – союз "Антанта": Росія, Франція, Великобританія, плюс Сполучені Штати Америки. Поле битви – планета. Україна теж у вогні. Горить і Росія. Величезна Російська імперія руйнується на очах. Лютнева революція.

Приватизація не панацея: ринкова романтика й економічні реалії

Мало не тотальна приватизація державних підприємств не забезпечила ні зростання виробництва, ні прогресивних структурних реформ, ні осучаснення економіки. Досвід країн Центрально-Східної Європи показав, що річ не у приватизації як такій, а в тому, як саме, з якими економічно-правовими акцентами її буде проведено. Це те, на що воліють не звертати належної уваги у нас в Україні... До карбованої формули Пасхавера вельми хотілося б дещо додати, щоб вона звучала так: "Неефективна держава – не­ефективний власник" із наголосом на перших двох словах.

Як у модернізованому потязі "Укрзалізниці" вив Шуфутинський

Зранку в модернізованому потязі Івано-Франківськ – Київ "немов собака, спущена з припону" виє Шуфутинський. Заходить провідник, виконує свій містичний ритуал – повертає квитки, що забрав уночі, під час посадки на поїзд. "Доброго ранку. У вас, напевно, на відомчому рівні ухвалено рішення вмикати російський шансон?" "Ні," – посміхається. "Я не жартую. Чому я змушений це слухати? Чи ви маєте таємний наказ труїти пасажирів окупаційною попсою? Хто обирає хвилю?" – "Перепрошую, я зараз вирішу цю проблему". – "Будьте ласкаві, вимкніть. І "Wenn die soldaten" як компенсацію, окей?"

У Києві відбувся збір книжок для дітей-сиріт

Оксана Скляренко видала понад 21 дитячу книжку свого авторства, малює у стилі наїв та ілюструє свої книжки особисто. Кожна дитина мала змогу підписати свою книжку у авторки, та намалювати разом із нею тих героїв, про яких вона розповідала під час читань. Книжка "Стриб та Скок" про веселих зайчиків, та такі корисні овочі, яку вона придумала для свого сина. Герої оживали на очах. Оксанчині іграшки, виготовленні власноруч, можна було оглянути і доторкнутися до казки.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини