MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 17 березня 2017

1433 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 17 березня

Кількість заручників російських окупантів і колаборантів зросла до 118 осіб – Геращенко

На сьогодні кількість заручників в ОРДЛО збільшилася і складає 118 осіб, це цивільні та військові (збільшилася і за рахунок цивільних, яких хапають на окупованих територіях; так, на жаль, і наші військові були затримані). Натомість СБУ і мінська група провели велику роботу щодо пошуку інформації про зниклих безвісти, встановили долю кількох десятків таких громадян. Згідно з оновленою інформацією СБУ, наразі у списку зниклих безвісти – 418 осіб. Не виключаю, що зниклих безвісти в ході конфлікту – більше, і ми маємо знайти інформацію про всіх зниклих, загиблих, з'ясувати їхню долю.

Чому Парасюкові дуже пощастило й за що слід покарати донецьких поліціянтів

Влада – це не персоналії, це закони, інститути, прописані норми. А персоналії лише представляють владу в конкретний час на конкретній території. І діють у рамках, чітко окреслених законом і нормами його застосування в цьому місці й у цей час. На блокпостах владу держави України представляв солдат. Він був персоналізацією закону, норм застосування, інститутів. Правоохоронці з Донецької області повинні понести покарання. За те, що не застосували довірену їм владу належним чином, не вчинили відповідно до статутів і законів. А депутатові Парасюку пощастило – не дарма про деяких приказки кажуь, що їм "завжди щастить".

Чому Крим має стати національною автономією кримськотатарського народу

Під час Майдану кримські татари боролися солідарно й безкомпромісно на боці Революції гідності. Вочевидь, цінності таки виявилися спільними, що стало поворотною точкою в самоусвідомленні українців як спільноти, яка об'єднує різні етнічні та культурні громади, себто політичної нації, а отже, і відчуття відповідальності за всіх, із кого ця політична нація складається. Важливо зафіксувати один принциповий пункт: у кримських татар немає іншого Криму, так само як в українців – іншої України. Ідею офіційно проголосити територію півострова національною автоно­мією кримськотатарського народу слід визнати морально досконалою.

Послуги Сервісних центрів МВС стануть доступними й у віддалених місцях України. ФОТО

Фахівці Головного сервісного центру МВС проаналізували демографічне навантаження в різних регіонах України, дорожню сітку й логістику міжміського громадського транспорту – й на підставі цього аналізу розробили схему надання сервісів МВС жителям віддалених районів за допомогою МСЦ (Мобільних сервісних центрів). Сьогодні, 17 березня, програма МСЦ МВС запущена в роботу – 20 автомобілів Renault Master роз'їхалися по країні. Кожен автомобіль МСЦ укомплектований спеціальним обладнанням, команда складається зі двох професійних адміністраторів СЦ і фахівця Експертної служби МВС.

Завдяки маніфестові об'єднаних націоналістів зрозумів, чому я не націоналіст – Яременко

Об'єднання завжди краще, ніж роз'єднання. Тому зичу успіхів, й електоральних теж, "Свободі", "Нацкорпусу" та "Правому сектору". Завдяки їх об'єднавчому маніфестові я зрозумів, чому не є українським націоналістом. Передусім через землю. Не люблю, коли мене позбавляють прав. Зокрема на володіння землею. І дуже дивуюсь, як можна покласти сили, життя і майно на те, щоб відмовитися від майнових прав. Це з маніфесту. Шукатиму своїх націоналістів далі. Не таких лівацько-соціалістичних як ці, а якихось там право-центристських. Але хлопці хороші, і єдину помісну церкву обов'язково з центром в Києві ми з ними таки створемо. Яку? Єдину помісну.

Якби той коментар на BBC давала жінка. ВІДЕО

Популярне в Новій Зеландії шоу Jono and Ben представило пародію із вічно зайнятою жінкою в головній ролі. На відміну від оригіналу, героїня не виганяє дитини, а годує її. Після цього вона встигає приготувати індичку, попрасувати сорочку, допомогти чоловікові знайти шкарпетку і навіть знешкоджує бомбу.

Чому насправді не можна гарно виглядати

Замість гарно виглядаєш справді треба маєш гарний вигляд. Замість Іван виглядав стурбовано потрібно Іван видавався стурбованим. Виглядає дивновидається дивним. Печені яблука, политі медком, виглядають апетитно можна замінити на апетитні на вигляд. Отже, основне значення дієслова виглядати – це дивитися кудись, крізь щось, видніти, вдивлятися кудись. Найголовніший аргумент – відсутність значення "мати вигляд" у дієслова виглядати у Словнику за редакцією Бориса Грінченка, який є основним мірилом українськости питомих українських слів.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини