MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 23 березня 2017

1473 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 23 березня

У центрі Києва вбили колишнього депутата Держдуми. ФОТО, ВІДЕО 18+

У центрі Києві було чути сім пострілів. Інцидент стався під готелем "Прем'єр палац", що на перетині бульвару Шевченка та вулиці Пушкінської. Як повідомляють очевидці, вбито колишнього депутата російської Держдуми Дениса Вороненкова, який прийняв українське громадянство і дав свідчення проти Януковича.

Диверсія у Харківській області: вибухнув склад боєприпасів. ВІДЕО

Головний військовий прокурор Анатолій Матіос заявив, що причиною вибуху на складах боєприпасів e Балаклії стала диверсія. "За попередніми даними (тепер уже результатами слідчих дій) слідчо-прокурорської групи військовоі прокурори Харківського гарнізону та слідчого підрозділу СБУ в Харківській області (які перебувають на місці подіі), внаслідок диверсії сьогодні вночі о 2 год. 46 хв. на декількох майданчиках зберігання ракетно-артилерійського озброєння (танкові й артилерійські снаряди 125- та 152-мм) поблизу міста Балаклії у Харківській області відбувся вибух (виникла пожежа), що спричинила детонацію боєприпасів".

Вбивця Вороненкова помер у лікарні

Вбивця колишнього депутата Держдуми РФ Дениса Вороненкова помер у лікарні. За даними ГП, у кілера було два поранення в області грудей і наскрізний постріл у голову. Медики штучно підтримували серцевий ритм. Нагадаємо, що сьогодні в центрі Києва було вбито екс-депутата російської Держдуми Дениса Вороненкова, який прийняв українське громадянство і давав свідчення проти Януковича.

Марек Сієрант: Суспільне телебачення в Україні може бути не нудним

Українське суспільне мовлення має, не скажу що аж таке велике фінансування, але воно теж не є бідним. Його річний бюджет становить майже 33 млн доларів. Це не є мало, але й не забагато. З таким бюджетом можна побудувати нові ньюзруми, повністю оновити техніку й навіть цілий телеканал. Такий процес можна розділити на два-три роки. Підкреслюю, що ці кошти Суспільне мовлення з бюджету держави буде отримувати не довше як п'ять років, думаю, що найпізніше за два-три роки в Україні мав би запрацювати абонемент. Завдяки цим коштам можна буде створити незалежний від політиків та олігархів медійний холдинг.

Чому заборона в'їзду в Україну для Самойлової – найліпше, що могло статися

Самойлову від початку відправляли як на шибеницю. Щоб потім докладно висвітлювати на росТВ невдоволення сторони, що приймає, через приїзд виконавиця, яка відвідувала анексований Крим. У цьому сенсі кожен день грав на користь Москви, тому що дозволяв розкручувати історію із Самойловою для власної та іноземної аудиторії. Пустять або не пустять? Обіллють зеленкою чи не обіллють? Чи покаже Україна "звіриний оскал хунти"? Як саме буде знущатися з нещасної дівчини?

Ухвалено закон, що створить цілісну систему державної підтримки українського кіно – нардепка

Верховна Рада відкрила шлях до створення потужного національного кінематографу, прийнявши сьогодні закон "Про державну підтримку кінематографії". Новий закон створить цілісну систему державної підтримки нашого кіно: через бюджетне фінансування, пільги, гранти, виділення екранного часу в кінотеатрах і на телебаченні для національних фільмів. При голосуванні враховані всі зауваження президента, тому сподіваюся, що цього разу глава держави без зволікань підпише закон. І вже за кілька років ми побачимо потужну українську кіноіндустрію, яка не лише посяде гідне місце на українському кіноринку, але й вийде в зарубіжний кінопрокат.

Література еліт і мас: де межа?

Масову літературу читають 90% усіх людей, а 10% просто соромляться про це казати. З елітарною літературою ситуація кардинально інша: 10% її читають і несамовито цим хизуються, а 90% навіть не соромляться того, що про неї й не чули. Належати до еліти завжди приємно, хоча поки що жоден дослідник не спромігся пояснити, що воно таке еліта й чи потрібна їй та література. Проте науковці ледь не одностайно торочать про несталість еліт, їхню циркуляцію та розподіл на творчу й політичну (останню італійський юрист Ґаетано Моска назвав "меншістю, яка править").

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини