MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 27 березня 2017

1332 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 27 березня

Чому те, що відбувається в Україні, – цілком закономірне

Наша фрустрація – це тільки-но небажання відрефлексувати зміни. Ті зміни, які відбулися в суспільстві та країні за три роки. Неготовність зіставити реальність із тим ладом, який панував в Україні тисячу днів тому. Ми всі чекали від Майдану швидкого й одномоментного. Кинджальних реформ, тотальної кадрової ротації, швидкої зміни правил. Але не врахували глибини проблем і масштабу викликів. І проблема полягає не стільки в реальності, скільки в наших очікуваннях від неї. У небажанні визнавати, що крайнебо вирішення деяких проблем може бути далі, ніж нам того кортить.

Сторіччя облудної Росії: фальшивий "рускій мір" фальшивих росіян

Росіяни й далі живуть минулою брехнею, не маючи жодного бажання жити інакше – так зручно, ніяких клопоту й відповідальності. Їм, як і раніше, до вподоби брехня, їм знову подобається любити вождя та крокувати колонами, їм подобається вигадана історія із фальшивими "героями" і їхніми фальшивими "подвигами". Росіяни знову вважають, що "велич" – це розміри країни, а брехня, як і раніше, може замінити наукові відкриття та винаходи. Вони вірять, що всі захоплені останніми століттями землі й народи добровільно бажали бути завойованими й за цей час самі забували свої мови та культури. 

Що гальмує інвестиційні проекти в Україні

Вартість проекту сягала понад сто мільйонів доларів. Інвестора показали по всіх каналах, керівництво регіону урочисто оголосило про велику перемогу на фронті залучення інвестицій, потиснуло інвесторську руку й обіцяло всіляку підтримку. Інвестор устиг побудувати більшу частину проекту, коли казка нарешті закінчилась, і він зіткнувся із суворою українською реальністю. Прямо посеред ділянки, на якій проект реалізовується, стоїть напіврозвалений будиночок. Інвестор називає його просто – this blue house, і звучить це як витончена лайка. Будиночок належить держпідприємству. Будиночок розвалюється, й усі, по правді кажучи, згодні, що його давно пора знести.

Батіг і пряник: забезпечити повне домінування української мови в публічній сфері

Якщо українці воліють зберегти свою ментальну спадщину й ідентичність, особливо під час агресії, вони змушені діяти настільки радикально, наскільки це взагалі дозволяють сучасні правила політкоректності. Отже, у приватній сфері цілковита, нічим не обмежена свобода, у публічній – забезпечене законом повне домінування державної мови зі спеціально прописаними винятками. Коли в інформаційній війні противник оперує поняттям порушення прав російськомовних, слід пам'ятати одну істину: зовсім неукраїнськомовних у країні немає, якщо, звісно, не враховувати свіжих мігрантів чи то з-за далекого кордону, чи то, власне, з Росії.

"Укроборонпром" показав оновлений бойовий модуль "Штурм-М". ВІДЕО

У процесі модернізації було враховано досвід використання "Штурм-М" у бойових діях проти російських окупантів. У результаті було внесено понад 700 змін. В оновленого "Штурму" є сучасний бортовий комп'ютер, установлений пульт управління вогнем за стандартами НАТО. Система управління зведена в один блок. Бійці можуть побачити всі необхідні для стрільби дані прямо на екрані бортового комп'ютера. Крім цього, змінили й загальне компонування бойового модуля. Прицільні системи отримали додатковий захист, зменшений прозір між баштою й корпусом.

Ремонт на мільйон, або Нова "Лівобережна". ФОТОФАКТ

Ось фотки ремонту Лівобережки. Ремонт робили під "Євробачення", щоб гості міста не так лякалися нашого метро. Як бачимо, вийшло жахливо. Дві хвилини пошуку в системі, й ось цей тендер. Виявляється, що на знімках ви бачите ремонт майже за один мільйон доларів! Ремонт робило ТОВ "ЕНЕРГОДАРБУДМЕХАНІЗАЦІЯ". Відомі всі: хто замовляв, контролював і виконував роботи, можете подивитися контракт та оцінити відповідність роботи завданню (особливо цікава відповідність пункту 2 контракту "якість робіт").

Приємної українізації! Зносьте російську

Уже кілька місяців апостроф ставлю однією клавішею. Літеру "ґ" теж однією, а не двома. І тире я вже давно ставлю без кодів і коли хочу поставити тире, а не сподіваюся, що воно саме поміняє той дефісик на тире. Я навіть знаю, як поставити лапки саме тієї форми, якої вимагає сьогодні мій мінливий жіночий настрій. Друзі у твіттері підказали, як значно спростити своє клавіатурне життя. Як у казці про Попелюшку, клавіша "ё" стає апострофом, довге тире – правий альт і мінус, середнє тире – правий альт, правий шифт і мінус, а російські букви можна набирати, затиснувши правий альт. Там ще багато дивовижних речей.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини