MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 30 березня 2017

1475 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 30 березня

Глухий кут: чим 1917 рік небезпечний для Путіна

Путінізм сплітається з малопоєднуваних трьох ниток: червоної, білої та коричневої. Режим прославляє здобутки Радянського Союзу (червона), зокрема перемогу над Гітлером, царську імперію (біла): РПЦ канонізувала розстріляних Романових. І спирається на фашистські методи (коричнева): змішування політики й економіки, сувора цензура ЗМІ, культ особи та служби безпеки. Спільне в усіх цих практик - зневага до лібералізму, підозра до зовнішнього світу й схильність до ксенофобії. Однак сторіччя революції 1917-го суттєво (катастрофічно?) актуалізує ці суперечності та неузгоджений підхід Кремля до історії.

"Російська дезінформація підриває західну демократію" – резолюція саміту Європейської народної партії

Саміт ЄНП-2017 прийняв резолюцію зі красномовною назвою "Російська дезінформація підриває західну демократію", в якій неодноразово згадується Путін і його агресивна, руйнівна політика. Європейська народна партія закликала країни ЄС і НАТО до єдності у протистоянні російській пропаганді, спільно відстоювати ліберальні цінності, що базуються на правах людини і верховенства права, незалежній судовій системі. У резолюції йдеться, що Путін і його політика підривають європейські ліберальні цінності та європейський проект у цілому.

"Безвіз повинен зробити найголовніше. Пожвавити комунікацію", – політолог

Я не дуже розумію тих, хто ниє, що "не потрібен той безвіз, немає грошей" тощо. Немає – заробляйте. Подорожі до ЄС – це не життєва потреба. Чи ви хочете, щоб вам у "собесі" виписували "талончики" на подорожі до ЄС? Спитайте в української молоді, серед якої чимало людей, маючи, м'яко кажучи, обмежений фінансовий ресурс, уже встигли поїздити свытом. І для них "безвіз" з ЄС буде зовсім не позбавленим сенсу. Адже ЄС – це не лише пляжі Ніцци. Це ще й історичні місця сусідніх з Україною держав ЄС. Куди поїхати не так вже й дорого, але дуже корисно. Хоча б аби побачити цивілізаційний розрив, межа якого проходить східніше Сяну.

На Хмельниччині розпочав роботу черговий Сервісний центр МВС. ФОТО

Сьогодні Сервісний центр МВС відкрився у Старокостянтинові. Це вже 16-ий – не беручи до уваги мобільних сервісних центрів. Він, як завжди, надаватиме адміністративні послуги з реєстрації та перереєстрації транспортних засобів, видачі та обміну посвідчень водія, видаватимуть довідки про несудимість та інші послуги сервісних центрів МВС. Як скрізь, здійснення заміни посвідчення водія займає близько 30 хвилин, а перереєстрація авто – дві години. Як зазвичай, громадян обслуговує професійний і клієнтоорієнтований персонал. У центрі працює електронна черга, планшети для оцінки якості обслуговування, камери відеоспостереження.

Чому Україні слід інвестувати в чемпіонів

Інвестування у чемпіонів – бізнесу та суспільства – було б дуже корисним для України. Об'єднуватися потрібно навколо здобутків, а не відчаю та безпорадності. Нам є ким і чим пишатися, але ми мало про це говоримо. Мало хто знає про українських прихованих чемпіонів – як компаній, так і особистостей. Українці надихають своєю волею до свободи, прагненням до європейських цінностей. Ми повинні формувати в людей мислення, орієнтоване на стале майбутнє, віру в найкраще майбутнє. Нам треба із позитивом дивитися вперед, не приховувати та не прикрашати сьогодення, бути чесними перед собою та нашими партнерами.

Дві реальності України: совку наче вже й нема, та все ж він іще є

Навіщо винаходити машину часу? Ось же вона – на головному телеканалі країни. Визирнеш у вікно – наче 2017 рік, увімкнеш УТ-1 – потрапляєш у 1981-ий. Таке враження виникає, коли дивишся засідання нашого Кабміну. Я вже не кажу про зміст, я про форму. На чолі довгого та вузького квадратного столу на високім шкірянім кріслі усадовився прем'єр-міністр. Уздовж столу з обох сторін у кріслах подешевше й понижче сидять міністри. Вочевидь у такий спосіб невербальним чином підкреслено їхню повагу до свого керівника.

Березень цього року ставить температурні рекорди

Це вже третій температурний рекорд, зафіксований метеорологами обсерваторії у березні. Надзвичайно тепла погода цьогорічного березня спростовує довгострокові прогнози, як "самозваних" так і дипломованих синоптиків, яких, на жаль, так люблять рекламувати засоби масової інформації. Учергове наголошуємо, в період глобального потепління довгострокові прогнози погоди – це ворожіння на кавовій гущі.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини