MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 31 березня 2017

1589 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 31 березня

Підрив машини в центрі Маріуполя: загинув полковник контррозвідки СБУ. ФОТО

Терористів, які у Маріуполі сьогодні вранці підірвали автомобіль зі співробітником служби, покарають у найкоротші терміни. Про це заявив голова Служби безпеки України Василь Грицак. "Сьогодні, близько 8.30 ранку в житловому кварталі Маріуполя підірвано автомобіль, у результаті чого загинув співробітник Служби безпеки України полковник Олександр Хараберюш", – йдеться у повідомленні СБУ на сторінці у фейсбуці. У ЗМІ загиблого згадують як керівника котррозвідки СБУ в Донецькій області.

Проспект Олекси Тихого на Донеччині буде найдовшим в Україні. ФОТО

Проспект Олекси Тихого на Донеччині майже сформований. Залишилось іще трошки. Спільними зусиллями громади – дотиснемо! Залишилося перейменувати ще три ділянки: у Краматорську – вул.Танкістів і у Слов'янську – вул. Криворізьку та Сучасну. Після завершення перейменування будемо формувати наскрізну нумерацію будинків. Це буде найдовший проспект в Україні: його протяжність буде майже 50 км. Згідно зі проектом, проспект на честь відомого правозахисника з'єднає чотири міста Донецької області: Слов'янськ, Краматорськ, Дружківку та Костянтинівку. Окремі вулиці цих міст, а також сіл між ними перейменують на єдиний проспект.

Конфлікт влади та суспільства в Україні – що маємо з ним робити

Чи означає це, що треба відмовитися від конфлікту? Звісно, ні. Якщо є якийсь вартісний ресурс, який хочуть отримати як мінімум дві сторони, і кожна з них доводить, що саме вона має на це право, конфлікт неминучий. Наше завдання – не зупинити конфлікт, а зробити все, щоб він не став насильницьким. Бо тоді вмикаються інші механізми, які швидко руйнують саму довіру, унеможливлюють діалог і вирішення відповідного питання з найменшими втратами. (про win / win мовчу). Насильство перетворюється на самоціль. Звідси я переходжу до другого твердження, яке доволі поширене – буцімто Порошенко гірший за Януковича.

Чи мають площі ставати майданами

Слово площадь українською мовою має два відповідники: майдан і площа. Площа вживаємо в таких випадках: площа трикутника, квадрата тощо. Незабудовану частину міста або села звемо і майдан, і площа. На Наддніпрянщині більше було поширене слово майдан, у Галичині – площа. У Києві раніше був Сінний майдан, тепер – Львівська площа. Маємо справді тільки майдан Незалежности, решта – площі. Мабуть, збільшення кількости площ і зменшення майданів сталося під упливом російської мови. Але зменшене утворення – тільки від слова майдан: будівельний майданчик, танцювальний майданчик, сходовий майданчик.

Уряд зламав корупційну схему на десятки мільйонів доларів – волонтер

Непоміченою пройшла одна новина. Зламалася багатомільйонна в доларовому еквіваленті схема. СБУ та митниці. Попри шалений спротив окремих груп у цих відомствах. Простими словами. Люди отримували умовні та реальні строки за завезені в Україну китайські брелки з камерами та диктофонами. На імпортерів медичних ендоскопів заводились кримінальні справи. Бо ендоскоп це "шпигунський засіб". Штучно стримувався технологічний розвиток України. Волонтери не могли офіційно завезти прості компелектувальні для ремонту приладів з АТО. Тепер цього не буде.

Ігри у ветеранів на бюджетні кошти. ВІДЕО

На засіданні Держслужби, де дерибанять бюджети на існування таких організацій, Демидов довго вимагав дати його ГО більше грошей. Бо тих, що дають, не вистачає на захист в'язнів нацизму. Відкриваю фінансовий звіт організації. Польща, Німеччина, Білорусь, Росія, Словенія, Сербія. Одна-дві особи від організації, поїздки – по кілька днів. В окремі країни - по кілька разів. І це лише за 2016 рік. У кожній країні – "вшанування пам'яті". Це потрібна дуже річ, але чому за фактично мандрівки однієї-двох осіб платимо ми? І як це стосується захисту прав жертв нацизму?

Перші квітневі вихідні обіцяють добру погоду

Сонце буде головним патроном квітневого дебюту, бо організує суху малохмарну суху погоду в більшості областей України. Хіба в Полтаві, Харкові, Луганську та Донецьку збільшиться хмарність та впаде кілька крапель дощу. Кидайте ці недомиті вікна, хатню пилюку, нескладене прання, діставайте зручні мокасини і кросівки, джинси, легкі курточки та йдіть на свіже повітря. І візьміть великі чорні кульки для сміття. Щоб не забувати, що головна запорука життєвого справжнього успіху – щоб було чисто на нас і коло нас. Люблю квітень найбільше, через назву, через підтвердження теплих весняних обіцянок і через те, що у квітні надія не вмирає, а завжди народжується.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини