MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 3 квітня 2017

1083 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 3 квітня

У метро Санкт-Петербурга стався вибух. ФОТО, ВІДЕО

Вибух стався на одній зі станцій метрополітену в Санкт-Петербурзі. Йшлося про те, що вибух пролунав на станції метро "Сінна площа", є постраждалі. Водночас свідки вели мову про ймовірність того, що трапився не один, а два вибухи – на "Сінній площі" та на станції "Технологічний інститут". Також ішлося про те, що, згідно із попередньою інформацією, в санкт-петербузькому метро сталося два вибухи невеликої потужності – по 200-300 грамів у тротиловому еквіваленті, натомість епіцентр перебував у вагоні, є постраждалі.

Новий транш: Україна отримає мільярд доларів від МВФ

Міжнародний валютний фонд надав Україні черговий транш в один мільярд доларів. Про це на своїй сторінці у фейсбуці повідомив Петро Порошенко. "Рада директорів МВФ ухвалила рішення про виділення Україні одного мільярда доларів", – зазначив президент України. Окрім цього, Порошенко наголосив, що вбачає надання нового траншу від МВФ "черговим визнанням український реформ".

Персональний тренер: чому Україні потрібен МВФ

Україна постійний клієнт МВФ. Приходить до Фонду, коли сама вже не може витягнути свою економіку. Фонд їй допомагає, але щойно українська влада бачить можливість зіскочити з програми – робить це. Тому що реформи б'ють по інтересах корупціонерів. А вони при владі. Тому ми ніколи не отримували більше трьох траншей. Після цього або ціни починали рости на метал, або зовнішні ринки відкривалися, і ми зривалися. Або Росія була готова зробити все, щоб ми не займалися спортом і не були потрібні нікому, крім неї. Ми отримували гроші і теж зривалися. Ми б і зараз уже втекли. Але, на щастя, ситуація не дозволяє.

Чого нам не слід переймати в Заходу

Панівний у країнах Заходу ліволіберальний дискýрс – плід зусиль перед­усім європейських інтелектуалів після Другої світової, які в такий спосіб намагались ідеологічно убезпечитися від тоталітаризмів першої половини ХХ століття. Те, що вони за результатом витворили, має небагато спільного зі свободою та демократією. Йдеться, з одного боку, про моральний релятивізм (усі висловлювання, всі "альтернативні факти" однаково важать, реальність як категорія не існує) та відмову від ідентичності (мультикультуралізм), а з другого – про чистісінький бюрократичний соціалізм, і ми це вже проходили, тільки не в такому парфумованому вигляді.

Яка диктатура потрібна Україні

Законні методи зміни ситуації багатьма відкидаються через зневіру. Це сумно. І мені здається, що такий підхід може перетворитися на біг по колу зі граблями. Ми можемо постійно намагатися знайти справедливість, змінюючи лідерів і відкидаючи закон, замість того, щоб встановити диктатуру справедливого закону і бути незалежними від зміни політиків при владі. Це не жонглювання поняттями. Це той самий принциповий підхід, який відрізняє країни зі сталою демократією від режимів "третього світу".

З історії української моди ХХ століття. ФОТО

Українська мода ХХ століття – складне урбаністичне явище, що характеризується тяжінням західних і східних територій до метрополій, що ділили країну в цьому періоді. Спільні процеси і риси супроводжувались специфічними особливостями, які дуже цікаво досліджувати. І хоча Львів, Харків, Київ ніколи не були центрами моди, вони завжди були її жвавими осередками. До прикладу, в міжвоєнний час та 1990-ті роки у Львові уважно відстежували західноєвропейські тенденції, синхронно відтворювали і популяризували їх. Минуле століття було дуже важким, проте всупереч обставинам люди старалися повноцінно жити.

У Києві розцвіли перші магнолії. ФОТО

У київському Ботанічному саду імені Фоміна розцвіли перші магнолії. Поки що квіти з'явилися лише на трьох деревах, цвітіння решти магнолій очікується у другій половині квітня. Відвідувачі саду насолоджуються ароматом, роблять "селфі" на тлі кущів, а художники малюють пейзажі зі квітучими деревами прямо з натури. Але, на жаль, не всі відвідувачі турботливо ставляться до квітів. Час від часу на землі біля магнолій з'являються обірвані пелюстки квітів.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини