MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 5 квітня 2017

1620 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 5 квітня

Російські окупанти й колаборанти утримують 121 заручника – Геращенко

На засіданні Міжпарламентської ради Україна-НАТО, звернула увагу на те, що президент ПАРЄ П. Аграмунт два тижні тому російським військовим бортом відвідував разом із росіянами, що перебувають під європейськими санкціями, Сирію, зустрічався і тиснув руку Асадові. Цей візит із особливим шоком сприймається в контексті газовоі атаки проти цивільного населення Сирії, коли страшною смертю загинули щонайменше 58 людей, серед них жінки й діти. Звернулася зі проханням, щоб делегації парламентів у ПАРЄ доєдналися до листа щодо засудження візиту Аграмунта, який уже підписали делегаціі ПАРЄ від Норвегії, Данії, Польщі, Литви, інших країн.

Маніпуляції з результатом конкурсу до Верховного Суду: опубліковано статистичні докази

Вища кваліфікаційна комісія суддів опублікувала дуже сумнівні результати оцінки письмового завдання: на конкурсі до Верховного Суду лідирують близькі до Сергія Ківалова люди. Розподіл балів до Касаційного адміністративного суду виявився таким, що суперечить "нормальному", тобто статистично дуже малоімовірний.За "нормального розподілу" стовпчики гістограми мають здебільшого повторювати форму кривої Гауса. Натомість, у розподіл оцінок ВККС середній статистично результат у 60 балів (максимальна кількість – 120), майже повністю відсутній. Ті ж, хто мав його набрати, опинилися по два боки від середини, тобто отрмали малоймовірні бали. 

Україна прогресує на шляху демократичних змін – звіт "Дому Свободи"

"У нашому дослідженні ми побачили, що Україна продовжує прогресувати в 2016 році, але водночас існують серйозні тривожні ознаки, що стара гвардія все ще може перемогти реформи. Потрібно, щоб прихильники України на міжнародній арені продовжили підхід "жорсткої любові", продемонстрований упродовж останніх трьох років, що має на меті підтримку місцевого громадянського суспільства", – відзначив директор проекту "Країни в перехідному періоді" Нейт Шенкан. На пострадянському просторі лише Україна, Молдова, Грузія та Вірменія не належать до країн із усталеними авторитарними режимами.

Без жертви не вийде: коли можлива змова

У всіх угодах такого ґатунку є одна ланка, без якої справи не буде або ж вона піде інакше, ніж планували організатори. Досвід ХХ століття показує, що в подібних дипломатичних (і не зовсім) змовах обов'язковою є співучасть жертви, формальна чи фактична. Без неї вони перетворюються на скандал. А той може покликати до життя нові обставини й поплутати карти учасникам. Навряд чи хтось зможе здати Україну Кремлю без "асистентів" у вищому керівництві в Києві. Стійкість і твердість нашої влади в цьому контексті є навіть важливішими за відповідні чесноти лідерів західних партнерів України.

Конфлікт поколінь в Україні й у Росії – в чому різниця

Ви скажете, що конфлікт "батьки й діти" був завжди. Я вам скажу, що ні. Зараз у Німеччині, наприклад, якщо заміряти морально-етичні цінності, "скрєпи", перспективи, прагнення, мрії тощо, то молоде покоління нічим не відрізняється від батьків і навіть від бабусь-дідусів. Конфлікту поколінь нема взагалі. В Україні (за моїми власними відчуттям), діти й батьки спільно ламали систему, побудовану дідами і бабцями. Виразного конфлікту дітей і батьків не проглядається. Ми спостерігали купу прикладів, коли батьки з дітьми разом в АТО або на барикадах. А в Росії накльовується щось на кшалт справжнього конфлікту поколінь.

Уряд унормував порядок увезення в Україну російських книжок

Уряд ухвалив два ключові документи на виконання закону про обмеження доступу на український ринок друкованої продукції антиукраїнського змісту. Цей закон скеровано проти путінської книжкової пропаганди, яка безперешкодно надходила на нашу митну територію десятиліттями, зокрема й після розв'язання Росією війни проти України. Два Порядки, які схвалив сьогодні уряд, визначають процедури надання дозволів на ввезення книг із РФ та/або походженням із РФ, а також вилучення з обігу продукції, яка розповсюджуватиметься в Україні без дозволів після введення в дію урядових рішень.

Дебати між кандидатами на посаду голови правління НСТУ. ВІДЕО

Участь у дебатах взяли кандидати на посаду голови правління ПАТ "Національна суспільна телерадіокомпанія України": незалежний телепродюсер, режисер-постановник Олександр Зирін, колишній (до 2015 року) директор дирекції програм НТКУ Олександр Зорка, керівник цеху електропідстанцій НТКУ Олександр Коваленко та журналіст-фрілансер Марек Сієрант. Дебати модерував політолог, голова Єдиного координаційного центру "Донбас" Олег Саакян. Трансляцію заходу забезпечувало інтернет-видання UAINFO.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини