MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 6 квітня 2017

1543 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 6 квітня

Європарламент підтримав безвіз для України

Європейський парламент проголосував за надання безвізового режиму з ЄС для громадян України. Голосування відбулося під час другої частини пленарної сесії Європарламенту. Резолюцію підтримав 521 депутат, 75 голосували проти та 36 утрималися. Далі, за процедурою, рішення щодо надання Україні безвізового режиму має двічі затвердити Рада Євросоюзу – на рівні послів країн-членів і міністрів. Документ також повинні підписати президент Європарламенту та представник Мальти, який головує в Раді ЄС. Рішення набуде чинності на 20-й день після опублікування.

У Сирії здійснили другу хімічну атаку. ФОТОФАКТ

У Сирії сталася друга потужна хімічна атака, на цей раз потерпає місто Латамінах. Про це повідомляє німецький журналіст Джуліан Рьопке у своєму твітері. За його словами, близько "15 хвилин тому авіація Путіна-Асада атакувала місто Латамінах хімічною зброєю". Як повідомив журналіст, були застосовані бомби зі хлорином. Про це свідчать також опубліковані ним фото. Наразі опозиційні сили активно просуваються до міста Хами.

Чому Україна потребує МВФ і його кредитів

Співпраця з МВФ єдиний спосіб змусити владу вчинити правильно. А тепер скажіть, яка із цих реформ - неправильна? І що є шляхом не туди? А якщо не можете знайти відповідей на ці запитання, то подумайте, яку мотивацію мають ті, хто починає розмови про те, що "... з кредитами МВФ ми йдемо не туди ..."? Крім корупційної, звичайно. Якби Україна повністю виконала програму МВФ, то через рік ми жили би в іншій країні. На жаль, ми не виконаємо все. Занадто боляче це буде для нашої влади.

Чому безвізовий режим із ЄС – неабиякий здобуток для України

Отримання безвізового режиму стало спільною перемогою України та ЄС. Це означає, що Україна співставна з сусідніми центральноєвропейськими державами. Така атмосфера сприятиме зниженню відсотків на кредити, зменшенню банківської ставки, включить наших виробників у ланцюжки доданої вартості. Отже й експорт сприйматиметься легше, ринки стануть доступніші. Результати не з'являться вже завтра, але процес пішов. Актуальність питання безвізового режиму для українців розбиває всі аргументи людей, які стверджують, що безвіз для українців неактуальний, оскільки більшість українців не мають фінансової можливості їздити в ЄС.

Російська провокація: "Артек" як частина гібридної війни проти України

Цього разу дії тамтешніх посадовців дещо шокували чеське суспільство. Заступник губернатора Устецького краю Ярослав Фолдина (член Чеської соціал-демократичної партії) повідомив на Facebook, що в межах офіційних відвідин туристичної виставки в Москві делегація дістала від російського Міністерства освіти несподівану пропозицію. Яку ж саме? На прийомі в Міносвіти РФ російська сторона заявила, що діти з Чехії знову могли б відвідувати табір "Артек" у Криму, як це було до розпаду СРСР.

Абонплата за газ: погляд із іншого боку

Головне, щоб це все не відбило в українців бажання іти в Європу, коли для них вся Європа – це просто зростання тарифів. А ризик такий є, дискредитація ідеї відбувається. А обирають владу в Україні ті, для кого 50 грн щомісяця – це матеріальні гроші. І ще цікаве запитання щодо послідовності дій. Як думаєте, яка країна буде успішнішою європейською через 10 років – Румунія, де ціни на газ ще не лібералізували, але вже пересаджали десятки топ-корупціонерів, чи Україна, де все навпаки?

"Вода все забере". Гори сміття у водоймах Карпат. ФОТО

Відомий український фотограф і карпатський мандрівник Роман Михайлюк опублікував світлини, зроблені на озері Синевир, яке нині має гори сміття. "Найбільше пляшок – у річках на Закарпатті, – пише Михайлюк. – У принципі, ця проблема по всій Україні, але там наклалася ще місцева – рельєф не дозволяє робити масштабні звалища, а бідність не дозволяє будувати переробні заводи". За його словами, фото були зроблені наприкінці березня поблизу Колочави, села на території природного заповідника біля озера Синевир.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини