MENU

Що потрібно знати про Страсний тиждень. ВІДЕО

2149 0

Великий піст добігає кінця і вже за тиждень віряни святкуватимуть Світле Христове Воскресіння. Про значення та особливості останнього, Страсного тижня дізнавалася кореспондентка UAINFO.

"Страсним цей тиждень називається тому, що старослов'янською "страсті" – це страждання. Саме в цей тиждень ми духовно проходимо дорогою страждань, якою Господь Ісус Христос проходить заради спасіння роду людського", – розповів кореспондентці благочинний Свято-Михайлівського Золотоверхого монастиря архімандрит Лаврентій. 

Починаючи з Великого понеділка, віряни пригадують ключові події земного служіння Христа. Зокрема, у перший день Страсного тижня читається євангельський уривок, в якому Христос показує важливість відповідати своєму покликанню. На прикладі смаковниці Ісус начає: якщо хтось покликаний до певного служіння,  не знаходить у собі здібності і бажання приносити плід, значить він не вартий того місця, на якому його поставлено.

Читайте також: Про головну мету та особливості Великого посту. ВІДЕО

Найбільш сповненими молитовного переживання є дні після четверга. У сам же четвер згадується встановлення таїнства Євхаристії – Таємна вечеря, яку Христос проводить зі своїми учнями востаннє. 

"Піку молитовного переживання сповнена Велика п'ятниця, оскільки в цей день ми згадуємо розп'яття Ісуса Христа на Голгофі. Напередодні п'ятниці, у четвер ввечері під час богослужіння читають 12 уривків із Євангелій, у яких говориться про цей момент: про зраду Юди, про взяття Христа під варту, про суд над Ним, винесення вироку і власне розп'яття на Голгофі",  – зауважив священослужитель.

Читайте також: 5 фактів про користь посту

"Велика ж субота перед пасхальним торжеством є днем спокою,  – говорить благочинний. – В суботу ми згадуємо зішестя Христа у пекло і виведення із пекла старозавітних праведників. Тим, що Господь помирає заради людей і наступним своїм кроком – воскресінням – дає можливість воскреснути усім, хто вірують у Нього. Повстання із пекла Ісуса Христа переходить безпосередньо у Його Воскресіння, яке завершується, звичайно, в неділю".

Дар'я РЕВЕНКО, спеціально для UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини