MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 19 квітня 2017

1909 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 19 квітня

Чому ОРДЛО та Росія вкотре зірвали звільнення заручників

Тактика ОРДЛО та їхніх російських кураторів очевидна – заблокувати процес звільнення заручників, повністю виключити з гуманітарного діалогу міжнародні гуманітарні організації. Спочатку ОРДЛО категорично відмовилися від участі у процесі звільнення заручників МКЧХ, потім, після двомісячних переговорів і вже досягнутих домовленостей (!) заблокували ООН, тепер їх не влаштовує ОБСЄ, хоч місія цієі організації напряму залучена до мінського процесу. Позиція ОРДЛО виписана в Кремлі – вивести на двосторонній прямий діалог, начебто РФ у цьому конфлікті не існує, буцімто це "громадянський конфлікт", а не зовнішня агресія.

Ердоган здійснив нереалізовану мрію Кучми: Туреччина пішла шляхом, із якого зійшла Україна

Посутньо постійним критиком Ердоганових реформ для мене був The Economist, який дивися глибше за українські джерела: ісламіст Ердоган виявлявся геть не ісламістом, кемалісти загубили свою стежку модерності, а армії складно розриватися між своєю формальною і неформальною місією. Кілька тижнів тому у Стамбулі я дивився, який вигляд має сьогоденний hüzün – місцева непозбувна бентега зі присмаком хандри та сталістю в багатьох поколіннях – забиті фанерою вікна зачинених готелів поруч із палацом Топкапи, викорчцвані трамвайні рейки на Істіклялі, помітно менш залюднені коридори аеропорту Ататюрка.

Чому Україні не потрібні ССО та спецназ

Ну навіщо було брати російську кальку "сили спеціальних операцій"? Мізків бракує своє придумати? Підказували ж розумні люди, не ССО, а УСС (!) – Українські спеціальні сили! Тут тобі і спадковість до рідних скорочень – січові стрільці з небес усміхнуться, тут і відмінність від одвічного ворога, тут і гарна латинська версія – USF – Ukrainian Special Forces. Ну на поверхні ж! Бери і розкручуй свій бренд. Ні, воліють повторювати чужий "бред". До чого це я? До того, що ідеологічна робота як було провалена, так і є. Глибокі ворожі ідеологічні якоря, штампи образів сидять к головах людей, котрі мали би в МО, в командуваннях будувати своє.... але свого нема.

Російська агресія проти України й російська мова – тільки цифри і факти

Згідно з офіційними результатами всеукраїнського перепису населення 2001 року серед 27 регіонів України російська мова є рідною для абсолютної більшості мешканців лише чотирьох регіонів. Це Автономна Республіка Крим (79%), Донецька область (75%), Луганська область (69%), місто Севастополь (91%). У 2014 році Російська Федерація окупувала й анексувала Автономну Республіку Крим і місто Севастополь. Цього ж року Росія окупувала частину Донецької області та проголосила маріонеткову так звану "ДНР", а також - частину Луганської області, де проголосила так само маріонеткову так звану "ЛНР".

Як уберегти свій мобільний телефон від зловмисника

У сучасному світі, напевно, кожна людина є власником мобільного телефону. Ринок пропонує покупцям безліч моделей, які вирізняються своєю функціональністю, а відповідно й ціною, але поряд із значним поширенням мобільного зв'язку постала проблема крадіжок самих телефонів. Нацполіція України зібрала поради, які допоможуть вберегти ваш смартфон від крадіжки. Значна кількість крадіжок мобільних відбувається в громадському транспорті та місцях значного скупчення людей, оскільки зловмисникові в такій ситуації значно легше наблизитися до своєї жертви, поцупити її річ та, відповідно, зникнути непоміченим.

Моя історична пам'ять: крізь патологію багатошарової неправди

Я не міг второпати, чому моя прабабка гречанка так наполегливо переконує мене стати росіянином, адже її комуністична ідеологія мала би бути інтернаціональною. Вона не могла відповісти мені на це запитання так само, як не могла відповісти на запитання про те, як дівчинка з бідної селянської родини могла навчатися в гімназії. Вона не могла визнати, що в Совєтському Союзі краще бути росіянином, що ця країна так і залишилася шовіністичною і ксенофобською російською імперією. Вона не могла визнати, що майже все своє життя прожила в суцільній брехні цієї імперії, спочатку царської, а потім совєтської.

Хід конем: один із маркерів позитивних змін нашого суспільства

Є в цій історії важливі моменти. А саме, по-перше – люди, які зупинилися, побачивши дорогою коня, що лежить прив'язаний біля автівки, та почали все фільмувати і щиро обурюватись. І це не одна й не дві особи – там зібралося більше десятка людей. Небайдужих людей! По-друге, це міський голова Умані, який, дізнавшись про все, особисто написав заяву в поліцію та дійсно перейнявся ситуацією, яка сколихнула громаду міста. По-третє, це дії правоохоронців, які не проігнорували звернення, як це, мабуть, зробили би ще не так давно в міліції, а почали розслідування і навіть відкрили справу щодо цього.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини