MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 27 квітня 2017

1480 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 27 квітня

Як Україні адекватно відповісти на ревізію декомунізації в Одесі

Кажуть, що українська держава не має можливості адекватно відповісти на ревізію декомунізації в Одесі. Мовляв, децентралізація, судова реформа, нема прокурорського нагляду тощо. Це дурниці. Потрібні кілька простих кроків. ... До речі, це стосується не лише Одеси – безкарність зла примножує його силу, і непокаране зло змете зокрема й тих, хто намагається гратися в договорняки зі злочинцями. Сподіваюсь, у високих кабінетах це розуміють. Пункт 2 реалізується! Одеська обласна прокуратура відкрила кримінальне провадження за комуністичну пропаганду.

У Польщі посеред білого дня молодики сплюндрували братську могилу українських вояків. ФОТО

Польща, село Грушовичі. Посеред білого дня зібрались якісь "активісти", демонтували зі братської могили українських вояків державний герб України, а згодом саму могилу сплюндрували. Поліція нікого не заарештувала. Війт села Януш Слабіцький так прокоментував злочин: "Nie boimy się konsekwencji tego działania ze strony ukraińskiej, ale ze strony jej ekstremalnych organizacji". Важко собі уявити, щоб посеред білого дня у Львові українці стерли з лиця землі цвинтар орлят, а Садовий заявив би: "Поляків не боїмося".

УІНП ініціює призупинення легалізації польських пам'ятників в Україні

Руйнування братської могили вояків УПА в Грушовичах є 15-м за чергою актом наруги над місцями пам'яті українського народу в Польщі, вчиненим від 2014 р. Ці випадки залишаються без розгляду польськими правоохоронними органами. Польська влада не відновлює знищених пам'ятників. Водночас за той самий період в Україні було вчинено чотири акти наруги над польськими місцями пам'яті, і кожного разу українська влада у найкоротші терміни відновлювала меморіальні об'єкти у їх первинному вигляді, а за фактами вандалізму порушувалися кримінальні справи.

Що перед світанком: відповідь геополітичним песимістам

Опоненти стали розумнішими й небезпечнішими. Північнокорейський режим на порозі перетворення на ядерну державу. Вплив Кремля посилюється на хвилі хитрої пропаганди та майстерних маніпуляцій в інтернеті, з якими нам складно боротися. Тут легко було б упасти в неошпенґлерівський песимізм, поширений серед журналістів та експертів. Захід пустив коту під хвіст тріумфальні здобутки 1989-1991 років. Якщо ядерна війна не знищить нас раніше, ми станемо челяддю в тіні китайської гегемонії. Але цей підхід спонукає подивитися на історію.

Чи беруть хабарі нові поліціянти? Сповідь патрульного

Звичайно, я веду мову про зарплату насамперед у Києві та містах-мільйонниках. Тут більша злочинність, відповідно – більше роботи у поліціянтів – але менше них самих! Чому? Бо в нас у країні врешті переміг комунізм і популізм, і платня в усіх абсолютно однакова: в Рівному з населенням 200 тисяч, і в мільйонній Одесі; в того, хто старається якісно виконувати завдання, й у патологічного ледаща. Не дивно, що більшість службовців надають перевагу не надто напружуватись у маленькому містечку, звідки вони родом, ніж за ті ж гроші гарувати у столиці.

Коли почали здавати Крим

Світлина Олександра Сенька

Це був страшний день. Якась криса (саме криса, не пацюк) здала певні наші заготовки тодішньому голові Верховної Ради Литвинові, й він зайшов у сесійну залу під парасольками. Найганебніший день його політичної кар'єри – під парасольками виконувати волю Януковича і здавати Україну. Ми накрили депутатські крісла величезним прапором, аби закрити комірки для голосування; його полотнище за периметром охороняли жінки-депутатки, аби не дати жодного шансу регіональним бугаям проголосувати. Далі розпочався армагедон.

"Шлях України до відновлення". Зворушливе мотиваційне відео про пораненого бійця АТО

Співробітники Північноатлантичного альянсу зняли мотиваційне відео про історію українського бійця АТО Вадима Свириденка. Ролик під назвою "Шлях України до відновлення" опублікований на офіційному YouTube-каналі НАТО. Під час інтенсивних боїв із російськими окупантами під Дебальцевим на початку 2015 року 42-річний киянин отримав важке поранення й обмороження обох стоп і кистей рук. У відео наголошується, що Вадим побував у полоні, переніс ампутацію ніг і рук, однак не здався, пройшов курс реабілітації у США і заново відкрив життя.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини