MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 10 травня 2017

1989 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 10 травня

У МВС відреагували на події 9 травня у Дніпрі – тамтешнє поліційне керівництво звільнено

Сьогодні вранці підписаний наказ про звільнення з посад: начальника управління поліції Дніпровської області генерала Репешка, начальника міського управління поліції Дніпра полковника Бідила, відповідних заступників щодо забезпечення громадської безпеки. Призначено службове розслідування за тим, що сталося, – для подальшого вивчення дій поліціянтів. У Дніпро направлено комісію на чолі з головою Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіціі Ковалем. Створена спеціальна слідча група і спрямована в Дніпро – для розслідування дій цивільних осіб і їхніх координаторів у рамках порушених кримінальних проваджень.

Як Луценко й Аваков вирішили похизуватися в білому після скандалу в Дніпрі

Луценко одягнувся в біле з обіцянкою покарати всіх винних: тітушок та їхніх організаторів. А ще розслідувати співпрацю поліції з тітушками. Серйозно, так і написав. Хоча краще було б викласти результати розслідування та вироки судів. Трьох років для цього ж має бути достатньо? Тоді де це все? Де покарані тітушки, їхні організатори та силовики, які взимку 2014-го разом розганяли Євромайдан у Дніпрі? І от на цьому тлі знущанням видаються закиди генпрокурора: "Прокремлівська по суті акція стала можливою через самоусунення патріотичних організацій та партій від святкування нашої перемоги".

Поки ми спали, у Вашингтоні сталася оглушлива сенсація

Дональд Трамп усунув з посади Джеймса Комі, директора Федерального бюро розслідувань – на цю посаду службовець призначається терміном на 10 років. Комі пробув на посаді менше чотирьох років. Він займається розслідуванням зв'язків команди Трампа з Москвою у період виборів президента США 2016 року. Нагадаю, що радник Трампа з національної безпеки Майкл Флінн був відправлений у відставку саме через зв'язки з росіянами менше, ніж через місяць після свого призначення. І взагалі справа про контакти з Москвою дамокловим мечем висить над головою Трампа. Спливають нові й нові подробиці.

Через що насправді проросійські провокації 9 травня стали можливими

Гей, так ми ж ніби домовились, що 9 травня лишаємо без уваги, акценти зміщуються – як смислові установки, так і дати. Вже другий рік небезуспішно пробуємо впровадити європейську традицію вшанування учасників Другої світової та відмежуватися від принесеного з РФ заполітизованого карго-культу перемоги. Громадське суспільство у своїй більшості погодилось із новим курсом. Але перші обличчя держави в компанії священників РПЦ уперто продовжують дублювати промови та візити до меморіалів як 8-го, так і 9 травня, чим бодай частково, але легітимізують збіговиська ватників і вносять легкий хаос у голови обивателів.

Диво, що ми досі збереглися як нація і держава за таких обставин

Днями він зробив дослідження українського суспільства і дійшов такого висновку: ми паталогічно недовірливо ставимося самі до себе, одне до одного. І це диво, що ми досі збереглися як нація і держава за таких обставин. Ніхто нікому не вірить і вірити не хоче. Міжлюдські стосунки в українському соціумі перебувають на межі обопільної ненависті всіх до всіх, замішаної на пафосі. Більше таких прецедентів немає в сучасній Європі... Будь-який данець чи швед, потрапивши в таку атмосферу, почав би плакать і проситься додому вже за добу. І це правда. Це добре видно на будь-яких зрізах українського суспільства.

Ось ті, хто ненавидить українську Україну. ФОТО

Ось вони – ті, хто не дає усім нам виборсатися із багна, в якому ми лишаємося вже чверть століття в той час, коли всі притомні народи, маючи набагато гірші стартові можливості, пішли далеко вперед. А ми все борсаємося і борсаємося, бо ось ці тягнуть нас за ноги на дно, в мутну і смердючу калабаню, де тхне совком упереміш із російським шовінізмом та ностальгією за "крепкой рукой". Вони будуть існувати, поки будь-яка спроба відстояти українську Україну не буде супроводжуватися криками "правакация!", поки будь-яку спробу просто сказати вголос правду усілякі підгавкувачі називатимуть розхитуванням човна.

Україна: 11 найкращих місць для відвідування за версією CNN

Як відзначили американські журналісти, в нашій країні є безліч прекрасних місць із великим спектром розваг для туристів. Яскраві міста, стародавні замки, приголомшлива сільська місцевість, різноманітні ландшафти роблять Україну особливим місцем, а відсутність масового туризму надає їй чарівність і автентичність, якої часто не вистачає в інших місцях. Список місць, які "змусять закохатися в цю східноєвропейську країну" відкрив Львів з його історичним старим містом і найбільш західною архітектурою в країні. У статті відзначили затишок і гостинність "культурної столиці", а також знамениті місцеві кнайпи й інші заклади.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини