MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 23 травня 2017

1166 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 23 травня

Віднині 75% телевізійного ефіру в Україні має бути українською мовою

Встановили вимогу до телебачення показувати не менше 75% програм українською мовою. Зокрема й новин. Вітання авторам закону на чолі з Миколою Княжицьким та Вікторією Сюмар із "Народного фронту". Досвід заборони російських серіалів та встановлення квот на українському радіо говорить, що це дає прекрасний поштовх розвитку української культури та пов'язаних із нею індустрій. Усім, хто творить – натхнення.:)

Чому українська мова – справа національної безпеки. Кримський аргумент

Фінал Карякіна трохи передбачуваний: спочатку ти не знаєш мови, потім отримуєш російське громадянство, а потім вітає анексію Криму. Скільки тисяч наших менш відомих співвітчизників перейшли від першого пункту відразу до останнього? Тож, яким би банальним це не видавалося на третьому році війни, знання української мови – це не питання комунікації, це питання національної безпеки. І центральному урядові волею-неволею доведеться визнати, що Україна закінчується там, де закінчується необхідність знати державну мову.

Порядок денний для Верховної Ради: що варто ухвалити цього тижня

Ключовим успіхом минулого тижня стало ухвалення в цілому євроінтеграційного законопроекту "Про державний контроль, що здійснюється з метою перевірки відповідності законодавству про безпечність та якість харчових продуктів і кормів, здоров'я та благополуччя тварин". Водночас депутатам не вистачило всього одного голосу для прийняття одного зі ключових законопроектів у сфері енергозбереження в житлово-комунальному господарстві та термомодернізації житла "Про комерційний облік комунальних послуг", який покликаний врегулювати забезпечення комерційного та розподільчого обліку у сфері комунальних послуг.

Як декомунізація, безвіз і санкції покращать рівень життя в Україні

Уявляєте, яке в нас буде нове покоління? Без викривлення історії в підручниках, без "Ветер с моря дул" на радіо, без ідеологічно зашореної російської літератури і без мемасів шматка сала у вишиванці. Покоління, яке буде їздити до Будапешта і Праги так само, як ми в підлітковому віці їздили до Львова. І так, заборона соцмереж, демонтаж пам'ятників і безвіз покращать дороги, збільшать доходи та в рази зменшать корупцію. Не зараз, але вже в короткостроковій перспективі. Тільки через зміну матриці свідомості ми можемо змінити модуси поведінки між людьми, змінити характер взаємодії. І цей процес зміни відбувається саме зараз.

Неможливо виграти війну, не усвідомивши, що вона почалася – В'ятрович

Ключова особливість цієї війни, яка дозволяє вважати її незвичною – не в поєднанні бойових дій та інформаційних атак, не в співпраці між регулярними військами та терористичним групами (всі ці гібридні ознаки можемо знайти в історії), а в запереченні самого факту, що вона є. Невипадково війна почалася з "іх там нєт". Для Путіна – це чудовий інструмент зняти із себе відповідальність за злочин агресії на міжнародному рівні, заспокоїти незадоволених у власній країні і головне демобілізувати українців.

Стів Возняк від літератури: хто став хітом цьогорічного Книжкового арсеналу

Але справжнім хітом на Арсеналі став, звичайно ж, Аскольд Мельничук, який за чотири дні свого перебування в Києві встиг отримати прізвисько "Стіва Возняка від літератури" (так довелось пояснювати нашим журналістам, чому, попри його українське походження, розпитувати його слід не "про діаспору", а про американську літературу останніх 30 років). І зал був переповнений (люди стояли в коридорі за дверима), і після вечора – кошмар охорони! – майже годинна черга за автографами вишикувалася "анакондою в три сталки" (на фото вмістилось тільки дві з них), тобто півчерги.

П'ять причин читати дитині на ніч

Укладаючи дітей спати, батьки мріють нарешті присвятити трохи часу собі. Однак не поспішайте йти, почитайте дітям на ніч. Американські вчені встановили цікавий факт: діти, яким читали на ніч три-п'ять разів на тиждень, краще вчаться читати й рахувати у школі. Читаючи дітям на ніч, ви сприяєте їхній успішності в майбутньому. Крім того, читання на ніч має ще безліч переваг. Розглянемо деякі з них.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини