MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 24 травня 2017

1223 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 24 травня

92% гостей Євробачення висловили бажання знову повернутися до України

Результати підтвердили наше давнє спостереження: зазвичай сприйняття України стає кращим після відвідин нашої країни, ніж було до того. Показових нюансів в опитуванні чимало. Але ключовий, як на мене, полягає в такому: 92% гостей Євробачення висловили бажання знову повернутись до України. Це і є головна оцінка того, як прийняла Україна Євробачення. І якщо потрібно було би сформулювати відповідь на запитання "Якою побачили гості Євробачення Україну", його варто сформулювати таким чином: "Такою, до якої є бажання знову повернутись".

96 мільярдів гривень збитку Україні – Нацполіція та військова прокуратура проводять спільну операцію із затримання фігурантів

Що Антипову та його спільникам (десяткам колишніх чиновників Податкової адміністрації і прокурорам, які повинні були припиняти злочинні схеми) інкримінують? Участь у схемі, розробленої колишнім міністром Клименком, – так званих "податкових майданчиках". Це була схема контролю за всіма конвертаційними центрами у країні, яка дозволяла підприємствам ухилятися від сплати податків на мільярдні суми. Зрозуміло, ці податки все одно платилися, тільки не до держбюджету, а до бюджетів державних чиновників – міністра і його патронів. Але й на місцях, судячи з обшуків, дещо перепадало.

У Верховній Раді надумали зробити волонтерів учасниками бойових дій. Волонтери – проти

Депутат вніс, Комітет одноголосно підтримав. Тепер – сесійна зала. Як у нас ухвалюються законопроекти – добре відомо. Під прапором "Слава Україні! ПТН ПНХ! Все для АТО, все для перемоги!" можна протягнути все, що завгодно. Хочу заздалегідь звернути увагу депутатів: волонтери виступають категорично проти цієї дурні від Денисенка. Розширювати список тих, хто може претендувати на УБД, це понижувати статус бійців, які пройшли реальні дупи-ДАПи. Не принижуймо наших Героїв, ставмо їх на один рівень із тими, хто АТО бачив у штабах бригад. Ми й так різним прокурорам та фіскалам із Краматорська вже надавали стільки пільг...

Україна й реформи: як уникнути минулого за кожним поворотом

Успіх реформ не може залежати від прямого доступу до тіла й здатності першої особи гримнути на ланцюжок підлеглих. Що сильніша надія саме на таку технологію реалізації влади, то більша ймовірність того, що рано чи пізно (радше рано, ніж пізно) у відомому кабінеті знову опиниться хтось у страусових черевиках і з калькулятором у неситих очах. Система ніколи не погодиться трансформувати сама себе й неминуче перемеле кожного окремого ідеаліста, який намагається смикатися всередині неї, бо вона тримається не лише на спільному інтересі, а й на пасивній солідарній, хай несвідомій, лояльності широкої маси носіїв архаїчної ментальності.

Чому поривання Опоблоку до Конституційного суду через мовні квоти – нікчемні

Мова однієї меншини (російська) в Україні не може мати привілеїв відносно інших мов меншин (румунська, угорська, болгарська тощо). Якщо такі привілеї матимуть місце, то це суперечитиме положенням статті 24 Конституції України, за якими громадяни мають рівні конституційні права і свободи та не допускаються будь-які привілеї чи обмеження, зокрема й за мовними ознаками. Що насправді вносить розкол в українське суспільство, то це чинний закон "Про засади державної мовної політики", який приймався в часи режиму Януковича всупереч положенням Конституції України, щонайменше – статтям 10 і 92.

Що стоїть на заваді запровадженню візового режиму України з Росією

У парламенті дійсно ще торік було зареєстровано проект постанови (не закону!) з вимогою до уряду невідкладно розпочати процедуру припинення дії угоди від 16.01.1997 року про безвізові поїздки для громадян обох держав. 6 жовтня 2016 року цю постанову не розглянули, і я не певен, чи вона увійшла до порядку денного нової сесії, чи її реєстрація скасована. Нагадую – це постанова, а не закон. Вона рекомендує урядові вчинити певні дії, але не ініціює будь-які правочини. Оскільки це питання належить до компетенції Кабміну, то він може прийняти цю постанову до відома, як політичну позицію Верховної Ради. І не більше.

Україна та Польща обговорять проблему місць пам'яті

У червні відбудеться зустріч компетентних органів для вирішення проблеми пам'ятників – українських у Польщі та польських в Україні. Про це на своїй сторінці у фейсбуці зазначив Володимир В'ятрович, директор Українського інституту національної пам'яті. Нагадаємо, що через відсутність належної реакції польської влади на системне нищення українських місць пам'яті в Польщі УІНП ініціював призупинення процесу легалізації польських меморіальних об'єктів на території України.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини