MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 1 червня 2017

988 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 1 червня

Стокгольмський тріумф України. Що він означає

Фактично змінюється організація газового ринку та взаємовідносин між Україною і Російською Федерацією. Якщо раніше ми були прив'язані до одного постачальника довгостроковим контрактом із відповідними умовами, то тепер ми можемо закуповувати газ у різних форматах. Це може бути один постачальник, це може бути газ, який уже вступив на територію Європейського союзу, так званий реверс газу, та якісь інші форми. Газовий ринок не є, умовно кажучи, тільки ринком "Газпрому". Це досить складна система: є свої постачальники, є свої споживачі, є свої посередники.

"Нічого не змінюється": досягнення України за три останні місяці

Сенат Нідерландів ратифікував Угоду про асоціацію України з ЄС. Європарламент проголосував за надання Україні безвізового режиму з ЄС. Арбітраж не визнав вимог "Газпрому" щодо "бери або плати". Арбітраж визнав право "Нафтогазу" на перегляд ціни на ринковий рівень. Рада директорів Міжанродного валютного фонду (МВФ) виділила Україні черговий крединтий транш у розмірі $1 млрд. Україна заблокувала доступ російським сатам і соцмережам.

Що таке реформа уряду – простими словами. Частина перша

Реформа державного управління має декілька складників. Сьогодні ми розглянемо лише один із них – реформу міністерств. Міністерства мусять сконцентруватися на своєму головному завданні – аналізі, виробленні та реалізації політики (policy, не плутати з politics). Це означає: визначити проблему, розробити альтернативні рішення та запропонувати їх політичним лідерам (міністрам, парламенту), а потім послідовно впровадити той вибір, який був зроблений, оцінити результати і показати їх суспільству та політикам. У нас цей цикл не запроваджено – нема традиції, нема спроможності.

У пам'ять про Його Блаженство, Кардинала Любомира Гузара, засновника Ініціативної групи "Першого грудня"

Любомир Гузар був нашим другом, наставником і духовним батьком. Він був будівничим. Молитвою він зводив мости між найвищою ідеєю та людьми. Доброю порадою він прокладав мости між різними суспільними осередками, щоб об'єднувати і творити з нас великий народ. Мудрою і далекоглядною ідеєю він об'єднував береги, відкриваючи масштабний горизонт вільної, духовно сильної і згуртованої України. Він і сам був мостом. Між часом, ідеями, іменами. Його шлях – це великий столітній зв'язок наших духовних і національних молитов та прагнень, які сягають найглибших часів.

Історична пам'ять: нові удари від роспропаганди

Дивним чином, пропагандисти з RT s Sputnik подали інформацію про можливий суд над "ветераном" радянської таємної поліції Стекляром: основний сенс вкинутий у англомовний інфопростір статей зводився до такого послання: "Київська влада хоче судити ветерана-єврея за вбивство нацистського колаборанта". Очевидно, іноземцеві, який прогорне у стрічці цю новину просто не буде часу й бажання лазити у Вікіпедію, дізнаватися, хто такий Ніл Хасевич і чому він усе-таки не мав бути ось так просто і безкарно вбитий співробітником НКВС Стекляром.

Європа для українців стала божеством якості

"Ти віриш у безвіз!!!" – фраза, яка збивала мене з пантелику десятки разів, після якої починалися довгі неконструктивні суперечки або монологи-хизування ексклюзивним розумінням підшкірних процесів євроінтеграції. Я не сперечалася, бо це нагадувало справжні релігійні диспути. Відповідала тільки: "Безвіз – це ж не релігія, як можна в нього вірити, чи ні?" Але мене насторожує, наскільки "вірити у безвіз" стало сталим виразом. Не вагатися, не заперечувати, не сумніватися у безвізі – а саме вірити. Оце і насторожує. Люди не думають, а підходять до питання Європи і безвізу серцем. Душею, зболеною і описаною у шкільних підручниках української літератури.

"Твій тато захищає тебе!" – українські військові записали привітання до Дня захисту дітей. ВІДЕО

Українські вояки записали відеозвернення зі привітанням власним діткам до Дня захисту дітей. Відповідне відео опубліковано на каналі Військове телебачення України на YouTube. Військові пообіцяли дітям, що зроблять усе можливе, аби вони більше ніколи не знали про жахи війни.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини