MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 12 червня 2017

1237 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 12 червня

Що означає результат парламентських виборів у Франції

Ці результати, на мою думку, матимуть ще й серйозний міжнародний ефект. Німці спостерігають, що відбувається довкола них – і в Голландії, і в Австрії, і у Франції – тому, можливо, за інерцією думатимуть приблизно так само: чи їм потрібні демагоги, чи практичні професійні політики, які знають чого вони хочуть та як цього досягти. І це, безумовно, дає шанс на те, щоб теперішня коаліція в Німеччині збереглася під керівництвом Анґели Меркель. Зараз її рейтинги починають зростати, популярність ХСС так само йде в гору. Тому, крім суто внутрішнього виміру, французькі вибори мають і зовнішній, і це може позитивно вплинути на результати виборів у Німеччині.

Конкурс до Верховного Суду: хто подолав вето громадськості. ФОТО

За три дні ВККС подолала 60% негативних висновків Громадської ради доброчесності. Раніше з ВККС лунали звинувачення, що висновки ГРД базуються на припущеннях, а тому їм потрібен час, щоб розібратись. Але виявилось, що чітко встановлені факти неправди в деклараціях доброчесності, деклараціях родинних зв'язків, порушення фундаментальних прав на мирні зібрання, сприяння Ємельянову та Татькову в утіленні корупційних схем у Вищому господарському суді та оформлення елітних авто на улюблену тещу на думку ВККС не є ознаками недоброчесності. На їх переконання усі ці кандидати є цілком достойними, щоб продовжити участь у конкурсі.

Позбутися ярма: найжахливіше рабство українців

Мене більше турбує свідомість тих громадян України, які не можуть позбутися ярма дружньої прихильності до "братнього народу", які живуть в ілюзії того, що їм знайдеться місце в "русском мире" як вільним людям. Мій діагноз простий. Таке місце зарезервоване за ними там навіки. Але на ньому їм судилося бути лише рабами рабів. Це стосується як наших пересічних співгромадян, так і видатних науковців і популярних митців, успішних бізнесменів і переможних політиків. Дивує лише те, що багато з нас аж дотепер ніяк не хочуть цього зрозуміти. Хоча чому дивуватися?

У Литві стартували навчання НАТО "Залізний вовк-2017". ФОТО

У Литві стартували військові навчання "Залізний вовк-2017", в яких беруть участь 5 тисяч військовослужбовців з дев'яти країн НАТО. У навчаннях задіяні військовослужбовці з Литви і дев'яти країн-членів НАТО. Уточнюється, що в маневрах беруть участь солдати Великобританії, Польщі, Португалії та США. "Головне завдання навчань "Залізний вовк-2017" – відпрацювання готовності до виконання бойових завдань підрозділами розгорнутого в Литві та очолюваного Німеччиною міжнародного батальйону НАТО передового базування, а також координація взаємодії з національними НД Литви", – повідомили в Міноборони Литви.

Чого вдалося досягти у Верховній Раді минулого тижня

Іншим важливим успіхом минулого тижня є ухвалення в цілому проекту Закону України №5598 "Про Фонд енергоефективності". Створення Фонду енергоефективності стане довгостроковим механізмом державної підтримки населення для впровадження енергоефективних заходів. Подібні Фонди були створені у багатьох країнах Євросоюзу та підтвердили свою дієвість (Чехія, Хорватія, Польща тощо). Потенціал енергоефективних заходів у багатоквартирному житловому фонді – понад 50% скорочення споживання енергоресурсів та, відповідно, зменшення сум в комунальних платіжках власників квартир.

Магера: Сьогодні – річниця початку реального розвалу СРСР

Проте за 34 дні до згаданої події, а саме – 12 червня 1990 року, З'їзд народних депутатів РРФСР прийняв Декларацію про державний суверенітет РРФСР. У тексті цього документа, серед іншого, зазначається, що: 1) "дія актів Союзу РСР, що суперечать суверенним правам РРФСР, зупиняються Республікою на своїй території" (пункт 5); 2) "РРФСР залишає за собою право вільного виходу з СРСР" (пункт 7). Зрозуміло, що метою цього документа було отримання Єльциним і його оточенням реальної, а не декоративної влади. Тому ця Декларація РРФСР наближала як розпад СРСР, так і сприяла відновленню державної незалежності України.

Після безвізу з ЄС український паспорт увійшов до тридцятки найвпливовіших на планеті

Український паспорт очолив 30-е місце в рейтингу найвпливовіших паспортів світу після введення безвізового режиму з Євросоюзом. Про це свідчать дані рейтингу Global Passport Power Rank 2017 канадської компанії Arton Capital. Тридцяте місце Україна ділить з острівною державою Гренадою, жителі цих країн можуть подорожувати без віз в 119 країн світу. Перше місце зайняли Німеччина та Сингапур, жителі яких завдяки паспортами можуть відвідати 159 країн.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини