MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 13 червня 2017

742 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 13 червня

Загиблий на Майдані Михайло Жизневський посмертно став Героєм України

Порошенко вручив Зірку Героя батькам Жизневського – Михайлові Петровичу й Ніні Василівні. "Він поклав своє життя за нашу і вашу свободу...Для нас Михайло – не іноземець, для нас Михайло – українець в душі", – сказав Порошенко. Президент подякував від імені українського народу батькам Михайла Жизневського за тверду позицію і тверде розуміння, і витримку в таких складних умовах. "Пишаюся, що сьогодні до славної когорти українців, які носять звання Герой України, приєднався ваш син – великий білорус і великий українець", – додав Порошенко.

Ляпас панам "адвокатам": чому ворота в ЄС Україна відчинила не в Польщі. ФОТО

І тут з'ясовується, що в України є кордони з іншими країнами ЄС. І чути обурені голоси з-над Вісли: а чому ж не до нас ворота в ЄС відчинялися?! Бо! Бо щось змінилося. Того самого дня, коли Порошенко обіймався зі словацьким колегою на кордоні в Ужгороді, у Перемишлі відбувалася хода пам'яті вояків УНР, які боронили польську незалежність у 1920 році як союзники Пілсудського (і ціною втрати незалежності української, зокрема завдяки зраді польських союзників). Так от, ця хода як мирна в Польщі сьогодні можлива тільки під охороною автоматників.

"Заборони не було". Роз'яснення ухвали суду щодо проспекту Шухевича

Прийнята ухвала не свідчить про те, що суд погодився із позовними вимогами чи вже прийняв рішення їх задовольнити. Це так зване "забезпечення адміністративного позову", кроки, вжиті судом на час, поки він розглядатиме справу по суті. Тимчасово призупинено процес перейменування, але ані не скасовано його, ані не визнано протиправним. Прийняття рішення здійснювалося за процедурою, визначеною законом: було проведено громадське обговорення (на якому більшість підтримала перейменування), проект рішення розглядався комісією з питань найменувань та профільними комісіями Київради. За рішення проголосувала більшість депутатів ради

Моя халабуда скраю: народне коріння корупції

А раптом не продажність держапарату викликає злидні, а навпаки, обмеженість у можливостях, щоденна загнаність, затурканість кожного окремого суб'єкта провокують його на неформальне вирішення проблем на низовому рівні? Коли ж ідеться про того, хто прорвався нагору харчового ланцюжка, його поведінка так само може визначатися вчорашніми травмами, тим, що в англомовному світі називають poor eating habits, – звідси всі ці божевільні "статусні" витрати в стилі Межигір'я, які суперечать не лише смаку, а й здоровому глузду. Інакше кажучи, нестримне тяжіння до Mercedes GL майже автоматично означає важке дитинство з дерев'яними іграшками.

"Кусюк г**на": у мережі кепкують з екс-беркутівця, який розганяв росіян на мітингу

У соціальних мережах активно обговорюють появу екс-керівника київського спецпідрозділу "Беркут" Сергія Кусюка під час затримань учасників антикорупційних мітингів у Москві. Фото і відео колишнього українського силовика у формі російської спецслужби опублікували російські журналісти та пропагандисти. У мережі почали писати уїдливі коментарі про те, що росіяни тепер мають унікальну можливість отримати прочухана від свого кумира. Самого беркутівця користувачі називають "Кусюком г*мна".

Все буде УБД: закатаємо ворога в асфальт?

Якщо статус УБД військового або бійця Нацгвардії навіть із другої-третії лінії оборони ще можна якось зрозуміти, то є група осіб, наявність "корочки" УБД у яких викликає відверте обурення. На початок червня 2017-го таких нараховувалося 246 осіб. Це працівники підприємств, установ та організацій, які "брали участь у проведені АТО". Ось список цих установ. У той час, коли в реальних учасників бойових дій 2014-го досі виникають проблеми з оформленням УБД (у ті часи далеко не завжди документували участь у боях), знаходяться цивільні, які без проблем оформлюють документи.

Яка Росія потрібна Україні насправді

А звідки це взялося, що Україні потрібна демократична Росія? Хитрі росіяни придумали? Напад на Україну підтримала більшість росіян. Повернути вкрадений Крим Україні готові 2% росіян. Цілком собі голос демосу. Демократична Росія? "Ні, синку, – це фантастика!" Україні потрібна не демократична, а безпечна Росія. Демократія – один із інструментів досягнення безпеки. Але ж не єдиний. До слова, яка демократія можлива в імперії, засадничо направленій на обмеження прав національних республік і утримання їх під своєю владою?

Тернопіль. Час тут пливе за своїми законами

Це місто давно перейшло на 4,5 денний робочий тиждень, бо в п'ятницю по обіді на роботі сидять тільки сторожі і коханці. І ті, і ті мусять. Це місто – як кіношний павільйон Голівуду, на кожній вулиці якого знімають інше кіно. Легке відчуття нереальності і здається, що хтось крикне "Стоп! Знято!" і люди на вулицях зупинять свою гру, розійдуться на перекур, хтось зітре піт і поправить грим. Тернопіль – це така невеличка трагікомедія на дві дії, з шикарними акторами і бідними декораціями, з наполовину порожнім залом, але дуже затишна і пробирає аж до хребта.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини