MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 15 червня 2017

1131 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 15 червня

Сенат США посилив санкції проти путінської Росії

Сенат Сполучених Штатів Америки підтримав закон про санкції, де зокрема йдеться про санкції проти путінської Росії. 97 сенаторів зі 100 – "за"! Пишаюся тим, що під час голосування я був присутній у залі. Дякую ысім сенаторам, які підтримали цей важливий для України і всього вільного світу закон. Раніше введені президентом США санкції тепер затверджені Сенатом як закон, більш того, санкції розширені, зокрема на сектор фінансовий і енергетичний. А також законом передбачено і виділення 250 мільйонів доларів на протидію російському деструктивному впливовы. Тепер послабити або скасувати санкції набагато важче.

Про що говоритимуть Порошенко і Трамп. Три принципові завдання

Я думаю, що у зустрічі зі Трампом є три принципові завдання. Перше – встановити довірчий позитивний особистий контакт двох президентів, взаєморозуміння між ними. Наскільки відомо з різних джерел, у Трампа вже не склалися стосунки з багатьма політичними лідерами. І навіть подейкують, що після зустрічі з деякими з них Трамп сказав: "Я більше не хочу з ними зустрічатися". Тому тактика дуже важлива: якщо почати вантажити Трампа неприємними незручними темами або тим, чого він не розуміє і не дуже хоче розуміти, то ефект буде негативний. Тому найголовніше - встановити позитивний особистий контакт, взаєморозуміння і довіру.

Політична біржа полонених: заручники як інструмент російської агресії проти України

РФ готова до будь-якої долі своїх заарештованих в Україні, їй це глибоко байдуже (якщо не йдеться про справді важливу для них особу), хіба що використовують для чергової пропагандистської спецоперації. Тому перспектив уся ця стратегія щодо полонених імені Ірини Геращенко (головна відповідальна за це питання з української сторони) не має. Кремль має намір використовувати полонених для дестабілізації в Україні, для збудження антиурядових настроїв, для маніпуляцій і тиску на не дуже стійку українську владу. РФ хоче за кожного звільненого не рівної кількості своїх полонених, а максимальних політичних поступок від України.

Без динозаврів і "котлет по-київськи": значення безвізового режиму України з ЄС

Задля отримання безвізу Україні довелося впровадити неймовірну кількість змін. Ви їх не бачите? Але вони є, і їхнім видимим символом та водночас винагородою є безвіз, який важко не побачити. Інші наслідки змін стануть очевидними трохи згодом. Якщо розворот назад буде значним, Європа загрожуватиме зміною візових умов. На це українські політики ніколи не підуть. Маємо ще й певну гарантію незворотності. Безвіз – символ не лише геополітичного вибору Україною Заходу, але й прийняття цього вибору Заходом. Це наступний, після Угоди про асоціацію, видимий знак нашого руху в тому напрямку. Це оцінка Європою остаточності нашого вибору.

Який американський досвід може прислужитися українській економіці

Я повністю свідомий того, що можливості стимулювання української економіки за допомогою засобів держбюджету зараз досить обмежені. Однак концептуально вони є. Профіцит зведеного бюджету за січень-квітень склав 38,59 млрд грн. Є підстави припускати, що ситуація з бюджетом буде в цілому благополучною за підсумками року. Невже ми, як це бувало майже завжди, знову будемо орієнтувати бюджет переважно на "проїдання"? Безумовно, основний обсяг коштів, необхідних для відновлення економічного зростання, повинен інвестувати бізнес. Але, такі заходи, як бюджетні та фіскальні стимули, теж повинні бути задіяні.

Головний постачальник зброї на Донбас: як може бути покарана Росія

Для міжнародної спільноти не секрет, хто постачає зброю та боєприпаси бойовикам Донбасу. І ОБСЄ, і НАТО відверто й офіційно заявляють про те, що це робить Росія. Спостережна місія вказує на перетин кордону російською військовою технікою і боєприпасами. Тобто докази того, що Росія підтримує зброєю бойовиків, є. Є навіть заяви окремих діячів РФ (однозначно про це заявляли і посадовці Міністерства оборони РФ), які визнають факт військової підтримки. Отже, докази цього існують, і вони навіть не приховуються. Чого немає? Немає крапок над "і".

Візит українського президента до США важливий як для Порошенка, так і для Трампа – політтехнолог

За словами Постернака, "візит планується масштабний", оскільки, крім зустрічі з Трампом, дуже ймовірно плануються ще й зустрічі Порошенка з представниками Сенату і Палати представників США, а також з українською діаспорою та представниками інших середовищ. Політтехнолог зазначив, що візит президента України до Вашингтона важливий і для Порошенка, і для Трампа: "Чому цей візит важливий особисто для Порошенка? Зараз президент перебуває в зеніті своєї влади. Для довершення цієї надбудови йому потрібне рукостискання з одним з найодіозніших, але при цьому найсильніших лідерів світу – президентом США Дональдом Трампом".

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини