MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 19 червня 2017

1414 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 19 червня

ЄС на рік продовжив санкції проти окупованого Криму

Європейський Союз затвердив рішення продовжити санкції для незаконно анексованого Росією Криму та Севастополя ще на один рік. Рішення було ухвалено сьогодні в Люксембурзі в рамках засідання Ради ЄС на рівні міністрів закордонних справ. Санкції ЄС запровадив 14 червня 2014 року на імпорт продукції, виробленої в Криму чи Севастополі, на інвестиції до Криму чи Севастополя, туристичні послуги, зокрема, круїзні кораблі не можуть заходити в порти Криму, за винятком надзвичайної ситуації, на експорт окремих товарів ітехнологій для кримських компаній чи для використання в Криму у сфері транспорту, телекомунікації та енергетичного сектору.

Переформатування АТО: гібридна відповідь на російську гібридну агресію

Робота над законопроектом добігає кінця (має місце узгодження деяких деталей), невдовзі побачимо його у Верховній Раді. Поки ж дам декілька відповідей на запитання щодо основних моментів. Нинішня де-факто війна без війни де-юре – і є суттю путінської гібридної агресії. На ці реалій ми знайшли не менш гібридну відповідь у вигляді відповідного законопроекту, коли українську армію можна використовувати для звільнення окупованих росіянами територій без юридичного стану війни з Росією.

Хакери проти правди: вразлива мішень інформаційних атак

Раніше, коли йшлося про російські атаки на західні політичні системи, експерти переймалися через момент конфіденційності: злам серверів електронної пошти або прослуховування й оприлюднення приватної інформації заради скандалів. Тепер подібні атаки перейшли на новий рівень: ті, хто відповідає за прийняття рішень, реагують на фейкові новини, бо бояться, що в них повірять. Здається, щось подібне Росія утнула в Перській затоці: хакерську атаку на Катарську інформаційну агенцію вчинили не для викрадення даних, а для запуску фейкової новини. Повідом­лення, що шейх Катару нібито висловлювався на підтримку Ірану й Ізраїлю.

Парламентські вибори у Франції. Тріумф Макрона

Якщо ще зовсім недавно аналітики пророкували, що молода президентська партія не зможе переконати виборців, а праві отримають більшість і неодмінно нав'яжуть Макронові свого прем'єра, то весь саспенс напередодні другого туру зводився до єдиного питання: "Більшість буде великою чи дуже великою?" Проте правда виявилася десь посередині – пропрезидентське об'єднання отримує щонайменше 350 крісел із 577 у нижній палаті французького парламенту, що є чи не одним із найбільших показників в історії V Республіки. Безпрецедентна кількість представників пропрезидентської партії у парламенті стала предметом запеклих суперечок.

Діагноз "PRESSзвание": журналістська премія від Новинського

Звісна річ, російський олігарх, адепт "русского міра" Новинський, який нагороджує журналістів і ще й вимагає в них об'єктивності, це майже анекдот. Але копнемо ще глибше, побачимо, яке дно ладні пробити журналісти. Очевидно, що я б назвав це нагородження премією за найкращу джинсу на замовлення PR-агенцій у бізнес-сфері. Так було б справедливо. Судіть самі. Конкурс, як я вже зазначав, організовувала PR-агенція Mainstream Communication & Consulting. Директор цієї компанії Олег Гавриш. Як відомо, вона тісно співпрацює з Новинським і його "Смарт-холдингом".

Як переконатися в тому, що декомунізація в Україні – справді лагідна. ФОТО

Після Другої світової війни переможці змушували звичайних німців, які "лише" підтримували нацистський режим, брати участь в ексгумації його жертв. Це помагало усвідомити – тези про злочини цього режиму не абстракція. Ті, хто говорять про надмірну жорсткість декомунізації забувають про денацифікацію. На фото жертви комуністів (ймовірно розстріляні влітку 1941-го) в Луцьку. Екзгумацію проводили професійні археологи, хоч іноді здається, що деяким звичайним українцям, які сумують за комуністами, не завадило б побачити це не лише на фото.

Верховну Раду закликають невідкладно ухвалити закон про українську мову

Законопроект гарантує кожному право на отримання інформації та послуг українською мовою в усіх публічних сферах, передбачає дієву систему контролю і санкції за порушення, скасовує одіозний закон Ківалова-Колесніченка. Водночас проект не спрямований проти жодних мов чи національних меншин. Це системний якісний документ, що базується на найкращих взірцях європейського мовного законодавства і відповідає викликам часу. Накинута українському політикуму теза, що закон про державну мову буцімто призведе до протистоянь у суспільстві, є безпідставною.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини