MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 26 червня 2017

1637 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 26 червня

Про що йшлося під час зустрічі Макрона та Порошенка

Зі Страсбурга уважно слідкуємо за новинами з Парижа. Дуже важливі сигнали після першої особистої двосторонньої зустрічі президентів Порошенка й Макрона: активізація нормандського формату, залучення ОБСЄ (ця організація координує роботу мінських груп, тому логічно, зокрема з позиції отримання ширшої інформаціі щодо роботи, точніше, буксування Мінських груп), пріоритетність безпекового і гуманітарного блоку. Порошенко підкреслив принциповість негайного звільнення заручників, нагадав про Романа Сущенка, інших бранців Кремля, зокрема кримських татар (із кримськими татарами кількість бранців Кремля сягає чотирьох десятків).

Що заважає владі впоратися зі проросійськими медіа в Україні

І ось парадокс: домовляючись із інвесторами Опоблоку, колишніми ригами й іншими проросійськими діячами про лояльність і пом'якшення риторики, влада робить корисну для національної безпеки, але потенційно вбивчу для демократії штуку. Проте це відбувається непомітно й ні в кого не викликає протестів. Натомість, відкриті спроби нейтралізувати (в який спосіб – інше питання, ви ж знаєте історію про американського топ-ґанґстера, якого посадили за несплату податків) явний кремлівський агітпункт Гужви або провокаторів на зразок Коцаби наштовхуються на бурю протестів із боку громадянського суспільства, правозахисників і міжнародної спільноти.

Дипломат: Лизати руку сильнішого – безкомпромісна позиція Росії

Жодних компромісів – російська дипломатія у відносинах зі США готова на будь-які приниження. Російська пропаганда точила отруту на США в Сирії. Розказували, що в Росії там стратегічний успіх, а США взагалі не знають, чого хочуть, і що в американців "всьо плохо". І від своєї немочі США то ракетами сирійську авіабазу обстріляють, то сирійській літак зіб'ють. А росіяни цього знову не допустять. І крім усього іншого – заморозили підготовку до зустрічі Путін-Трамп під час майбутнього саміту Великої двадцятки в Гамбурзі. Ну, а вранці наступного дня Пєсков "нічтоже сумяшєсі" заявив, що Росія готова до будь-якого формату зустрічі Путіна з Трампом.

Чому Нацбанкові вже час поголити наших князів. ФОТО

Час уже Нацбанку поголити наших князів. Колись давно 2004 року тодішній керівник штабу Януковича Тігіпко взяв і домалював київським князям бороди на гривнях. Тоді ж я написав статтю про це. Тігіпка та Януковича вже кілька разів і лижня охолола, а бороди у князів усе ростуть. Який же насправді вигляд мали Київські князі? Це важливо для того, аби при нових випусках гривень адекватно зобразити наших князів.

Україна завтра: хто це?

Об'єднання людей навколо цінностей і діяльності з мережевими динамічними структурами нададуть нам набагато більше можливостей. Структури, які спроможні діяти і автономно локально, і створювати "рій" або "зграю" для конкретних завдань, а в разі потреби шикувати монолітний стрій. Структури, які спроможні ефективно використовувати і розвивати інформаційні і соціальні технології. Взяти не себе те, в чому держава поступається в ефективності, взяти самим, з подальшою інституалізацією в правому полі. Саме так – спочатку створюємо, потім формалізуємо, якщо потрібно. Соціальні мережі, які виходять із віртуального у фізичний вимір.

Диспропорція втрат під час Другої світової війни

Нацистська Німеччина, яка була головним противником на східному фронті сталінському СРСР, за всю війну втратила 6-6.5 млн. Тобто у 4.5 разів менше. Це при тому, що Гітлер розпочав Другу світову 1 вересня 39-го, а Сталін, як вважається, на півтора року пізніше. Німці захопили пів-Європи, Люфтваффе воювало з королівськими ВПС Британії над Ла Маншем, Роммель вів бої проти британських експедиційних військ у Північній Африці, підводний флот Гітлера контролював Атлантику. Без врахування втрат мирного населення – суто солдат Вермахту загинуло у Другій світовій 4.5-5 млн. Втрати живої сили РККА – 9-10 млн.

В Ірландії ведучого прогнозу погоди здуло вітром у прямому ефірі. ВІДЕО

Ведучого прогнозу погоди на ірландському телеканалі TV3 Деріка Хартігана в прямому ефірі віднесло з кадру поривом вітру. Відеоролик виклав на YouTube сам телеведучий. Інцидент стався 23 червня в ефірі ранкової програми на каналі TV3. Під час включення Хартіган тримав у руках велику парасольку. Несподіваний порив вітру здув ведучого в бік. Через кілька секунд чоловік повернувся в кадр, однак його парасолька виявилася зламаною. "Мати-природа знову перемагає!" – зазначив він у підписі до ролика.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини