MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 27 червня 2017

1654 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 27 червня

Кібератака: яких заходів безпеки варто вжити

Платежі онлайн можуть не працювати, посилки не відправлятися, інші сервіси бути тимчасово недоступними. Причина – поширення вірусу, що шифрує файли на комп'ютері, а після цього вимагає гроші за їх розшифровку. Поки невідомий механізм поширення цього конкретного вірусу, але варто вжити стандартних заходів безпеки. Будьте обережні з файлами, які вам надсилають інші люди – перевіряйте їх антивірусом і здоровим глуздом (малоймовірно, що хтось надсилає вам "Скаргу з податкової" у форматі zip-архіву) перед відкриттям. Варто проігнорувати незвичні листи, листи від невідомих респондентів тощо.

Від вибуху автівки у Києві загинув полковник Міноборони Максим Шаповал

Максим Шаповал керував підрозділом, який брав активну участь у захисті України від російської агресії, в бойових діях на Донбасі. Бутувов упевнений, що полковник загинув унаслідок терористичної атаки російських спецслужб. "Почерк убивць – такий самий, як при вибуху авто журналіста Павла Шеремета в Києві та заступника начальника управління контррозвідки СБУ Донецької області Олександра Хараберюша в Маріуполі, – написав Бутусов. – Немає сумнівів, що російські спецслужби розгорнули широкомасштабну терористичну війну проти державних діячів і співробітників українських спецслужб, які беруть найактивнішу участь в боротьбі з окупантами".

Як "посунути" Аграмунта

У випадку з Аграмунтом європейці вперше зіткнулися з протилежним: людина себе дискредитувала, причому за грубі гроші, за російські гроші, проте не збирається залишати посаду голови ПАРЄ. Скоріш за все, є певні умови, виставлені Росією, одна з яких – не йти у відставку (мовляв, "ти нам винен і повинен далі діяти на цій посаді на нашу користь"). У таких випадках не діють принципи моральності, людина йде напролом далі. Саме це відбувається зараз в історії з Аграмунтом. Європейські інституції не мають проти цього жодної "протиотрути". Очевидно, що її потрібно винайти – треба змінювати статут низки органів.

Українські військові показали вражаюче відео переправи танків через річку

Військовослужбовці Збройних сил України показали, як переправляють важку техніку (танки) через річку. Перед військовими стояло непросте завдання – переправити танковий підрозділ через водну перешкоду на незнайомому ділянку місцевості. "Таке завдання вимагало професіоналізму від військовослужбовців усіх підрозділів, що були задіяні у навчанні. Військові інженери повинні були обрати ділянку для побудови переправи, оперативно спустити на воду катери, понтонні секції та скласти пором", – йдеться у повідомленні.

Червона риска: як українці втрачають відчуття цінності власної держави

За цих умов говорити, що держава нам не потрібна, означає відкрити ворота для ворога. Територіальна оборона за махновським принципом здатна на великі речі, але не на перемогу у сучасній війні. Кому не потрібна власна держава, той матиме на своїй голові чужу. Українці так довго не мали власної держави, так довго ненавиділи різноманітних окупантів, що втратили відчуття її цінності. Ненависть до корумпованих еліт посилює відчуття непотрібності держави. І тут важливо не перейти червону риску, за якою починається відкриття воріт свого міста ворожій армії.

"Обережно! Ідіоти серед нас!" Коли від влади вимагають припинити війну

Мені здається лише одному, що за заклики до влади припинити війну треба садити або в тюрму, або в дурдом? Бо яким чином можна її з нашого боку припинити? Віддати увесь Донбас? То вони не зупиняться. У них же ж гасло "Дайті да Кієва". А є й такі, що мріють дійти до Берліна. Взагалі прпинити війну можемо не ми, а лише вони. Вивести війська і закрити кордони. Але є, виявляється, довбодятли, які вважають інакше. Опоблок не рахується. Ці відомо на кого працюють. Але подібні заклики я бачу від людей начебто тих, які шифруються під нас. Як на мене, з ними пора працювати психіатрам.

Чим волонтер відрізняється від добровольця й чого плани ліпше не реалізовувати

Чи є семантична відмінність між чекати когось і чекати на когось? Семантичної відмінности немає, обидві конструкції літературні, але перевагу віддаємо чекати на когось. Чи нормативно вживати чого в значенні чому, і якщо так – то в яких випадках це треба робити? Прислівники чого й чому вживані на початку речення, в якому є запитання про причину або мету чогось. Вони тотожні щодо значення, але при перекладі російського почему на першому місці в словниках стоїть чому. Плани, наміри, заходи справді ліпше виконувати або здійснювати, а не реалізувати.

Світлина Олександра Чекменьова

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини