MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 7 липня 2017

1607 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 7 липня

Головні питання Великої двадцятки

Це перша поява президента США на форумах такого рівня. Тому більше інтересу прикуто до того, які заяви він зробить на цій зустрічі, ніж до традиційних питань порядку денного. Тому якщо говорити, що найбільше цікавить, то на першому місці стоять висловлювання американської сторони зі ключових питань порядку денного, двосторонні та багатосторонні зустрічі, які зокрема стосуватимуться й українських інтересів. Це зустрічі між американськими та європейськими лідерами. І питання Росії: всім цікаво, яка буде атмосфера навколо президента Путіна, хто і як буде говорити з російським лідером, які послання будуть адресовані йому.

Без Франка в голові

Іван Франко. Художник – Любомир Медвідь

Як і в багатьох інших українських справах, пальма першості у цій історії належить Іванові Франку. 1916-го його висунув віденський священик отець Йосип Застирець, з мотивів почасти політичних: Львів кілька місяців тому звільнили від російської окупації, тому своїм поданням він хотів звернути увагу на долю українців. Ця історія поросла вигадками. Найбільша з них: Франку не дали премію, бо смерть поета 28 травня 1916-го виключила його з числа кандидатів. Нобелівські документи показують, що ця версія неправдива. Франкову кандидатуру таки розглядали. І подання на нього підтримали не одна, а двоє людей.

Регламентний комітет дав добро на арешт Розенблата

Регламентний комітет парламенту підтримав подання ГПУ на зняття недоторканості з депутата від фракції БПП Борислава Розенблата та направив цей висновок Верховній Раді. Про це повідомляє журналістка Христина Бевз. Регламентний комітет схвалив три подання Генеральної прокуратури – на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання і арешт народного депутата. За перше подання члени комітету проголосували одностайно, щодо другого і третього – п'ятеро за, троє утримались. "Комітет вважає, що подання є законним, достатнім та обґрунтованим", – зазначив в. о. голови комітету Павло Пинзеник.

Гетто світу: як живе український квартал Чикаго. ФОТО

Українці та американці – два дуже далекі один від одного народи, якщо поглянути на мапу світу, насправді вельми схожі і чудово ладнають. На думку соціологів і дослідників, у них чітко простежуються щонайменше дві спільні національні риси – прагнення до свободи і бажання бути господарем свого життя. Історія взаємин двох народів почалася ще у 80-х роках XIX століття, коли бідні українські селяни, пригноблені статусом "напіврабів" в австрійській і російській імперіях, вирушили в далеку і безкрайню Америку в пошуках кращої долі.

Як без дерев місто перетворюється на пательню. ІНФОГРАФІКА

На зображенні видно, що після проведення вимірювань до вирубування дерев та після виявилося, що при температурі повітря близько 33°C із деревами простір довкола майже не нагрівається, а без дерев асфальт на дорозі розігрівається майже до 70°C. Місто перетворюється на величезну сковорідку, на якій смажаться його мешканці. У такому місті неприємно жити. Коли ви кажете, що слід вирубати великі тінисті дерева, а на їх місці зробити стоянку або висадити маленькі саджанці, просто згадайте цю картинку.

Телевізор без "паркету" та джинси

Найпростіше було б звільнити всіх, обнулити ситуацію й потроху набрати нових. Але телевізор увесь цей час щось має показувати. До того ж є закон, профспілки, колективна угода, є, зрештою, долі живих людей, багато з яких довгі роки примудрялися працювати в цих ганебних умовах, часто на власній (!) техніці, й робити пристойний продукт. Результат буде нескоро. Відчутний – за рік. Помітний, на окремих ділянках, - вже у вересні. А в чомусь уже є. Телевізор без "паркету" та джинси. Утім... Функціонери вимагають покори, суспіль­­ство – простих рішень.

Що робить порохотяг і чи можна качати м'язи

Є такий побутовий прилад порохотяг, пише читачка Світлана. Як правильно казати про те, що ним роблять? Пилососять? Крім порохотяга є ще пилосос, пилосмок. Дієслово поки що одне – пилососити. Як назвати мускулястого чоловіка – качка чи тренажерку залу – качалку? І чи треба шукати замінників слову качати, наприклад, качати водупомпувати воду, качати файлзавантажувати файл, качати м'язитренувати м'язи? А на реп-концертах так і казати, що народ качається? Качалка, качати – цілком українські слова. Їх можна вживати у всіх значеннях, зокрема і спортивному.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини