MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 10 липня 2017

1435 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 10 липня

В Україні стартували міжнародні військово-морські навчання "Сі Бриз-2017"

Планується, що в рамках навчань, які триватимуть до 23 липня, буде відпрацьовано низку питань, зокрема дії штабу зі планування та ведення морських операцій відповідно до стандартів НАТО, дії багатонаціональних сил під час операції з безпеки в Чорному морі тощо. Від українських ВМС участь беруть 15 кораблів, кратерів і суден забезпечення, до 8 літаків і вертольотів, рятувальна пошуково-десантна група, підрозділ морської піхоти, інженерний підрозділ близько 50 одиниць техніки тощо. Також беруть участь підрозділи Нацгвардії України, курсанти Сухопутних військ; від Держприкордонслужби – 2 катери морської охорони і 3 літальні апарати.

Більше американських грошей для української армії – як не пустити їх на вітер

Загалом із 2014-го по I квартал 2017-го Україна отримала від США допомоги на суму $658 млн. Фінансування йде як через окрему програму Ukraine Security Assistance Initiative, так і через специфічні програми, націлені, наприклад, на посилення безпеки кордонів, боротьбу з тероризмом, розмінування тощо. Тож зовнішня допомога оборонному сектору України від Сполучених Штатів потенційно збільшиться. Основне питання – чи відчувають такі великі обсяги допомоги на передовій? Чи бачимо ми суттєве зміцнення нашої обороноздатності, якісне покращення рівня озброєння завдяки наданим коштам?

Геращенко: Верифікація пенсій для людей з окупованих територій має відбуватися в коректний, а не принизливий спосіб

85% громадян, що проживають на окупованих територіях, визнають, що в них мало інформації про Україну, про поточні події, які відбуваються у Києві, на підконтрольній українській владі території. Вони не мають доступу до українських ЗМІ, навіть до українських інтернет-ресурсів, що в свою чергу значно ускладнює роботу для української влади – такі дані певних закритих опитувань і досліджень. Тому так важливі всі законодавчі ініціативи підтримки внутрішньо переміщених осіб, як то дозвіл абітурієнтам з окупованих територій вступати до українських вишів без складання ЗНО.

Чому Супрун – міністерка з іншою планети

Виявилося, що там не тільки пані Супрун "воду каламутить", а є ціла команда. А в наш непростий час наявність команди – це показник просунутості політика, коли в тебе закритий весь спектр питань – від катетера до реімбурсації. І якої складності питання не було б поставлене, є в команді людина, яка розкладе його до "так" і "ні". Тому ми слухали не тільки пані Супрун. По-перше, команда Супрун не реформує медицину, команда реформує систему фінансування медицини. По-друге, команда Супрун хоче поставити фільтр від довбо* обів на професію лікаря. По-третє, команда Супрун хоче прибрати держава з господарських відносин (закупівля ліків, обладнання).

Сім головних "зрад" минулого тижня

"Меркель і Макрон зустрілися з Путіним без Порошенка! Зрада!" Правду кажучи, президент Порошенко напередодні G-20 мав візити до Берліна й Парижа, зустрічі з партнерами, також телефонну бесіду з пані Меркель, під час яких ретельно обговорили ситуацію на Донбасі й у Криму, безпековий, гуманітарний складники, порушення прав людини, звільнення заручників. Маємо скоординовану та спільну позицію з партнерами, і це добре, що вони мали можливість донести Путінові, що Крим і Донбас залишаються в центрі уваги світу.

Чому Ляшко радикально виступив проти будь-яких реформ

Олег Ляшко повідомив, що його фракція буде проти будь-яких реформ – пенсійної, медичної, земельної, якої завгодно. Пояснив – "Радикальна партія" не хоче реформ, поки не вирішене питання подолання бідності. Як уявляє Ляшко, без системних змін, подолання бідності? Просто – всім роздати більше грошей. Просто підвищити зарплати і пенсії. От так! Магічним чином гроші мають взятися з повітря. Я зараз не буду розводитися, що Ляшко неголосуванням своєї фракції просто намагається натиснути на коаліцію, аби врятувати своїх депутатів від Генпрокуратури. Цікавіше тут інше. Що він узагалі наважився верзти таку дурню.

Омелян: Ryanair має зламати монополію на українському ринку – як криголам

А це вже буде означати, що в Україні з'явився справжній ринок, є конкуренція, є боротьба за пасажира. Питання: кому це не вигідно? Пасажирам? Державі? Аеропортам? Очевидно, що вигідно. Це не вигідно декільком людям, частина з яких навіть не живе в Україні. Для повної картини: жоден з аеропортів не збанкрутував після заходу Ryanair і не закрився. Пасажиропотік у жодному не впав. Так, кожен аеропорт домовляється з авіакомпанією, відстоюючи свої інтереси, але ж домовляється! Бо має бажання. Бажання - тисяча можливостей, небажання – тисяча причин. Все просто.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини