MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 12 липня 2017

1208 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 12 липня

Офіційний журнал ЄС опублікував рішення про ратифікацію Угоди про асоціацію

В ЄС оприлюднили рішення про остаточну ратифікацію Радою ЄС Угоди про асоціацію Україна-ЄС. Повідомляється, що рішення набуває чинності зі дня його схвалення. Рада ЄС затвердила Угоду про асоцію з Україною та ЄС 11 липня, таким чином Європейський Союз остаточно завершив ратифікацію Угоди. Очікується, що Угода повністю набуде чинності з 1 вересня 2017 року. Робота над Угодою про асоціацію України та ЄС зайняла 10 років. Роботу над текстом Угоди було завершено у 2013 році, а її підписання відбулося вже у 2014 році – після Революції гідності.

Навіщо запроваджують біометричний контроль при в’їзді в Україну

При вирішенні цього питання треба було виходити з того, що нам це дасть: плюси, мінуси та чим замінити візи. Адже головне – не візи як самоціль, а гарантування безпеки для України. І от запровадження біометричного контролю при в’їзді в Україну – це один із засобів цього контролю, який дає нам більше можливостей для захисту. Тому я думаю, що це був правильний крок. Є багато проміжних кроків до запровадження віз. Це може бути попередня реєстрація для перетину кордону, надання необхідних довідок про місце проживання тощо. Це те ж саме, що роблять зараз українці, подорожуючи Європою. Тому, безумовно, це не є запровадженням віз, а те, що росіяни почали критикувати рішення, то це – по-перше, елемент пропаганди, а по-друге – це означає, що рішення було правильним.

ГПУ назвала причину обшуків у приміщеннях "Укренерго" по всій Україні

Як повідомили в прес-службі ГПУ, обшуки проводяться в рамках досудового розслідування за фактом організації злочинної схеми розкрадання державних коштів, зловживання владою або службовим становищем, службового підроблення документації посадовими особами НЕК "Укренерго" в особливо великих розмірах за співучасті зі службовими особами Національної комісії з регулювання ринку енергетики і комунальних послуг. Крім того, за даними слідства, зловживання проводилися і низкою суб'єктів господарської діяльності шляхом організації закупівель товарів, робіт і послуг за значно завищеними цінами.

Приватизація: лежачи й сокира іржавіє

Чому приватизація була провалена досі? Тому, що починали з найскладнішого – з великих прибуткових підприємств, часто монопольних, навколо яких є конфлікти інтересів великих груп. Спроби одних кланів перемогти інші в нашій країні балансів і суперечностей зазвичай завершуються нічим. Починати треба з найпростішого – з невеликих підприємств, давно збиткових (часто штучно), що висять тягарем на шиї держави хоча би через свою кількість (біля 900, але лише 11% усіх активів). Такі підприємства можна продавати швидко через уже відлагоджену систему прозорих електронних аукціонів, зі стартовою номінальною ціною (часто це буде 1 гривня). Якщо там є щось цікаве – можна не сумніватися, за такі активи швидко розгорнеться неабияка боротьба, і врешті ціна стане адекватною.

Луценко анонсував повторні подання щодо Дейдея та Лозового у вересні

Я обурений і політичним, і юридичним фактом розгляду подань і вважаю це неприйнятною практикою. І відразу заявляю про те, що щодо цих народних депутатів подання будуть внесені відразу після парламентських канікул. Казав і ще раз кажу: ніхто не сховається ні за депутатським мандатом, ні на далеких островах, закон один для всіх. Якщо парламент не прийняв рішення цього разу, значить із вересня буде вимушений розглядати ці питання повторно. Неголосування за подання про зняття депутатської недоторканості лише вбиває парламентаризм.

Чим харчуватися в дорозі? Дієтолог поділилася легкими секретами

Можливо, я вас зараз шокую, але почну з крайнощів. Якщо ви доросла здорова людина, повні сил та енергії, починаючи від 30 років і до 65 років, у вас нема підвищеного цукру в крові, нема особливих захворювань, то можете взяти з собою лише воду, в яку можна кинути трохи імбиру, ягід, лайм чи лимон, і з цією водою відправитись у подорож. Про це кореспонденту UAINFO розповіла дієтолог Оксана Скиталінська. Можна також пити зелений чай, чорний. Трохи кави, але вона не найкращий варіант для подорожей. І все, більше нічого. За словами лікаря, кращого способу очистити свій організм на молекулярному рівні нема.

Скільки коштує зберегти могилу знакового українського генерала. ФОТО

Йдеться про поховання генерал-хорунжого Армії УНР Василя Татарського (28.11.1898 – 02.07.1992). Уродженець Вінниччини служив в українській армії від 1918 року, командував 1-м куренем у 2-му Берестейському полку, брав участь у ПершомуЗимовому поході та в кампанії 1920-го. Разом із Армією УНР пішов на інтернацію, а відтак жив на еміграції. Він став співорганізатором Союзу українських ветеранів у Німеччині, видавав журнал "Український комбатант". Помер та похований в одній могилі зі дружиною-німкенею Сабіною. Василь Татарський належав до когорти "останніх із могікан" – ветеранів Армії УНР, які дожили до відновлення Україною державної незалежності 1991 року.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини